Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_вироб_практика_2013.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
167.42 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

Державний вищий навчальний заклад «УКРАЇНСЬКИЙДЕРЖАВНИЙ ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

РОБОЧА ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ БАКАЛАВРСЬКОЇ ПРАКТИКи

студентів денної та заочної форм навчання

за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент»

Дніпропетровськ УДХТУ 2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Державний вищий навчальний заклад «УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ХІМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

РОБОЧА ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ БАКАЛАВРСЬКОЇ ПРАКТИКи

студентів денної та заочної форм навчання

за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент»

Затверджено на засіданні кафедри менеджменту.

Протокол № 1 від 24.01.13

Дніпропетровськ УДХТУ 2013

Робоча програма виробничої бакалаврської практики студентів денної та заочної форм навчання за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент» / Укл. О.О. Івлєв, О.М. Чернишева, О.О. Левицька. – Дніпропетровськ: УДХТУ, 2013. – 26 с.

Укладачі: О.О. Івлєв, доцент, канд. техн. наук,

О.М. Чернишева,

О.О. Левицька

Відповідальний за випуск О.О. Івлєв, канд. техн. наук

Навчальне видання

Робоча програма виробничої бакалаврської практики

студентів денної та заочної форм навчання

за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент»

Укладачі ІВЛЄВ Олексій Олексійович

ЧЕРНИШЕВА Олена Михайлівна

ЛЕВИЦЬКА Олександра Олексіївна

Редактор Л.М. Тонкошкур

Коректор І.О.Богомолова

Свідоцтво ДК №303 від 27.12.2000.____________________________________

ДВНЗ «УДХТУ», 49005, м. Дніпропетровськ-5, просп. Гагаріна, 8._________

Видавничо-поліграфічний комплекс ІнКомЦентру

Зміст вступ

Виробнича практики є важливим етапом підготовки фахівців у галузі менеджменту у сучасних організаціях. Вона повинна забезпечити закріплення теоретичних знань, отриманих студентами після вивчення нормативних дисциплін «Економіка та фінанси підприємства», «Облік і аудит», «Маркетинг», «Державне та регіональне управління», «Теорія організації», «Менеджмент», «Операційний менеджмент», «Зовнішньоекономічна діяльність підприємств», придбання виробничих умінь і навичок для розробки напрямів удосконалення діяльності підприємства, набуття евристичних компетенцій щодо роботи менеджера та управління структурними підрозділами підприємств на первинному рівні, операційними системами та процесами в організаціях.

Виробнича практика проводиться у 6 навчальному семестрі 12 тетраместрі (для студентів денної форми навчання) та у 8 навчальному семестрі (для студентів заочної форми навчання) і триває – 4 тижні.

Виробнича бакалаврська практика проводиться на базах практики, які відповідають певним вимогам.

Базами практики можуть бути підприємства різних форм власності, видів господарської діяльності, організаційно-правового статусу, які є юридичними особами і функціонують на ринку не менше двох років та здійснюють виробничу, торговельну, виробничо-торговельну, посередницьку, оптово-збутову та інші види діяльності. Підприємства повинні відповідати сучасним вимогам, тобто мають застосовувати передові форми та методи управління й організації виробничої, планово-економічної роботи, логістичної і маркетингової діяльності, бухгалтерського обліку, впроваджувати прогресивні технології виробництва, організації праці та управління. Крім того, штат підприємства має бути укомплектований висококваліфікованими фахівцями, здатними створити відповідні умови студентам у здобутті професійних навичок.

Розподіл студентів за об’єктами практики і призначення керівників здійснюється випускаючою кафедрою, погоджується деканом та навчальним відділом і оформлюється наказом ректора. Після підписання наказу зміни в організаційних питаннях виробничої практики не допускаються.

До керівництва виробничою бакалаврською практикою залучаються досвідчені викладачі випускаючої кафедри. Керівництво практикою викладачами полягає у видачі студентам завдань та необхідних інструкцій щодо проходження практики, а також наданні щотижневих (за графіком) консультацій в університеті, перевірці й прийомі звітів з практики.

Керівництво студентами-практикантами на робочих місцях здійснюється керівниками підприємств, провідними фахівцями та іншими кваліфікованими спеціалістами з повною вищою освітою.

Практика організовується і проводиться згідно з наказом та розпорядженнями по університету на підприємстві, що є базою практики.

Вивчення діяльності підприємства повинне проводитися студентом за загальним планом практики.

Підставою для перебування студента на підприємстві є договір, укладений між підприємством-базою практики та ДВНЗ УДХТУ (для студентів денної форми навчання та студентів заочної форми навчання, що проходять практику з відривом від виробництва) або листом-згодою підприємства прийняти на виробничу практику студента заочної форми навчання без відриву від виробництва (зразок листа-згоди представлений у додатку А). Договір між університетом та базою практики укладається договірним відділом університету та є типовим для будь-якої бази практики. Студент може обрати базу практики самостійно та укласти з нею заздалегідь до початку практики типовий договір, форма якого надається договірним відділом.

Договори (копія договору) та листи-згоди (оригінал листа) на виробничу практику повинні бути представлені студентами на кафедру менеджменту не пізніше як за 30 календарних днів до початку виробничої практики.