Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Suchasni_politichni_tekhnologiyi.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
585.73 Кб
Скачать

Функції pr у політичній сфері

Основна аксіома політичного PR– населення не має безпосереднього виходу на політика, воно реагує на його образ, імідж, телекартинку. Операції по просуванню образу політичного діяча: вибір характеристик, які вважаються електоратом важливими на дану посаду; їхупровадженняв образ кандидата; “продаж ” його виборцям.

Тенденції політичної психології. Три мотиви лідерів: мотив влади; мотив досягнень та мотив відносин/близькості.

Сучасна пропаганда в суспільно-політичному житті держави. Місце пліток, міфів та легенд у політичному PR.

МОДУЛЬ ІІ

Історія виникнення зв’язків з громадськістю. Сучасна професія піармена

Галузі застосування фахівців зв’язків з громадськістю: прес-служби, владні структури, комерційні, фінансові, торгівельні організації, шоу-бізнесові та кризові-PR. знання цільової аудиторії: характеристики, потреби, інтереси. Використання маркетингових стратегій не в комерційних структурах.

Громадськість у сфері PR

Визначення громадськості у комерційних та політичних PR-технологіях. Типологія та класифікація громадськості. Значення та методи інформування головної, другорядної та маргінальної громадськості.

Психографічний критерій у класифікації громадськості. Споживацька поведінка у різних культурах. Застосування маркетингових досліджень у сегментації електорату у виборчих компаніях.

Вивчення цільової аудиторії. Агресивний маркетинг. Реклама та суспільна свідомість.

Громадська думка у сфері PR

Формування та управління громадською думкою під час виборчих компаній різного рівня. Визначення та дослідження громадською думкою. Поняття установки для громадської думки; форми та методи впливу на установку.

Історія впливу на громадську думку. методи впливу на суспільну свідомість. Статейний формат – інструмент піару.

Комунікаційний простір як сфера діяльності PR

Сучасна цивілізація формує комунікативний простір, що породжує символи: мас-медіа, мистецтво, суспільно-політична комунікація. Свобода слова, прямий ефір, незалежність преси та ЗМІ – ідеалістичні прагнення чи можлива реальність. Особливості комунікативного простору в Україні.

Модуль ііі Технології формування іміджу

Соціально-психологічна природа іміджу. Сприйняття і реальна дійсність. Роль іміджу в оцінці соціальних явищ та процесів. Основні складові характеру іміджу. Особливості сприйняття їх різними групами громадськості. Основні підвалини побудови іміджу організації. Комплексний і системний характер заходів по формуванню іміджу. Етичність принципів формування іміджу.

Ідеологічні засади концепції іміджу організації. Іміджеві акції та інформаційні матеріали. Імідж-атрибутика. Назва організації та її візуальна ідентифікація. Логотип і приміщення організації як візуальні символи.

Структура іміджу особистості. Феномен лідерства. Стратегія формування просування іміджу особистості. Порівняння іміджів особистостей.

Основи виборчих технологій

Загальні питання виборчої компанії. Розвиток виборчих технологій в Україні та іноземний досвід. Структура виборчої компанії, основні її компоненти. Ресурси для передвиборчих перегонів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]