Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
193.02 Кб
Скачать

1. Загальні положення

Курсова робота з дисципліни “Економіка підприємства” - важливий етап підготовки фахівців високої кваліфікації. Її ціль – систематизація й поглиблення теоретичних знань і практичних навичок, отриманих студентами при вивченні професійних і спеціальних дисциплін. У процесі навчання студенти повинні придбати не тільки певні знання, але і навички самостійної науково-дослідної роботи.

Незалежно від того, де надалі будуть працювати випускники, вони мусить володіти методами збору, опрацювання та узагальнення економічної інформації, аналізу соціально-економічних явищ. Вони повинні робити висновки з результатів економічного аналізу для розробки відповідних рекомендацій щодо поліпшення використання внутрішньовиробничих резервів, підвищенню ефективності виробництва.

Виконуючи курсову роботу з дисципліни “Економіка підприємства”, студенти мають можливість поглибити і розширити свої знання з відповідних розділів курсу і тем, затверджених на засіданні кафедри економіки підприємства.

Курсова робота є одночасно формою навчання і перевірки знань з курсу "Економіка підприємства".

Метою виконання і захисту курсової роботи є :

  • систематизація, розширення і закріплення теоретичних знань та практичних навичок у відповідній галузі економічних знань, застосування цих знань для вирішення окремих теоретичних і практичних питань;

  • придбання студентом навичок самостійної роботи з дослідження теоретичних та практичних проблем за допомогою сучасних методів і прийомів дослідження;

  • виявлення ступеня підготовленості студентів для вирішення актуальних теоретичних та практичних проблем у сучасних умовах.

Курсова робота повинна бути самостійним дослідженням з обраної теми, містити точний, ясний, логічний і небатослівний виклад суті питань. Вона повинна бути виконана на основі глибокого вивчення відповідної літератури, опрацювання статистичної інформації з обраної теми з використанням сучасних методів і засобів.

  1. Порядок виконання курсової роботи.

Процес виконання курсової роботи доцільно розділити на 6 етапів:

  1. Вибір теми

  2. Складання плану роботи

  3. Підбор і вивчення літератури

  4. Збір і обробка фактичного й статистичного матеріалу

  5. Написання курсової роботи

  6. Оформлення курсової роботи

  7. Захист курсової роботи

2.1. Вибір теми, складання плану та наукове керівництво курсовою роботаю

Кафедра економіки підприємства розроблює типовий перелік тем і знайомить студентів з ними на третьому курсі, у період вивчення курсу "Економіка підприємства ", на початку третього семестру(див. додаток 1). Студент може вибрати тему самостійно або консультуючись із науковим керівником . Рекомендується здійснювати її вибір відповідно до наявного досвіду роботи або до зформованих інтересів студента. При цьому доцільно враховувати наробки дослідження у вигляді попередньої захищеної з іншого предмета курсової роботи (мікроекономіки).

При виборі теми необхідно враховувати складність її розробки, можливість збору та опрацювання необхідних даних, наявність відповідної літератури.

Студенти можуть запропонувати свою тему курсової роботи, за умови її актуальності, теоретичної й практичної значимості, а також відповідності спеціалізації й напрямкам науково-дослідної роботи кафедри.

Рекомендується дослідження в курсовій роботі обмежувати вирішенням певної вузької проблеми (питання).

Уточнення теми курсової роботи студент проводить разом зі своїм науковим керівником. Потім, познайомившись у бібліотеці з наявною літературою з обраної теми, студент складає попередній план курсової роботи, який узгоджує за формою й за змістом з науковим керівником на консультації. План курсової роботи надалі може уточнюватися залежно від ходу дослідження, наявності літературного й фактичного матеріалу. Зразок побудови структури плану курсової роботи надається в додатку 2.

Після узгодження визначеного плану, студент зобов'язаний скласти розгорнутий план із деталізацією кожного параграфа за багатьма пунктами і вказівкою табличного матеріалу, що буде використаний у роботі.

Розробка попереднього і робочого плану курсової роботи є суттєвим етапом її виконання. Ці види плану складаються після вивчення літератури з тем, що дозволяє студенту простіше здійснити цілеспрямований збір необхідного матеріалу.

Наукове керівництво курсовою роботою здійснює викладач кафедри економіки підприємства. Науковий керівник дає індивідуальні консультації протягом виконання курсової роботи, розглядає розгорнутий план розділів, список літератури, зібраний статистичний матеріал, заготовлені студентами схеми, таблиці та ін.

У день встановлений графіком виконання курсових робіт, студент подає до кафедри економіки підприємства закінчену та оформлену відповідно до вимог курсову роботу. Керівник перевіряє її і дає в письмовій формі розгорнуту рецензію, в якій відзначаються позитивні сторони, недоліки та свій погляд щодо допуску роботи до захисту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]