Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ.doc
Скачиваний:
733
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
97.28 Кб
Скачать
    1. 1.2 Розробка моделі зачіски відповідно до сучасного напрямку моди і типу обличчя.

    2. Тренд «ексцентрична романтика» - це насамперед руді та золотаві кольори або їх поєднання. Частіше застосовують укладку, ніж стрижку. Волосся спадає на плечі гарними локонами або заплетене у невеликі кіски. Проте зачіска може відрізнятися і складністю, елегантністю та суворістю. Варіанти стрижок швидше нагадують 20-і роки XX ст. Нові моделі гармонійно поєднуються зі стилем «Гетсбі» того далекого часу.

    3. Хвилясте волосся виглядає жіночно, прикрашає практично будь-яку особу, до того ж, це головний тренд весни-літа-2008. Є маса способів завити локони. Можна скористатися щипцями для завивки, накрутити волосся на папільйотки (для дрібніших локонів), бігуді-липучки або термобігуді.романтика» - це театральність та експресія, а також деяка фривольність.

У сьогоденному моделюванні велика увага приділяється зачіскам. Мистецтво виконання зачісок широко розвивається, і зачіски, що нагадують силует стародавніх зачісок видозмінились зі зміною сучасних напрямків моди.

Щоб надати зачісці сучасності в ній використовують сучасні елементи, сучасні декоративні прикраси, сучасні вирішення колорування. Вони не потребують великої кількості шпильок і не припудрюються, бо існують засоби різної фіксації і фарбуючі матеріали.

Зачіска відображає прагнення до ідеалу, базується на простоті. Сучасна мода неоднозначна, тобто вона не регламентована, не вказує на довжину волосся і характер деталей зачіски. Художні особливості залежать від соціального психологічного образу. Сучасні зачіски характеризуються легкістю прядок, плавними лініями, тому і методи технології мають бути легкими, пластичними, щоб створити відповідний стиль.

Моделювання форм зачіски тісно повязане з технологією модної стрижки. У формоутворюючому задумі укладка відходить на другий план. Форма стрижки вишукана і витончена, перевага надається чітким лініям.

Геометрія також не залишається без уваги: гострі кути, відтіночність прямих ліній. Все в єдиному пориві створює враження досягнутого ідеалу. Графічне зображення, деякі декоративні прийоми є особливістю тенденцій. Усі стрижки базуються на основному методі градуювання: саваж та сессун.

Макіяж - це скоріше мистецтво обману. Тонке, майже магічне. Для того, щоб знати як приховати недоліки обличчя потрібно лише знати декілька секретів макіяжу і покладатися на хорошу косметику.

В моду входять більш яскраві і тепліші відтінки. На противагу їм виступають прохолодні, розмиті, акварельні відтінки лимонного, трав'яного, ультрамаринового, блакитного. З яскравих кольорів найбільш популярні (за вирахуванням вугільного та сталевого): маковий, бірюзовий, кармін, жовтогарячий і золотисто-жовтий колір. Також весняно-літній сезон не може обійти стороною бежеві, рожеві і пісочні відтінки. Світлі теплі відтінки допомагають створити чарівний образ, який доречний у будь-яких обставинах. Природний макіяж очей у пастельних тонах підходить більшості жінок, так як теплі відтінки освіжають колір обличчя.

Сьогоднішній сезон диктує найбільш актуальні відтінки, які надають волоссю виразності та не залишають при цьому натуральності. Стилісти-перукарі цього року роблять ставку на натуральні відтінки та особливу техніку мілірування, надаючи волоссю м’який блиск: в моді гармонія, але ніяк не радикальні тони. У тонуванні головною задачею є спробувати нові кольори. Модний колір волосся сезону-2009 – яскраве та, безумовно, чисте. Найбільш популярне - молочний блонд, рудий блонд, мідно-червоний і натуральний (будь-який).

Розділ 2