Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
9-12.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
170.98 Кб
Скачать

14.Стаття 75бку Порядок складанняпроектівмісцевихбюджетів

1. МіністерствофінансівУкраїни доводить РадіміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, місцевимдержавнимадміністраціям, виконавчим органам відповіднихмісцевих рад особливостіскладаннярозрахунків до проектівбюджетів на наступнийбюджетнийперіод.

2. Рада міністрівАвтономноїРеспублікиКрим, місцевідержавніадміністрації, виконавчіорганивідповіднихмісцевих рад зобов'язанінадаватинеобхіднуінформацію: центральним органам виконавчоївлади, щозабезпечуютьформуваннядержавноїполітики у відповіднійсфері - для проведеннярозрахунківобсягівміжбюджетнихтрансфертів та іншихпоказників; КомітетуВерховної Ради України з питань бюджету - для розглядуцихрозрахунків.

{Частина друга статті 75 іззмінами, внесенимизгідноіз Законом № 79-VIII від 28.12.2014}

3. Згідно з типовою формою бюджетнихзапитів, визначеноюМіністерствомфінансівУкраїнивідповідно до статті 34 цього Кодексу та з урахуваннямособливостейскладанняпроектівмісцевихбюджетівмісцевіфінансовіорганирозробляють і доводять до головнихрозпорядниківбюджетнихкоштівінструкції з підготовкибюджетнихзапитів.

4. Головнірозпорядникибюджетнихкоштіворганізуютьрозробленнябюджетнихзапитів для поданнямісцевимфінансовим органам у терміни та порядку, встановленіцими органами. Головнірозпорядникибюджетнихкоштівзабезпечуютьсвоєчасність, достовірність та змістподанихмісцевимфінансовим органам бюджетнихзапитів, якімаютьмістити всю інформацію, необхідну для аналізупоказників проекту місцевого бюджету, згідно з вимогамимісцевих фінансових органів.

5. Місцевіфінансовіоргани на будь-якомуетапіскладання і розглядупроектівмісцевихбюджетівздійснюютьаналіз бюджетного запиту, поданогоголовнимрозпорядникомбюджетнихкоштів, з точки зоруйоговідповідностіметі, пріоритетності, а такождієвості та ефективностівикористаннябюджетнихкоштів. На основірезультатіваналізукерівникмісцевогофінансового органу приймаєрішення про включення бюджетного запиту до пропозиції проекту місцевого бюджету перед поданнямйого на розглядвідповідноРадіміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, місцевимдержавнимадміністраціям, виконавчим органам відповіднихмісцевих рад.

6. Виконавчіорганисільських, селищних, міських (міст районного значення) рад (крімвиконавчихорганів рад, для бюджетівтериторіальнихгромад яких у державному бюджетівизначаютьсяміжбюджетнітрансферти), районнідержавніадміністрації в містахКиєві та Севастополіподаютьвідповіднорайонним або міськимфінансовим органам пропозиціїщодопоказниківпроектіввідповіднихбюджетів, визначених з урахуваннямвимог частинтретьої - п'ятої цієїстатті.

7. Територіальнігромадисіл, селищ і містможутьоб'єднувати на договірних засадах коштибюджетів для виконанняспільнихпроектів або для спільногофінансування (утримання) комунальнихпідприємств, організацій і установ з урахуваннямстатті 93 цього Кодексу.

{Частинасьомастатті 75 іззмінами, внесенимизгідноіз Законом № 79-VIII від 28.12.2014}

8. У тижневий строк з дня схваленняКабінетомМіністрівУкраїни проекту закону про Державний бюджет УкраїниМіністерствофінансівУкраїнизабезпечуєдоведенняРадіміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, місцевимдержавнимадміністраціям, виконавчим органам відповіднихмісцевих рад розрахунківпрогнознихобсягівміжбюджетнихтрансфертів, методики їхвизначення, організаційно-методологічнихвимог та іншихпоказниківщодоскладанняпроектівмісцевихбюджетів, а такожпропозиційщодоформи проекту рішення про місцевий бюджет (типовоїформирішення).

9. У тижневий строк з дня прийняття проекту закону про Державний бюджет України у другому читанніКабінетМіністрівУкраїнизабезпечуєдоведенняРадіміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, місцевимдержавнимадміністраціям, виконавчим органам відповіднихмісцевих рад визначених таким законом показниківміжбюджетнихвідносин (включаючиобсягиміжбюджетнихтрансфертів для відповіднихбюджетів) і текстових статей, а такожорганізаційно-методологічнихвимогщодоскладанняпроектівмісцевихбюджетів. У триденний строк з дня отримання таких документів Рада міністрівАвтономноїРеспублікиКрим, обласнідержавніадміністраціїдоводятьвиконавчим органам міських (містреспубліканськогоАвтономноїРеспублікиКрим та обласногозначення) рад, районнимдержавнимадміністраціямвідповідніобсягисубвенцій на здійсненнядержавнихпрограмсоціальногозахисту.

10. Інформація, отриманавідповідно до частинп'ятої, шостої, восьмої і дев'ятої цієїстатті, є підставою для складання Радою міністрівАвтономноїРеспублікиКрим, місцевимидержавнимиадміністраціями, виконавчими органами відповіднихмісцевих рад проектівмісцевихбюджетів і підготовкипроектіврішень про відповіднімісцевібюджети.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]