Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gos_ekz_bakalavr_SKhF_DNEVNOE(1).doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
210.94 Кб
Скачать
  1. Охарактеризувати види рівнів в сучасному танці. Основні рівні: стоячи, сидячи на корточках, стоячи на колінах, сидячи та лежачи. Варіанти рівнів, зміна рівнів. Послідовність вивчення рівнів.

  1. Поняття «мультиплікація» в сучасному танці.

Поняття мультиплікація. Зв’язок поняття з ритмом. Кількісне збільшення танцювальних акцентів не повинно призводити до збільшення музичного такту. Мультипліковані рухи можуть бути нерегулярними та неоднаковими за часом. Приклади мультиплікаціі в сучасному танці.

  1. Поняття «поліцентрія» в сучасному танці.

Поліцентрія як принцип танцювальної техніки, де працюють два або декілька центрів. Технічний прийом, що використовується, для переведення мультіпликації в реальну видимість танцю. Складність виконання поліцентрії. Навести приклади.

  1. Поняття «координація» в сучасному танці.

Необхідність координації. Способи координації. Координація різних центрів. Координація в русі. Координація декількох центрів, двох, трьох, чотирьох і більше. Навести приклади.

  1. Принципи техніки виконання руху джаз-модерн танцю.

Основні принципи модерн-джаз танцю, які належать до техніки руху. Принципи рухів, запозичені з джаз-танцю, з танцю модерн, з класичного танцю. Технічні особливості джаз-танцю, виділені Кетрін Данхем. Використання в танці пози колапсу. Активне пересування виконавця в просторі як по горизонталі, так і по вертикалі. Ізольовані рухи різних частин тіла. Використання ритмічно складних і синкопованих рухів. Поліритмія танцю. Комбінування і взаємопроникнення музики і танцю. Індивідуальна імпровізація в загальному танці. Функціоналізм танцю.

  1. Позиції рук і ніг в стилі джаз-модерн.

Основні позиції рук і ніг, принципи руху, взаємодії в сучасному танці. Назвати хореографа – засновника техніки.

  1. Мета і завдання кросового розділу уроку.

Види рухів: кроки, стрибки, обертання. Наведіть приклади для комбінування.

  1. Особливості виконання кроків в джаз-модерн танці.

Перерахуйте назви кроків і методику їх виконання. Наведіть приклади для комбінування.

  1. Вправи які використовуються при ізоляції рук.

Поняття «ізоляція». Поняття «центр», «ареал». Походження ізоляціі. Ізоляція як основний технічний прийом, з якого починається вивчення джаз-танцю.

З яких окремих частин-центрів складається тіло танцівника. Які центри поділяються на ареали? Ізоляція і виконання рухів незалежно від інших центрів. Ізоляція рук може виконуватися у всіх рівнях, за винятком положення «стоячи на колінах руки в підлогу».

  1. В чому відмінність contemporary і джаз-модерн танцю.

Дайте визначення contemporary. Дайте визначення джаз-модерн. Назвіть основні відмінності.

  1. Поняття «сontraction», «release» в сучасному танці.

«Contraction» - стиснення, скорочення, тобто відносне зменшення об'єму тіла. Протилежне поняття – «release», тобто розширення, коли тіло розширюється в просторі. «Сontraction», «release» - це базисні поняття, закладені в техніці М. Грехем. Дати переклад та охарактеризувати поняття «сontraction», «release». Пояснити методику виконання. Визначити помилки виконання.

  1. Принципи побудови занять з джаз-модерн танцю.

Розділи уроку, функції і завдання кожного з них.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]