Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_спец_2012 / Метод_спец_2012.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
9.63 Mб
Скачать

4.2 Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Сторінки нумеруються арабськими цифрами, з дотриманням наскрізної нумерації впродовж усього тексту. Номер сторінки проставляється при комп’ютерному друці дипломної роботи у правому верхньому куті без крапки в кінці.

Титульний аркуш є першою сторінкою дипломної роботи, включається до загальної нумерації сторінок дипломної роботи, але номер сторінки на титульному аркуші не проставляється.

Зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не нумерують.

Розділи, підрозділи, пункти і підпункти дипломної роботи нумеруються арабськими цифрами. Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладення суті дипломної ( магістерської) роботи та позначатися цифрами без крапки, номер ставиться після слова „РОЗДІЛ”. Заголовок розділу друкується з нового рядка. Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу і порядкового номера підрозділу, відокремленого крапкою. У кінці номера підрозділу ставиться крапка, наприклад „1.1.” (перший підрозділ першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Пункти нумеруються у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставиться крапка. У кінці номера ставиться крапка, наприклад, „2.3.2.”, потім у тому ж рядку розміщається заголовок пункту. Пункт може не мати заголовка. Підпункти нумеруються у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.

Такі структурні частини дипломної роботи, як зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номеру. Звертаємо увагу на те, що всі сторінки, на яких розміщені згадані структурні частини дипломної роботи, нумеруються звичайним чином. Не нумеруються лише їх заголовки, тобто не можна друкувати: „1. ВСТУП”.

4.3 Ілюстрації

Ілюстрації (фотографії, малюнки, схеми, графіки, карти, креслення тощо) розміщуються безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше. На всі ілюстрації мають бути зроблені посилання. Якщо ілюстрація створена не автором дипломної ( магістерської) роботи, необхідно дотримуватися вимог чинного законодавства про авторські права.

Креслення, малюнки, схеми, графіки, діаграми повинні відповідати вимогам стандартів "Единой системы конструкторской документации" та "Единой системы программной документации".

Номер ілюстрації, її назва та пояснювальні підписи розміщуються послідовно під ілюстрацією. Ілюстрації позначаються словом "Рис." і нумеруються послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу та порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 3.1. (перший рисунок третього розділу).

Якщо ілюстрація не вміщується та одній сторінці, можна переносити її на інші сторінки, вміщуючи назву ілюстрації на першій сторінці, пояснювальні дані – на кожній сторінці, і під ними позначають: “Рисунок __, аркуш __”.

Ілюстрація позначається “Рис. 2.1. Структура реалізації продукції… ”, яке разом з назвою ілюстрації розміщують по центру сторінки після даних пояснень, наприклад :

Рис. 2.1. Схема розташування..

Закінчувати виклад розділу, пункту, підпункту ілюстрацією без подальшого за нею пояснюючого тексту не допускається.