Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформаційні технології реферат.doc
Скачиваний:
117
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
107.01 Кб
Скачать

Висновок

На сьогодні єдиної автоматизованої системи збору, зберігання, переробки й видачі інформації щодо боротьби з організованою злочинністю та корупцією поки що не створено. Звітні дані, що надходять до Міжвідомчого НДЦ, готуються за допомогою відомчих інформаційних систем, які базуються на різних операційних системах (Unix, MSDOS, Windows NT, OS/2, Linux та ін.). В них використовуються різні формати даних, статистичні форми представляються на різних носіях. Це значно ускладнює опрацювання цієї інформації.

Використовуючи сучасні інформаційні технології зв’язку, між зацікавленими службами буде створена можливість отримувати інтегровану оцінку оперативного стану боротьби зі злочинністю та корупцією як у регіонах України, так і в органах підпорядкування (міністерства та відомства).

Але будь-які програми чи концепції інформатизації неможливо вирішити без двох необхідних складових – кадрового та фінансового забезпечення.

Сьогодні спостерігається прагнення широких кіл населення та юристів до більшої поінформованості щодо діяльності правоохоронних органів та участі в процесах законотворення. У зв’язку з цим потужним засобом для вирішення зазначених проблем є Інтернет, який надає змогу оперативно інформувати населення про стан правоохоронної діяльності, зміни у чинному законодавстві та отримувати зворотний зв’язок. Тут слід використати позитивний досвід експлуатації веб-ресурсів таких структур як Служба безпеки, Генеральна прокуратура України, низки відомчих наукових та навчальних закладів, що здійснюють підготовку фахівців для ОВС.

У комплексі зазначені питання могли б вирішуватися у наукових радах з питань інформатизації, які доречно було створити в правоохоронних органах України. [8].

 

Список використаних джерел

  1. Указ Президента України від 20.10.2005 № 1497/2005 "Про першочергові завдання щодо впровадження новітніх інформаційних технологій"// Урядовий кур’єр. - 2005.- № 11(207).

  2. Інформатизація, право, управління (організаційно-правові питання): Монографія / Р.А. Калюжний, О.Д. Крупчан, В.Д. Гавловський, М.В.

  3. Гуцалюк, В.С. Цимбалюк, М.Я. Швець. – К.: Ін-Юре, 2002. – С. 11.

  4. О.М. Луганський. Обґрунтування цільових проектів інформатизації вищих навчальних закладів МВС України, 2006

  5. Ануфрієв М.І., Бандурка О.М., Ярмиш О.Н. 1999 - Вищий заклад освіти МВС України

  6. П.П. Мельников.  Современные информационные технологии.

  7. Швец Н.Я. Автоматизированные системы управления органами внутренних дел. – К., 1983.

  8. М.В. Гуцалюк, Р.А. Калюжний. Інформатизація правоохоронних органів України: проблеми та шляхи їх розв’язання. “Боротьба з організованою злочинністю і корупцією (теорія і практика)” 7’2003