Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розрахункова частина Оніпченко.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
6.8 Mб
Скачать

Висновки

Транспортування вантажу в умовах вугільних шахт є однією з основних задач. В умовах ринкових відносин одним з головних факторів, які впливають на вибір виду і схеми транспорту є його економічна привабливість для потенційного інвестора. До цих чинників можна віднести продуктивність роботи транспорту його ціна та вартість обслуговування, економічність.

Основним видом транспорту на вугільних шахтах Донбасу є конвеєрний транспорт. Тому у своєму курсовому проекті для транспортування корисної копалини я обрав саме його. Головною його перевагою є те, що він відноситься до машин безперервної дію, що дає можливість знизити затрати.

Для транспортування породи я обрав таку схему: порода з підготовчих вибоїв (проходка 1 та проходка 2) потрапляє на конвеєр, потім на перевантажувальному пункті порода відсікачами (ножами) скидається у вагонетки, вагонетками по уклону від пунктів перевантаження порода транспортується канатним відкочуванням до приймально-відправного майданчика уклону, а від приймально-відправного майданчика уклону до бункера пристовбурового двору порода транспортується у вагонетках локомотивним відкочуванням (додаток а). Для розвантаження вагонеток використовуються перекидачі ОК-2. Таким чином порода не потрапляє на магістральний конвеєр, чим забезпечує транспортування вугілля без зупинок під час зміни та обмежує транспортування породи магістральним конвеєром під час зміни.

Для транспортування допоміжних матеріалів до приймально-відправного майданчика уклону обрано найбільш раціональну локомотивну відкатку, канатну відкатку для транспортування по уклону та доставку нагрунтовими канатними дорогами дорогами по дільничних виробках, останні дозволяють доставляти матеріали безпосередньо до вибою.

Для перевезення людей до приймально-відправного майданчика уклону обрано найбільш раціональну локомотивну відкатку, канатну відкатку для транспортування по уклону та доставку нагрунтовими канатними дорогами дорогами по дільничних виробках, останні дозволяють доставляти матеріали безпосередньо до вибою.

Список використаної літератури

  1. Справочник по Шахтному Транспорту Под редакцией Пейсаховича Г. Я. и Ремизова И. П..- М., Недра. , 1977 г. – 624 стр. Транспорт на горных предприятиях. Под общей ред. Проф. Б. А. Кузнецова. Изд. 2-е, перераб. и доп. М., «Недра», 1976.

  2. Пухов Ю. С./ Рудничный транспорт: Учеб. для техникумов. – 2-е изд., перераб. и доп. – М.: “Недра”, 1991. –364 с.: ил.

  3. Проектування транспортних систем енергоємних виробництв. /В.О. Будішевський, В.О. Гутаревич, О.О. Пуханов та ін. Під. ред. В.О. Будішевського, А.О. Суліми.– Донецьк, 2008.– 454с.

  4. Проектирование и конструирование транспортных машин и комплексов: Учеб. для вузов / Под ред. И. Г. Штокмана.- 2-е изд., перераб. и доп. – М.: Недра, 1986 г., 392 с.

  5. Вайнсон А. А. Подъёмно-транспортные машины: Учеб. для вузов. – 4-е изд., перераб. и доп. – М.: Машиностроение, 1989 г. – 536 с.

  6. Машины и оборудование для угольных шахт. Справочник. Под ред. С. Х. Клорикьяна и В. Н. Хорина. М., “Недра,” 1974, 328 с.

  7. Транспорт на горных предприятиях. Под общей ред. Проф. Б. А. Кузнецова. Изд. 2-е, перераб. и доп. М., «Недра», 1976.

8. Правила безопасности в угольных и сланцевых шахтах. М. Недра., 1978