Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika_za_3_kurs_2013.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
272.38 Кб
Скачать

20

Міністерство внутрішніх справ україни

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

ФАКУЛЬТЕТ ПРАВА ТА МАСОВИХ КОМУНІКАЦІЙ

Кафедра кримінально-правових дисциплін

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Перший проректор з навчально-

методичної та наукової роботи

полковник міліції

_____________ О.М. Головко

____________________ 2013 р.

«ПОГОДЖЕНО»

Заступник начальника СУ ГУМВС

України в Харківській області

полковник міліції

_____________ А.К. Кішіш’ян

____________________ 2013 р.

ПРОГРАМА

навчальної практики та методичні рекомендації для студентів третього курсу факультету права та масових комунікацій

Галузь знань 0304 «Право»

Напрям підготовки 6.030401 «Правознавство»

Освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр

Форма навчання денна

м. Харків

2013

Передмова

Програма навчальної практики та методичні рекомендації для студентів третього курсу факультету права та масових комунікацій за напрямом підготовки (спеціальністю) правознавство на 20 арк.

СХВАЛЕНО

Науково-методичною радою

Харківського національного

університету внутрішніх справ

30 серпня 2013 року Протокол № 1

________________ О.М. Головко

ЗАТВЕРДЖЕНО

Вченою радою

факультету права та масових комунікацій

28 серпня 2013 року Протокол № 2

________________ В.І. Московець

ПОГОДЖЕНО

Секцією науково-методичної ради

з юридичних дисциплін

30 серпня 2013 року Протокол № 1

________________ О.М. Музичук

ЗАТВЕРДЖЕНО

На засіданні кафедри кримінально-правових дисциплін

27 серпня 2013 року Протокол № 1

_________________ В.Б. Харченко

Рецензенти:

Юхно О.О. – начальник кафедри кримінального процесу факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства ХНУВС, доктор юридичних наук, професор

Янович Ю.П. – доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Харківського національного університету ім. В.Н Каразіна, кандидат юридичних наук, доцент

Розробники: д.ю.н., професор Пчолкін В.Д., д.ю.н., професор Слінько С.В.,к.ю.н., доцент Каткова Т.В., к.ю.н., доцент Соловйова-Полудніцина О.Є. – Харків: Харківський національний університет внутрішніх справ, 2013. – 20 с.

© Пчолкін В.Д., Слінько С.В., Каткова Т.В., Соловйова-Полудніцина О.Є. 2013

© Харківський національний університет внутрішніх справ, 2013

1. Загальні положення

Навчальна практика (далі – практика) є обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр». Організація та проведення практики здійснюється згідно із Законом України «Про освіту» від 23.05.1991; Законом України «Про вищу освіту» від 17.01.2002; Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти України від 02.06.1993 № 161; Положенням про освітньо-кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.1998 № 65; наказом Міністерства освіти України від 08.04.1993 № 93 «Про затвердження Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів МВС України; наказом МВС України від 09.08.2012 № 686 «Про організацію діяльності органів досудового розслідування Міністерства внутрішніх справ України»; Положенням про організацію проходження практики в Харківському національному університеті внутрішніх справ, затвердженим наказом ХНУВС від 28.01.2011 № 42.

Студенти проходять практику, як правило, в слідчому підрозділі органу внутрішніх справ того району, де зареєстровано їх місце проживання.

Робочим навчальним планом на проведення практики відведено 108 годин. Практика проводиться відповідно до графіка, затвердженого наказом ректора ХНУВС.

Якщо у студента є можливість проходити практику в слідчих підрозділах інших відомств, він має керуватися цією програмою.

Практика проводиться з метою закріплення і поглиблення набутих студентами теоретичних знань з дисциплін професійної підготовки, ознайомлення зі структурою та організацією роботи слідчих підрозділів органів внутрішніх справ, нормативною базою їх функціонування, а також виховання у студентів потреби систематично оновлювати свої знання та творчо застосовувати їх у майбутній професійній діяльності.

Завданнями практики є формування у студентів первинних професійних умінь та навичок щодо планування та організації своєї роботи в слідчому підрозділі; аналізу криміногенної обстановки та стану злочинності в районі проходження практики; охорони та захисту порушених злочинними діями прав і свобод громадян; складання проектів процесуальних документів у кримінальних провадженнях.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]