Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт (тіло).doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
155.65 Кб
Скачать

Профілактика нжмд

Щоб гарантувати схоронність даних і підвищити ефективність роботи жорсткого диска, необхідно час від часу виконувати деякі процедури з його обслуговування. Існує також кілька простих додатків, за допомогою яких можна в якійсь мірі убезпечити себе від втрати даних. Ці програми створюють резервні копії тих критичних зон жорсткого диска (і при необхідності відновлюють їх), при ушкоджень яких, доступ до файлів стає неможливим. При профілактиці необхідно виконати:

- При виникненні частих збоїв читання / запису НЖМД рекомендується створити резервну копію даних носія;

- Виконати форматування високого рівня для вирішення подальшої придатності роботи

НЖМД;

- Виконати дефрагментацію диска;

- Виконати роботи з виявлення вірусів.

Профілактика cd-rom

Найчастіше проблеми з CD-ROM виникають:

а) за неякісних або забруднені диски

б) за забруднення лінзи CD-ROM

Для видалення забруднення на компакт-дисках можна використовувати м'яку тканину. При цьому протирати диск слід від центру до країв. Можна використовувати засоби для чищення вікон.

Диски мають неглибокі подряпини, можна спробувати відполірувати. Для цього рекомендується використовувати очищувачі, які застосовуються для чищення наборів пластикових інструментів та лінз фар автомобілів, оскільки цей тип очисника має дрібний образив і добре полірує пластикову поверхню.

Якщо помилки читання викликані забрудненням лінзи, то необхідно її акуратно почистити. Не можна використовувати очищувачі, що містять розчинник.

3.4 Модернізація пк

Модернізація апаратної частини комп’ютера зазвичай дає найбільший результат, якщо проблема криється в недостатній продуктивності одного з пристроїв. У цьому випадку заміна повільного пристрою на більш швидке може дати хороший результат за дуже невеликі гроші.

Заміна процесора

Да, дійсно, це один з найбільш дієвих способів збільшення швидкості роботи комп’ютера. Але замінити процесор можливо тільки якщо ваша материнська плата підтримує більш нові моделі процесорів.

Заміна відеокарти

Якщо ви ентузіаст комп’ютерних ігор, то розповідати про те, як заміна відеокарти прямо веде до збільшення продуктивності в іграх, не має сенсу. Варто лише зауважити, що завжди потрібно дотримувати баланс між швидкістю процесора, об’ємом оперативної пам’яті і відеокартою, у противному випадку повільні деталі комп’ютера не будуть встигати за швидкою відеокартою. На сайті NVIDIA є Flash-програма, яка ілюструє доцільність апгрейда відеокарти при наявному процесорі.

Встановлення додаткової оперативної пам’яті

Заміна наявної оперативної пам’яті на модулі більшого обсягу, як правило, дає суттєвий приріст продуктивності. Якщо ви використовуєте Windows XP і на вашому комп’ютері встановлено 512 МБ оперативної пам’яті або Windows Vista з 1 ГБ відповідно, вам варто подумати про покупку додаткової пам’яті. Приріст швидкості роботи ви відчуєте відразу!

Встановлення другого жорсткого диска

Встановлення другого жорсткого диска з подальшою організацією RAID-масиву дає значний приріст швидкості роботи комп’ютера в додатках, які активно використовують жорсткий диск. Якщо немає бажання організовувати RAID, а просто потрібно більше місця для зберігання файлів, то установка додаткового жорсткого диска, знову ж таки, є кращим рішенням.

Висновок

Переддипломна практика є джерелом накопичення практичного досвіду роботи по вибраній спеціальності та закріплення теоретичних знань. Вона відіграє важливу роль у підготовці спеціалістів високого рівня, які б володіли сучасними технологіями, вміло використовували методологію та методики проектування інформаційних систем

Під час практики виконувались різні завдання для забезпечення безперебійної роботи та надійності комп’ютерних систем. Здійснювалась діагностика та обслуговування всіх систем організації. Проведено облік всіх робіт по ремонту та обслуговуванні.

В загальному завдяки переддипломній практиці вдалося значно підвищити свій кваліфікаційний рівень.