Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт. Виробничо- технологічна практика.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.45 Mб
Скачать

5 Права та обов'язки учасників товариства

1 Кожний з учасників Товариства має право:

- брати участь в управлінні справами Товариства в порядку, визначеному цим Статутом;

- брати участь у розподілі прибутку та отримувати частину прибутку від діяльності Товариства;

  • одержувати від органів управління Товариством інформацію про діяльність Товариства, ознайомлюватися з даними бухгалтерського обліку та звітності;

  • вимагати розгляду поставленого ним питання на Зборах учасників, якщо клопотання про його розгляд було подане учасником не пізніше як за 30 днів до початку Зборів;

- у першочерговому порядку одержувати продукцію (послуги), вироблену Товариством;

- призначати представника для участі у Зборах учасників Товариства та відкликати його;

- вийти з Товариства у визначеному цим Статутом порядку.

2.Кожний учасник Товариства має право відступити за згодою решти учасників свою частку або її частину одному чи кільком іншим учасникам Товариства, а при їх відмов

3.Третім особам після повного внесення свого вкладу до Статутного фонду Товариства Учасники Товариства користуються переважним правом придбання частки (її частини) учасника, який її відступив, пропорційно їх часткам у Статутному фонді або в іншому погодженому між ними розмірі. У разі передачі частки або її частини третій особі до останньої водночас

переходять усі права і обов'язки учасника, який її відступив. У разі коли частка або її частина переходить до Товариства, останнє передає її третім особам або іншим учасникам у термін до 12 місяців. Протягом цього періоду розподіл прибутку, а також голосування і визначення кворуму на Зборах відбувається без урахування зазначеної частки (частини).

4.Учасники Товариства зобов'язані:

  • дотримуватися вимог Статуту ТОВ та виконувати рішення Зборів учасників Товариства;

  • виконувати свої зобов'язання перед Товариством, у тому числі пов'язані з майновою участю, а також вносити вклади в розмірі, порядку та засобами, передбаченими Установчим Договором;

  • не розголошувати комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність Товариства;

- сприяти здійсненню Товариством своєю діяльності

5.Учасник може вийти з Товариства, попередивши про це інших учасників, але не пізніше ніж за 3 місяці до дня виходу.

У разі виходу з Товариства учаснику , згідно рішення Зборів, може виплачуватися частина майна Товариства, відповідно його частці у Статутному фонді. Учаснику, який не працював в Товаристві повертаються майно і грошові кошти в розмірі його внесків до Статутного фонду. Виплата проводиться після затвердження звіту за рік, в якому він вийшов з Товариства, і в строк до 12 місяців з дня виходу. На вимогу учасника та за згодою Зборів учасників Товариства, частка учасника, що виходить з Товариства, повертається йому повністю або частково в натуральній формі.

ІНСТРУКЦІЯ з охорони праці для токаря

1. Загальні положення

  1. До робота токарем допускаються особи, не молодші 18 років, які пройшли спеціальне навчання, медичний огляд при вступі на роботу, визнані придатними для виконання зазначеної роботи та одержали посвідчення про наявність кваліфікаційної групи з електробезпеки –І І.

  2. Токар, якого приймають на роботу, повинен пройти вступний інструктаж з охорони праці, виробничої, санітарії, пожежної безпеки, прийомів і способів надання долікарської допомоги потерпілим, бути ознайомленим під розпис з умовами праці, правами та пільгами щодо роботи в шкідливих та небезпечних умовах праці, про правила поведінки при виникненні аварій.

  3. До початку роботи, безпосередньо на робочому місці, токар повинен пройти первинний інструктаж з безпечних прийомів виконання робіт.

  4. Повторний інструктаж з правил і прийомів безпечного ведення роботи і охорони праці токар повинен проходити:

періодично, не рідше одного разу в квартал;

при незадовільних знаннях з охорони праці, не пізніше місячного терміну;

у зв'язку з допущеним випадком травматизм}' або порушенням вимог охорони праці, що

не призвело до травми.

  1. Токар повинен працювати в спецодязі.

  1. Робота на технічно несправних верстатах категорично забороняється.

  2. При виявленні під час роботи несправностей потрібно негайно вимкнути верстат і доповісти про це майстру

  3. .Рухомі частини верстатів і механізмів повинні бути закритими і огороджені відповідними захисними огородженнями, щоб уникнути травмування робітників.

1.8. Стирчачі кінці валів, що обертаються, та гвинтів обладнання повинні бути закриті глухими: - -нерухомими кожухами, а в разі необхідності телескопічними огороджіеннями.

1.9. Верстати, .плити та інше обладнання повинно бути оснащене екранами, які надійно,захищають робітників та осіб, які знаходяться-біля місць, від стружки, що злітає, та обломків інструмента,що зламався, або від бризків охолоджувально-змащувальної рідини.

1.10 Працівникам, що працюють на верстатах, які конструктивно чи з інших обставин не могли бути забезпечені захисним пристроєм, видаються захисні окуляри, застосування яких при роботі обов'язкове.

1.1.1. Необхідно оберігатися частин верстата та інструмента, що обертаються. Не можна торкатися їх руками під час роботи верстата, спиратися на верстат, класти на нього інструмент, заготовки, вироби, не можна очищати і торкатися руками оброблюваного виробу на ходу станка.

  1. Встановлення і зняття зі станків та з іншого обладнання заготовок, деталей та пристроїв вагою більш-як 20 кг, повинно проводитися за допомогою підйомних або підйомно-транспортних засобів, механізмів.

  1. Верстати та інше обладнання повинні мати стаціонарні пристрої місцевого освітлення знапругою не вище 36 В.

1.14. Робоче місце біля верстата повинне мати вільний прохід. Підлога повинна бути рівною на всю довжину робочої зони повинен бути укладений справний дерев'яний решітчастий настил шириною не менше 0,6 м.

1.15. Робоче місце біля верстата повинне утримуватись у порядку і чистоті:

необхідно своєчасно очищати його від масла, емульсій, обтирального матеріалу, стружки , ошурків і т.д.;

забороняється загромоджувати робоче місце; проходи, матеріали, напівфабрикати і готові вироби повинні бути укладені в штабель, стелажі і касети. Висота штабеля визначається з умов стійкості та зручності роботи, але вона не повинна перевищувати 1 м, при цьому ширина проходів між ними повинна бути не менш як 0,8 м.

1.16. Необхідно обов'язково зупиняти верстат в наступних випадках:

при відході від верстата навіть на деякий час ( якщо робітник не обслуговує два верстати);

при перервах в подачі електроенергії;.- - для прибирання, чистки, змащення наладки верстата;

під час ремонту верстата, встановлення або заміни інструмента та оброблюванихдеталей; • '. -

для підтягування болтів, гайок, клинків та інших з'єднань; - для регулювання захисних пристосувань верстата; . - для вимірювання оброблюваних деталей, якщо не встановлені спеціальні вимірювальні пристрої, що дозволяють визначити розмір деталей на ходу;

для встановлення та зняття деталей та пристроїв;

для перевірки чистоти обробки.

1.17. Категорично забороняється допускати до роботи на верстатах та іншому обладнанні осіб, які не працюють на даній дільниці без дозволу майстра (механіка). .

1.18. Біля кожного верстата повинна бути вивішена табличка із зазначенням особи, яка відповідає за його експлуатацію.