Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1_тема.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
171.01 Кб
Скачать

Див. Класифікацію мвф

1Критерії, яким повинна відповідати країна для участі у ініціативі ХІПК. Так, країна, що має право взяти участь у даній ініціативі, - це країна, яка:

Має надмірну заборгованість після повномасштабного використання традиційних механізмів скорочення боргу (таких, як Неапольські умови Паризького клубу). Рівень заборгованості країни вважається надмірним, якщо співвідношення зовнішній борг / експорт перевищує 150 відсотків; або (у випадку країн з високим ступенем відкритості економіки, коли одні лише зовнішні показники можуть не давати адекватного уявлення про тягар зовнішнього боргу) співвідношення борг / бюджетні доходи перевищує 250 відсотків .

Може отримувати допомогу на надзвичайно пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку (МАР), підрозділу Світового банку, що надає кредити на високольготних умовах, а також допомогу в рамках Механізму фінансування з метою скорочення бідності і забезпечення економічного зростання (ПГРФ) МВФ.

Довела свою прихильність реформам і розробляє Документ з викладенням стратегії скорочення бідності (ПРСП), що передбачає участь громадянського суспільства в програмах розвитку.

2До теперішнього часу вже 27 країн(із 38 країн, що потенційно задовольняють вимогам програми) користуються значним полегшенням боргового тягаря в рамках програми, масштаби якої, як очікується, складуть 52 млрд дол США. Світовий банк виділив близько 12,4 млрд дол США на зменшення тягаря обслуговування боргу протягом наступних двох десятиліть 27 затверджених до теперішнього часу країн. Це приблизно дві треті загальної оціночної вартості Ініціативи ХІПК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]