Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОТЧЕТ.doc
Скачиваний:
75
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.88 Mб
Скачать

2.9 Посадові обов’язки технолога цеху, майстра виробничої ділянки, майстра зміни.

Посадові обов’язки інженера-технолога.

Функції інженера-технолога:

Технологічна підготовка підприємства.

Попередження та усунення браку у виробництві..

Професійна підготовка технологічного персоналу.

Організація роботи по збору, систематизації , обробки та аналізу інформації о новітніх досягненнях та перспективних розробках в області переробки та використовування полімерних матеріалів та розробка рекомендацій по їх упровадженню у виробництві.

Формування пропозицій о доцільності розширення та можливості оновлення технологічних процесів та асортименту продукції, яка випускається.

Проведення технік економічних розрахунків по перспективним напрямкам для вибору оптимального варіанту з урахуванням вимог потенційних споживачів.

Видачам технологічної документації на досліджену продукцію та контроль за її виготовленням ,контроль за виготовленням досліджуваних зразків, проведення дослідів, утворення ТУ та передача технологічної документації для серійного виробництва.

Аналіз та підбір нового технологічного обладнання для проведення технологічного переозброєння виробництва та вдосконалення продукції.

Службові обов’язки:

1. Розроблює та впроваджує технологічну документацію на виробництві продукції, інші виробничі процеси.

2. Розроблює та встановлює норми витрати сировини, матеріалів.

3. Забезпечує виконання відділами всіх функцій, які передбачені у положенні о відділі головного технолога.

4. Контролює параметри технологічного процесу. Проводить корегування параметрів у випадку необхідності.

5. Слідує за правильністю ведення технологічним персоналом журналу обліку параметрів технологічного процесу, обліку якості продукції, яка випускається.

6. Контролює відповідальність продукції, яка випускається вимогам ТУ.

7. Проводить навчання технологічного персоналу.

8. Складає графіки та забезпечує проведення періодичних, сертифікаційних досліджень готової продукції.

9. Спільно з відповідними службами заводу, приймає участь у розробці інженерно-технологічних та організаційних заходів, які пов’язані з осво’єнням нових видів продукції ,модернізацією виробництва , вдосконалення якості продукції.

10. Приймає участь у проведенні атестації робочих місць.

11. Розроблює рецептуру матеріалів для виробництва продукції у відповідальності з замовленням.

12. Приймає участь у складанні зв’язок на придбання сировини та матеріалів.

Посадові обов`язки майстра ділянкт.

Майстер ділянки забовязан:

1. Направляти роботу підлеглої йому ділянки на безумовне і своєчасне виконання виробничого плану по всім показникам.

2. Аналізувати роботу ділянки, служб забезпечення виробництва і окремих робітників з підготовкою пропозицій по майбутньому вдосконаленню їх діяльності.

3. Контролювати повну загрузку робочого часу працівників.

4. У разі аварійної помилки обладнання, оснастки, яка може призвести до втрати виробничого темпу, негайно повідомити службам забезпечення виробництва для прийняття мір для прискорення ремонтних робіт.

5. Разом з майстрами змін розглядати забезпечення матеріалами змінного завдання з метою прийняття необхідних мір по усуненню дефіциту та забезпечення ритмічної праці.

6. Здійснювати контроль за своєчасним вивезенням відходів вторинної переробки та не перероблюючих відходів, а також за відповідністю нормативної кількості відходів фактично утвореними.

7. Організовувати та здійснювати контроль за документаційним обліком надходження на ділянку сировини, матеріалів необхідних для здійснення виробничої діяльності ділянки, а також за утворившимися відходами, технологічними втратами і готової продукції.

8. Контролювати відповідність норм витрати матеріалів на готову продукцію розрахованих в технологічних процесах, порівнювати з фактичним положенням справ і при невідповідності виявляти причини та усувати їх.

9. Організовувати роботу по підвищенню якості випускаємо продукції.

10. Здійснювати контроль за суворим дотриманням підлеглими правил техніки безпеки, промсанітарій, а також пожежної безпеки.

11. Здійснювати контроль за матеріально - технічним забезпеченням ділянки.

12. Здійснювати контроль за станом чистоти та культури виробництва на ділянці.

Посадові обов’язки майстра зміни.

Майстер зміни забовязанний:

Забезпечувати виконання дільницею у встановлений час планових завдань по об’єму виробництва продукції високої якості у відповідній змінним завданням номенклатурі, підвищення продуктивності праці, зниження виробничих затрат на основі максимального завантаження обладнання і використання його технічних можливостей ,сурове дотримання технологічних процесів, праці, раціональне використання сировини, матеріалів.

Організувати щоденне доведення перед початком зміни до кожного працівника нормованого змінного завдання і доведення результатів виконання завдань у попередній зміні.

Контролювати і організовувати виконання змінних завдань.

Організувати контроль за своєчасним забезпеченням робочих місць виробничо-технологічною документацією, сировиною та витратними матеріалами, інструментом оснасткою та через майстра дільниці своєчасно відхилення, які виникають.

Організовувати і контролювати додержання працівниками зміни встановленої виробничої та трудової дисципліни, чистоти та порядку на виробничих місцях.

Вміючи використовувати матеріальні та моральні форми стимулювання праці робочих.

Щоденно підвищувати свій діловий рівень.

Знайомити нових працівників з правилами внутрішнього трудового розпорядку, технікою безпеки, охорони праці, виробничої санітарії, пожежної безпеки, слідувати за їх виконанням на дільниці та інструктувати робочих по цим питанням.

Максимально використовувати виробничі потужності, повністю завантажувати і контролювати експлуатацію обладнання, яке закріплене та його своєчасний ремонт, стан огорож та застережених пристроїв.

Сурово дотримуватися встановлену технологію виробництва з забезпеченням якості продукції, яка випускається та роботами, які виконуються. Спільно з працівниками технічного контролю попереджувати брак та встановлювати його причини та винуватців, а також організувати впровадження заходів по попередженню браку та підвищенню якості продукції.

Забезпечувати проведення інструктажу на робочому місці з техніки безпеки з документальним оформленням у встановленому порядку.

Забезпечувати нагляд за виконанням робочих правил та інструкцій з охорони праці, техніки безпеки , виробничої санітарії, з застосуванням безпечних методів праці.

Забезпечувати нагляд за виправним станом обладнання, застосувань інструмента і наявності виправних огорож та застережних пристроїв, а також нагляд за застосуванням робочих засобів особистої гігієни, використанням правил та норм техніки безпеки.

Забезпечувати правильну організацію робочих місць та ведення робіт у відповідності з правилами та нормами охорони праці , техніки безпеки та виробничої санітарії.

Забезпечувати нагляд за виправністю та ефективною роботою вентиляційних пристроїв.

Забезпечувати відповідний стан виробничої, трудової та технологічної дисципліни.

Приймати участь у розслідувані випадків травматизму, негайно повідомляти керівництву ,приймати заходи з виключення випадків травматизму.

Не допускати простоїв в роботі, втрати сировини, енергії, матеріалів.

Аналізувати результати виробничої діяльності зміни.

Вести облік робочого часу працівників зміни.

Відстороняти від роботи працівників , які знаходяться у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння .Про випадок негайно повідомити безпосередньо керівництву.