Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
147.97 Кб
Скачать

3.5. База проходження практики  Управління Державного Казначейства України

Мета практики

Мета проходження переддипломної практики в установах Державного Казначейства України полягає в практичному ознайомленні з механізмом діяльності цієї установи, методиці та методології контролю і звітності про використання бюджетних коштів, а також збору теоретичного і практичного матеріалу.

План практики (Завдання)

  1. Ознайомлення зі структурою і підпорядкуванням органів Державного Казначейства України.

  2. Організація виконання Державного та місцевого бюджету і здійснення контролю за цим.

  3. Управління наявними коштами Державного та місцевого бюджету в тому числі коштами цільових фінансових фондів.

  4. Фінансування видатків Державного та місцевого бюджету.

  5. Ведення обліку касового виконання Державного та місцевого бюджету.

  6. Порядок складання звітності про виконання Державного та місцевих бюджетів.

  7. Здійснення контролю за надходженням, використанням коштів державних цільових фінансових фондів.

  8. Організація внутрішнього контролю та контрольно-ревізійних перевірок підвідомчих органів в структурі Державного Казначейства.

  9. Порівняти системи органів Державного Казначейства України з аналогічними структурами розвинених країнах, виходячи з критеріїв: мета діяльності, структура, система контролю і звітності.

  10. Скласти звіт про виконання плану практики і засвідчити його підписом головного бухгалтера як відповідального за якість (за умов конфіденційності використання документів; до звіту можна включати цифрові дані помножені на будь-який коефіцієнт).

3.6. База проходження практики – страхова компанія

Мета практики

Метою переддипломної практики є закріплення, поглиблення та розширення теоретичних знань, розвиток практичних навичок та їх використання при вирішенні конкретних ситуацій в умовах роботи СК, збір даних для дипломної роботи.

На початку практики студент проходить інструктаж з техніки безпеки.

План практики (Завдання)

  1. Організаційний день.

  2. Організаційна структура страхових компаній. Завдання та принципи функціонування страхової компанії, функції страхових компаній, права та обов’язки страхових компаній.

  3. Страхові продукти та їх характеристика. Класифікацію страхових послуг за формами проведення, об’єктами страхування, родом небезпек, принципи функціонування страхових посередників. Якісні показники страхового продукту.

  4. Особисте страхування. Порядок укладання супроводу договору страхування та методикою компенсації шкоди, завданої життю та здоров’ю громадян. Розрахунок страхових тарифів та факторів, які впливають на розмір страхового платежу. Порядок надання послуг з обов’язкового особистого страхування.

  5. Майнове страхування. Особливості укладання, супроводу договору страхування основних та оборотних доходів підприємств. Особливості страхування будівель та домашнього майна громадян. Специфіка розвитку страхувальних платежів, страхової суми та страхових виплат при страхуванні врожаю сільськогосподарських культур та тварин. Специфіка укладання договорів транспортного страхування.

  6. Страхування відповідальності. Особливості страхування цивільної від-повідальності транспортних засобів. Норми укладання, супроводу договорів страхування та методикою відшкодування збитків.

  7. Місце страховика на ринку перестрахування. Особливості передачі ризиків на перестрахування. Особливості прийняття ризиків на перестрахування. Методика оцінки фінансового стану перестраховика.

  8. Доход, витрати і прибуток страхових компаній. Формування собівартості страхових послуг. Склад доходів та витрат страхування. Методика обчислення фінансового результату страхової компанії.

  9. Прогнозування. Планування та управління грошовими потоками страхових компаній. Поняття фінансової надійності страхування. Фінансові резерви та їх склад. Методика оцінки платоспроможності страхової компанії.