Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГ- практикум.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
363.52 Кб
Скачать

Передмова

Тематичний план навчальної дисципліни

Модуль 1. «Географічні аспекти рекреаційної діяльності. Рекреаційно-ресурсні регіони світу»

Тема 1.1. Теоретичні основи рекреаційної географії

Тема 1.2. Розміщення галузей рекреаційної діяльності: аналіз закономірностей, чинників і принципів

Тема 1.3. Характеристика рекреаційної галузі світу (Євразія)

Тема 1.4. Характеристика рекреаційної галузі світу (Північна і Південна Америка, Африка, Австралія і Океанія)

Приклади типових тестових завдань до модульної контрольної роботи № 1

Модуль №2 «Рекреаційне районування території України. Основні рекреаційні райони країни, їх спеціалізація»

Тема 2.1. Рекреаційне районування території України

Тема 2.2. Порівняльна характеристика Причорноморського та Карпатсько-Подільського рекреаційних районів України

Тема 2.3. Порівняльна характеристика Полісько-Столичного, Придніпровсько-Донецького та Харківського рекреаційних районів України

Тема 2.4. Аналіз пріоритетних напрямів розвитку рекреаційного господарства України

Приклади типових тестових завдань до модульної контрольної роботи № 2

Список рекомендованої літератури

Модуль 3. Виконання та захист курсових робіт. Орієнтовні теми курсових робіт

Методичні рекомендації і вимоги до написання курсової роботи

Практикум призначений для студентів спеціальності 6.050400 «Туризм» і відповідає навчальній програмі з дисципліни “Рекреаційна географія”. Курс “Рекреаційна географія” є одним з базових в системі підготовки спеціалістів в галузі туризму. Для успішного освоєння цього важливого курсу розроблена система практичних занять, які повинні допомогти студентам закріпити теоретичний матеріал лекцій, а також сформувати у них цілий ряд практичних вмінь і навичок, необхідних в їх майбутній професійній діяльності: уміння аналізувати і давати оцінку рекреаційним ресурсам світу і України, складати на основі різних джерел характеристику рекреаційних систем та виявляти їх вплив на формування рекреаційних потоків; робити оціночні прогнози щодо розвитку рекреаційної галузі, процесу рекреаційного освоєння території у майбутньому, порівнювати її з іншими рекреаційними територіями, на основі інформаційних матеріалів, статистичних даних, довідкових та періодичних видань, комплексу тематичних карт визначати провідні рекреаційні об’єкти тощо.

Завдання до 8 практичних робіт, що розбиті на два навчальні модулі, подаються переважно у вигляді пізнавальних запитань, конкретних завдань з географічною картою, статистичними даними та ін., що спонукатиме студентів працювати самостійно і творчо над основами даного курсу. Практикум включає як завдання, що виконуватимуться під час проведення практичних занять, так й індивідуальні завдання для самостійного опрацювання. Короткі теоретичні відомості дають інформацію необхідну для успішного виконання завдань.

Достатній обсяг завдань в практикумі дозволить індивідуалізувати роботу студентів. В практикумі пропонуються теми курсових робіт, які складають третій модуль дисципліни, та рекомендації до їх виконання. Програмою курсу “Рекреаційна географія” передбачено виконання двох модульних контрольних робіт, тому до кожного модулю подаються зразки тестових завдань, а після кожної теми практичної роботи запитання для самоконтролю. Систематичне і своєчасне виконання практичних робіт допоможе студентам якомога якісніше підготуватися до проміжного і підсумкового контролю знань з даної дисципліни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]