Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_IKt.doc
Скачиваний:
116
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.69 Mб
Скачать

3. Редагування графіка

Будемо вважати отриманий графік попереднім варіантом і виконаємо його редагування.

Клацнувши ПКМ на області Ось X (категорий), отримуємо контекстне меню, в якому вибираємо пунктФормат оси....

У вікні Формат осивиконуємо наступні дії. На вкладинціВиддля осі вибираємо лінію середньої товщини синього кольору, для основних поділок встановлюємо відмітку на пунктінет, для проміжніх поділок встановлюємо відмітку на пунктіпересекают ось, а для міток поділок встановлюємо відмітку на пунктірядом с осью. На вкладинціШкалавстановлюємо мінімальне значення, рівне 4, ціну основних поділок, рівну 1, а ціну проміжних поділок, рівну 0.2. На вкладинціШрифтвибираємо напівжирне накреслення.

Клацнувши ПКМ на області Ось Y (значений), отримуємо контекстне меню, в якому вибираємо пунктФормат оси....

У вікні Формат осивиконуємо наступні дії. На вкладинціВиддля осі вибираємо лінію середньої товщини синього кольору, для основних поділок встановлюємо відмітку на пунктінаружу, для проміжніх поділок встановлюємо відмітку на пунктінет, а для міток поділок встановлюємо відмітку на пунктірядом с осью. На вкладинціШкалавстановлюємо ціну основних поділок, рівну 0.02.

Клацнувши ПКМ на області діаграми, отримуємо контекстне меню, в якому вибираємо пункт Формат области диаграммы.... У вікніФормат области диаграммывибираємо вкладинкуВид, а в ній натискуємо кнопкуСпособы заливки…. Далі у вікніСпособы заливкивибираємо вкладинкуТекстура, в ній – текстуруГолубая тисненая бумага, після чого натискуємо кнопкуOK. У вікніФормат области диаграммытеж натискуємо кнопкуOK.

Клацнувши ПКМ на області графіка, отримуємо контекстне меню, в якому вибираємо пункт Формат рядов данных.... У вікніФормат ряда данныхвибираємо вкладинкуВид. В цьому вікні лінію графіка вибираємо середньої товщини червоного кольору, тип маркера вибираємо круглим червоного кольору з білим фоном і розміром 7 пт. Натискуємо кнопкуOK, і на цьому графічне зображення вважаємо готовим.

Питання до захисту практичної роботи № 4:

  1. Призначення діаграми ?

  2. Які є різновиди діаграм ?

  3. Що таке табулювання функції ?

  4. Які основні кроки створення графіку функції за допомогою Мастера диаграмм ?

  5. Які є можливості редагування графіку ?

Практична робота № 5 Розв’язування типових математичних задач засобами Microsoft Excel. Задача підбору параметра

Мета: освоїти методи та засоби розв'язування задачі підбору параметра засобами Microsoft Excel.

Завдання:

  1. Ознайомитися з завданням та рекомендаціями по його виконанню.

  2. Виконати на комп'ютері задачу підбору параметра засобами MS Excel відповідно до послідовності виконання роботи, приведеної нижче.

  3. Виконати індивідуальне завдання за своїм варіантом. Варіант обирається відповідно до номеру своєї залікової книжки. Для цього беруться дві останні цифри номеру залікової книжки. Якщо дві останні цифри номеру залікової книжки більше 40, то береться їх сума. Збірник завдань знаходиться у викладача або дивись розділ 2 методичного посібника.

  4. Результати роботи представити викладачу у вигляді звіту.

Послідовність виконання роботи:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]