Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (тіло).doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
155.65 Кб
Скачать

Правові основи охорони праці

У країнах світу залежно від економічного розвитку та політичного стану, існують закони та нормативні документи, які повністю або частково захищають людину від небезпечних та шкідливих умов праці, забезпечують охорону її здоров’я. Соціально і законодавщо захищена людина зацікавлена в своїй праці, цінує свою роботу, яка дає їй змогу пристойно існувати, утримувати сім’ю, годувати і виконувати своїх дітей. Умови праці та економічні фактори ( оплата праці, економічне стимулювання, законодавча захищеність ) безпосиредньо впливають на продуктивність і якість праці. Отже, можна констатувати, що охорона праці є категорія економічна.

У конституційній державі всі закони і підзаконні акти повинні базуватися і відповідати основному закону держави – Конституції. Конституція України прийнята Верховною Радою 26 червня 1996 року. В ній декларуються права і свобода всіх громадян України. Для сфери трудової діяльності ці права і свобода конкретизовані в деяких законах України і державних нормативних актах про охорону праці ( ДНАОП ), державних стандартах та постановах Кабінету Міністрів України що стосуються охорони праці.

2. Вивчення обов’язків спеціалістів середньої ланки керівництва виробництвом.

2.1 Вивчення обов’язків керівника підрозділу комп’ютерних послуг та інтелектуальних систем і мереж

1. Загальні положення

1.1. Інженер з комп’ютерних систем безпосередньо підпорядкований заступнику начальника з питань технічної експлуатації, оперативно взаємодіє та підпорядковується Центру інформаційних технологій і технічного забезпечення (ЦІТ і ТЗ) Закарптаської філії.

1.2. Призначається на посаду наказом директора філії за поданням начальника Цеху ТП№10 і звільняється з посади у встановленому трудовим законодавством порядку.

1.3. В своїй роботі керується Законами України «Про телекомунікації», «Про охорону праці», «Про пожежну безпеку», наказами, розпорядженнями, інструкціями та нормативними матеріалами, що стосуються експлуатації і ремонту електронно-обчислювальної техніки, техніко-експлуатаційними характеристиками, правилами експлуатації комп’ютерної техніки і систем зв’язку, наказами та розпорядженнями ВАТ “Укртелеком”, Закарпатської філії, Цеху та даною інструкцією.

2. Кваліфікаційні вимоги

2.1. Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст або магістр) та підвищення кваліфікації.

3. Функції

3.1. Своєчасне технічне обслуговування та модернізація комп’ютерних систем і мереж.

3.2. Проводить профілактичні роботи на комп’ютерних системах та обладнанні мережі передачі даних.

3.3. Здійснює контроль за веденням документації, забезпечує своєчасність та достовірність первинного обліку та звітних даних.

3.4. Приймає заявки від працівників підрозділу на доступ до корпоративної мережі передачі інформації ВАТ «Укртелеком» (КМПІ), її сервісів (корпоративної електронної пошти, інтернету та ін.) та задач промислових програмних комплексів типу «Парус», «Комплекс АСТЛО», «Універсальна система обліку ІР послуг» та інших, що функціонують на базі регіонального центру обробки даних (ЦОД) та знаходяться в експлуатації на мережі філії. Оформляє ці заявки належним чином згідно затверджених форм, організовує їх погодження у керівництва підрозділу та направляє на розгляд відповідних керівників філії. Веде облік наданих працівникам цеху прав доступу за надісланими заявками, логінів та паролів доступу. З цих питань тісно співпрацює з фахівцями ЦІТ і ТЗ.

3.5. Здійснює супровід згаданих промислових програмних комплексів у сенсі встановлення їх на АРМ працівників цеху, здійснення своєчасного оновлення та відновлення роботи після програмних чи апаратних збоїв у роботі в межах компетенції отриманої від адміністраторів ЦІТіТЗ.

3.6. Веде облік використання мережевих ресурсів сегменту локальної обчислювальної мережі (ЛОМ) цеху, розподіл портів на мережних комутаторах, концентраторах та ІР-адрес.