Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1966 Інтел. влас..doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
228.35 Кб
Скачать

5. Етапи виконання контрольної роботи

Успішному виконанню контрольної роботи сприяє грамотне планування пов’язаної з цим роботи. З метою полегшення цього завдання студент повинен ознайомитись з основними етапами виконання контрольної роботи:

1. Вибір завдання контрольної роботи. Завдання на контрольну роботу видається студентові викладачем на установчій сесії. Варіанти завдань на контрольну роботу містяться в кінці методичних вказівок. Контрольна робота студента, в якій висвітлено питання не вказаного викладачем варіанту, або, яка виконана не в повному обсязі, повертається студентові без рецензії (не буде зараховуватись).

2. Складання плану є важливим етапом виконання контрольної роботи. Як правило, план складається після знайомства з літературою. Він повинен містити питання, які відображають основний зміст роботи. План повинен бути оптимальним і не перевантаженим. При складанні плану студент може скористатися консультацією викладача.

3. Робота з літературою. Необхідні для виконання контрольної роботи матеріали підбираються студентом самостійно (при необхідності можуть погоджуватися з викладачем).

4. Написання контрольної роботи і подання її на рецензію. Контрольна робота повинна виконуватись до початку екзаменаційної сесії, не пізніше як за 2 тижні до її початку. При цьому обов’язковою є реєстрація контрольної роботи в деканаті. Без реєстрації робота на перевірку викладачем не приймається. В рецензії викладачем відмічаються позитивні моменти та недоліки контрольної роботи, дається загальна оцінка і рекомендації для покращення її змісту та оформлення. Після зарахування контрольної роботи студент допускається до її захисту.

5. Оцінювання контрольної роботи. Кінцеву оцінку за контрольну роботу студент одержує після її захисту. На захисті студент повинен показати знання з висвітлених в контрольній роботі питань. Після захисту контрольна робота залишається у викладача і зберігається протягом трьох років як документ тимчасового зберігання, а студент допускається до складання заліку.

6. Вимоги до оформлення контрольної роботи

Загальна оцінка контрольної роботи залежить не тільки від її змісту, але й від оформлення. Контрольна робота виконується на аркушах формату А4 (або в зошиті) з полями для поміток рецензента.

Текст пишеться розбірливо або набирається на комп’ютері українською мовою. Технічні системи, які описує студент в своїй контрольній роботі можна графічно зображати на аркушах паперу формату А4 та А3. Аркуші контрольної роботи повинні бути пронумеровані. Контрольна робота повинна містити посилання на джерела інформації. Перелік використаної літератури приводиться в кінці контрольної роботи. Схеми, таблиці, креслення, що подаються в тексті контрольної роботи повинні мати порядковий номер і назву.

7. Нормативно-правові акти

1. Конституція України // Відомості Верховної Ради України. – 1996.– № 30.– Ст. 141.

2. Цивільний кодекс України// Відомості Верховної Ради України. – 2003.– №№40–44, Ст. 356.

3. Закон України «Про авторське право та суміжні права» від 23 грудня 1993 року // Відомості Верховної Ради України.– 1994.– № 13. – С.64.

4. Закон України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі»// Відомості Верховної Ради України. – 1994. – № 7. – С.32.

5. Закони України «Про охорону права на промислові зразки» // Відомості Верховної Ради України. – 1994. – № 7. – С.34.

6. Закон України «Про охорону права на знаки для товарів та послуг»// Відомості Верховної Ради України. – 1994. – № 7. – С.36.

7. Закон України «Про охорону нових сортів рослин» // Відомості Верховної Ради України. – 1993. – № 20. – С.149.

8. Закон України «Про захист прав на топографії інтегральних схем» //Відомості Верховної Ради України. – 1995. – № 26. – 272 с.