Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
40-49.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
685.57 Кб
Скачать

46. Запуск Word. Вихід з Word. Налаштування інтерфейсу користувача. Відкриття та збереження документу.

Існує кілька способів запустити Microsoft Word для Windows 95. Який з них краще вибрати, залежить від того, в яких цілях ви використовуєте цю програму. Якщо ви запускаєте Word за допомогою кнопки Пуск Windows 95, Word створює порожній незаповнений документ. Запуск Word з панелі Microsoft Office дозволяє створити у Word новий документ або змусити його завантажити вже існуючий документ, обраний вами.

Вправа 1. Запуск Word.

1.1. Запуск Word за допомогою кнопки Пуск Щоб запустити Word з меню Пуск, зробіть наступне: 1. Клацніть лівою кнопкою миші по кнопці Пуск. 2. З меню, що виберіть пункт Програми. 3. Клацніть по пункту меню Microsoft Word. 1.2. Запуск Word за допомогою панелі Microsoft Office Щоб запустити Word зі створенням нового документа, клацніть по кнопці Microsoft Word у панелі Microsoft Office. Word запуститься, і можна вводити новий текст. Щоб запустити Word зі створенням нового документа за шаблоном, зробіть наступне: 1. Клацніть по кнопці Створити документ у панелі Microsoft Office. З'явиться діалогове вікно Створення документа. 2. У діалоговому вікні Створення документа виберіть вкладку, яка містить потрібний вам шаблон, вкажіть шаблон і клацніть по кнопці ОК. Після цього Word запустить і створить новий документ на основі обраного вами шаблону. Щоб запустити Word для редагування існуючого документа, зробіть наступне: 1. Клацніть по кнопці Відкрити документ в панелі Microsoft Office. З'явиться діалогове вікно Відкриття документа. 2.

Стандартна панель інструментів Панель інструментів форматування Значок управляючого меню Рядок меню Кнопка закриття вікна Word Значок управляючого меню Рядок заголовка вікна Кнопка відновлення вікна Word Кнопка згортання

У діалоговому вікні Відкриття документа перейдіть на той диск і в ту папку, в якій розташований потрібний вам документ. Вкажіть цей документ і клацніть по кнопці Відкрити. Word запуститься і відкриє обраний вами документ.

Рядок стану Бегунок смуги прокручування Лінійка Вертикальна смуга прокрутки Кнопки режимів перегляду Кнопки смуги прокрутки

Курсор

Рис. 1.1. Загальний вигляд вікна Word після запуску На рис.1.1 показаний загальний вигляд вікна Word, з'являється на екрані після запуску програми, і відзначені його главней частини, більшість з яких є стандартними для додатків Windows 95. Запустіть Word одним із запропонованих вище способів.

Вправа 2. Вихід Word.

Є кілька способів вийти з програми Word. 1. Клацніть по кнопці Закрити, яка розташована на правому кінці рядка заголовка Word. Це найпростіший спосіб вийти з Word. 2. Виберіть команду Файл Þ Вихід. 3. Клацніть по значку управляючого меню, розташованому в лівому кінці рядка заголовка Word, і з меню, що виберіть команду Закрити. 4. Клацніть правою кнопкою миші по рядку заголовка вікна Word і з меню, що виберіть команду Закрити. 5. Натисніть [Alt + F4] (Натисніть клавішу Alt і, не відпускаючи її, клавішу F4).

Коли ви спробуєте вийти з Word за допомогою одного з цих способів, Word перевірить всі відкриті документи і шаблони. Якщо хоч в одному з них будуть виявлені незбережені зміни, Word запропонує вам їх зберегти на диск за допомогою такого діалогового вікна: