Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
1.18 Mб
Скачать

37

ЗМІСТ

Стор.

ВСТУП 1

1.Мовний шлюз voip та його застосування 2

1.1. Призначення ІP телефонії 3

3.2.Техгологія Н.323 3

1.3. Стандарти компресії мови 5

1.4. Стандарти факсимільного зв'язку на базі IP 7

1.5. Аналіз параметрів якості надання послуг у мережах з комутацією пакетів 7

1.6. Моделювання та дослідження параметрів якості обслуговування 9

3.2. Загальний принцип дії телефонних серверів IР телефонії 13

3.3. Фізичні інтерфейси 14

3.4. Принцип роботи VoIP 15

3.5. Викортстання шлюзу ІР телефонії 17

3.6. Принципи протоколу MGCP 17

3.7.Архітектура мережі MGCP 18

2.ПРИНЦП ПОБУДОВИ ІР ТЕЛЕФОНІЇ 21

2.1. Принципи побудова вузла IP телефонії 21

2.2. Вибір підходу до організації вузла IP-телефонії 25

2.3. Побудова вузла IP-телефонії 25

2.4. Біліннгова система для операторів IP телефонії 27

4.3. Функції IP телефонів 28

Приклади функцій при роботі з викликами: 28

Мережеві функції: 28

4.4. Налаштування VPN мережі 29

4.5. Способи й засоби захисту інформації 29

3.ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОБСУГОВУВАННЯ В МЕРЕЖАХ ІР 30

3.1. Технологія диференційованого обслуговування 30

5.2. Технологія MPLS 31

5.3. Протокол RSVP 33

ВИСНОВОК 36

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 37

Божук В.С.

ВСТУП

В наш час суспільство плавно переходить до цифрових телекомунікацій для цього використовується IP телефонія. VoIP стає все популярнішим у всіх сферах життя, відкриває більші можливості.

IP телефонія – технологія, що дозволяє використовувати Інтернет або іншу IP мережу як засіб організації й ведення міжнародних телефонних розмов і передачі факсів у режимі реального часу. Інтернет-телефонія – окремий випадок IP телефонія, коли в якості ліній передачі телефонного трафіку використовуються канали мережі Інтернет. При розмові, наші голосові сигнали (слова, які ми виголошуємо) перетворяться в стислі пакети даних. Після ці пакети даних посилають через Інтернет іншій стороні. Коли пакети даних досягають адресата, вони декодуються в голосові сигнали оригіналу.

У звичайному телефонному дзвінку підключення між обома співрозмовниками встановлюється через телефонну станцію винятково з метою розмови. Голосові сигнали передаються по певних телефонних лініях, через виділене підключення.

При запиті ж по Інтернет, стислі пакети даних надходять в Інтернет з адресою призначення. Кожний пакет даних проходить власний шлях до адресата, по різних маршрутах. Для адресата, пакети даних перегруповуються й декодуються в голосові сигнали оригіналу.

Звичайні телефонні дзвінки вимагають розгалуженої мережі зв'язку телефонних станцій, зв'язаних закріпленими телефонними лініями, підведення волоконо- оптичних кабелів і супутників зв'язки. Високі витрати телефонних компаній приводять для нас до дорогих міжміських розмов. Виділене підключення телефонної станції також має багато надлишкової продуктивності або часу простою протягом мовного сеансу.

Інтернет-телефонія частково грунтується на існуючій мережі закріплених телефонних ліній. Але головне, вона використовує саму передову технологію стиску наших голосових сигналів, і повністю використовує ємність телефонних ліній. Тому пакети даних від різних запитів, і навіть різні їхні типи, можуть переміщатися по одній і тій же лінії в одне й теж час.

Метою моєї бакалаврської роботи є використання VoIP в мережах різнорідного типу, розглядаються найрізноманітніші напрямки в телекомунікаціях. Розглядаються питання побудови мереж ТМЗК, ISDN їх взаємодія з VoIP. Застосування технологій Cisco при побудові ІР телефонії.