Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мета.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

Випресування гумометалевих шарнірів з важеля підвіски і кронштейна кріплення розтяжки:

1- втулка; 2- важіль підвіски; 3- гумометалевий шарнір; 4-оправка; 5- пристосування 67.7823.9540; 6- кронштейн кріплення розтяжки; 7-гумометалевий шарнір;8-оправка.

Розбирання верхньої опори стійки.При зносі, пошкодженні, появі корозії на підшипнику верхньої опори телескопічної стійки його слід замінити. Для цього спеціальною оправкою розвальцювати корпус опори, а потім оправкою 67.7853.9588 випресувати підшипник з корпусу опори під пресом, використовуючи підставку 67.7822.9530.

Перш ніж запресовувати новий підшипник переконатися, що в гнізді підшипника немає подряпин і задирів. Виявлені нерівності усунути дрібнозернистою шліфувальною шкуркою. Використовуючи оправлення 67.7853.9588, запресувати підшипник в корпус опори, після чого обжати на пресі корпус опори в чотирьох рівно розміщених місцях.Після обтискання корпусу опори підшипник не повинен перемішатися в осьовому напрямку.

4. Перевірка технічного стану деталей передньої підвіски

Телескопічна стійка. Промити гасом всі деталі телескопічної стійки і просушити. Уважно перевірити відповідність деталей наступним вимогам:

диски клапанів стиснення і віддачі, а також тарілка перепускного клапана не повинні бути деформовані; неплощинність тарілки перепускного клапана допускається не більше 0,05;робочі поверхні поршня, поршневого кільця, направляючої втулки, штока, циліндра, плунжера буфера віддачі і деталей клапанів повинні бути без задирів, вм'ятин і слідів зносу, що можуть вплинути на нормальну роботу стійки;робочі кромки сальника повинні бути без пошкоджень або зносу;не допускаються риски, задираки і відшарування фторопластового шару у направляючої втулки штока;

пружини клапанів віддачі і стиснення, а також плунжера буфер;! віддачі повинні бути цілі і досить пружні;внутрішня поверхня корпусу стійки повинна бути чистою, без рисок і пошкоджень, різьба повинна бути в гарному стані; перевірте герметичність корпусу стійки повітрям під тиском 0,3 МПа (3 кгс / см3). витік повітря неприпустимий;

корпус стійки, кронштейн, чашка пружини і поворотний важіль не повинні мати деформацій і руйнувань;

Важелі підвіски. Деформація важелів підвіски визначається пристосуванням 67.7851.9508. Важіль підвіски в зборі з кульовим шарніром встановлюється так, щоб оправлення для центрування зчленовується з конусом пальця кульового шарніра важеля, а настановні пальці пристосування заходили в середнє і крайнє отвори важеля.

Ознакою деформації являється неможливість введення без зусилля настановних пальців важеля.

Шарові шарніри. Переконатися в цілості захисних чохлів кульових шарнірів. Розриви, відшарування гуми від металевої арматури, сліди витоку мастила через чохол неприпустимі. Допускається незначне видавлювання мастила через заливний отвір у корпусі кульового шарніра, розташований у верхній частині корпусу.

Перевірити, чи немає зносу робочих поверхонь кульових шарнірів, повертаючи вручну шарового пальця. Значний (понад 0,7 мм) вільний хід або його заїдання неприпустимі.

Точна перевірка станів кульового шарніра за величиною радіального і осьового зазору проводиться На пристосуванні 02.8701.9502. Для цього встановити кульовий шарнір у гніздо пристосування і затисніть його гвинтом. Встановити в кронштейн пристосування індикатор так, щоб його ніжка впиралася в бічну поверхню шарового шарніра, а стрілка індикатора стояла на нулі.

Стабілізатор поперечної стійкості. Перевірити, чи не деформована штанга і чи знаходяться її кінці в одній площині, якщо деформація незначна, необхідно виправити штангу, при значній деформації штангу замінити.

Перевірити стан і збереження подушок в кронштейнах штанги. При зносі або пошкодженні подушок замінити їх.Перевірити калібром деформацію стійок стабілізатора, якщо пальці калібру не заходять в отвори стійки, замінити її.

Пружини підвіски. Оглянути пружини по всій довжині. Якщо будуть тріщини або деформація витків, замінити пружину новою.

Для перевірки осадки пружини, трикратно прижатии її до зіткнення витків. Потім прикласти до пружини навантаження 3187 Н . Довжина пружини Н від зазначеного навантаження повинна бути не менше 201 (182) "мм. Якщо пружина з жовтим маркуванням (класу А) має довжину менше 207 (188) * мм, змінити хх маркування на зелену (клас В).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]