Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВ_Т практика.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
257.02 Кб
Скачать

1.2 Стан галузі, в якій працює підприємство

ТОВ «Баришівська зернова компанія» - українське сільськогосподарське підприємство, працює на території України 7 років.

Свою діяльність підприємство розпочало з надання послуг сільгоспвиробникам по обробітку землі, маючи невеликий парк ґрунтообробної і зернозбиральної техніки.

На даний час підприємство виросло до потужного сільгоспвиробника, що обробляє біля 27 000 гектарів ріллі, забезпечене всім необхідним комплексом сучасної техніки та входить в перелік великих компаній-сільгоспвиробників України.

За період своєї діяльності ТОВ «Баришівська зернова компанія» стало засновником дванадцяти сільськогосподарських підприємств в Київській, Черкаській та Полтавській областях України . Об’єкти по підготовці техніки, переробці та зберіганню сільськогосподарської продукції знаходяться в великих регіональних населених пунктах : Баришівка, Березань, Яготин , Пирятин.

Запровадження новітніх технологій по обробітку ґрунту по системі NO- TILL, дало змогу значно спростити виробничий процес і підвищити рентабельність підприємства.

Внутрішні змінні організації

Основним видом діяльності є вирощування і переробка зернових та олійних культур, а також розвиток тваринництва. Загальна кількість орних земель складає понад 27000 гектарів.

Підприємство володіє двома ХПП та одним комбікормовим заводом, загальною ємністю зберігання 70 000 тон зерна.

На даний момент підприємство вже запустило новий елеватор ємністю зберігання загальною ємністю зберігання 140 000 тон зерна в рамках будівництва заводу по виробництву біоетанолу.

На заводі по виробництву біоетанолу, плановою потужністю переробки зерна кукурудзи 324 000 тони в рік, планується використати резерви сільськогосподарського сектору суміжних областей, та власні об’єми зерна кукурудзи , що можуть скласти 25% від загальної потреби. Розрахунковий річний об’єм випуску готової продукції складе : 104 000 тони біоетанолу та 93 600 тон сухих кормів.

Завдяки новим технологіям і сучасній техніці валовий збір зернових за останні роки значно збільшився. Так, за 2009 рік було зібрано 50 134 тон зернових і масляничних культур.

Наші хлібоприймальні підприємства приймають і доводять до базисних кондицій біля 1 000 тон зернових культур на добу, загальний об’єм зберігання – 70 000 тон, можливість відвантаження залізничним транспортом – до 2 000 тон на добу.

Порівняльні площі земель в обробітку за 2009- 2010 роки та очікуванні у 2012 році.

Розмір прибутку від реалізації продукції рослинництва за 2009- 2010 роки та очікуванні у 2012 році.

Порівняльні об’єми від реалізації продукції рослинництва 2009- 2010 роки та очікуванні у 2012 році.

На сьгодняшній день під цю технологію придбано сучасну техніку закордонних виробників : катерпіллер «Челенджер» на 520 к.с., сівалку «борго» шириною 18 метрів з додатковим бункером для одночасного висіву зерна і внесення добрив, оприскувач «Альфа» з розносом крил 36 метрів , комбайни «Лексіон» з 9-ти метровими жатками та інше обладнання.

Зовнішнє середовище організації

Зовнішнє середовище – це сукупність господарських суб’єктів , економічних, суспільних і природних умов, національних та міждержавних інституційних структур та зовнішніх щодо підприємства умов чинників.

Керівнику будь-якої організації незалежно від її розміру або ж місця на регіональному рівні, слід врахувати вплив зовнішнього середовища, оскільки організація як відкрита система залежить від зовнішнього світу у відношенні поставок ресурсів, енергії, кадрів, споживачів, конкурентів. Оскільки від керівника залежить виживання організації, він повинен вміти виявити значущі фактори в оточенні , що впливають на його організацію. Тому організації вимушені прилаштовуватись до середовища, щоб вижити і зберегти ефективність. Організація весь час знаходиться під прямим або непрямим впливом зовнішніх факторів. До факторів прямого впливу, слід віднести трудові ресурси, закони і провадження державного регулювання, споживачів, а до факторів непрямого впливу – стан економіки, науково-технічний прогрес, політичні зміни.

Також слід враховувати вплив такого фактору, як закони і провадження державного регулювання. Кожна організація має визначений статус і це визначає, яким чином організація може вести свої справи і які податки повинна сплачувати. ТОВ «Баришівська зернова компанія» контролюється і перевіряється такими державними органами як КРУ, ПІ, а на місцевому рівні проводиться комплексна фінансова ревізія фінансово-господарської діяльності філій по затвердженому плану не частіше ніж 1 раз на рік.