Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Suchasni_politichni_tekhnologiyi.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
585.73 Кб
Скачать

Стратегія виборчої компанії

Моделі електорату та підходи до формування стратегії.: наївний, соціально-економічна модель, модель ідеального кандидата, проблемна модель, адресний, комплексний та рекламний підходи. Модель домінуючого стереотипу. Ядро позитивного образу кандидата. Розширення електоральної бази позитивного образу. Другий тур голосування. І проблема анти образу.

Проблема узнаваемости. Стратегія на ототожнення. Побудова компанії на контр ході. Стратегія компанії та активність виборців. Тематика компанії. Стратегія стосовно конкурентів. Стратегічні характеристики компанії. Адресна побудова компанії як стратегічна проблема.

Обрання тактики

Тактичний малюнок компанії: напрями компанії, пріоритетність напрямів, основні заходи, етапи компанії. Принцип тотальності. Агітаційно-рекламний напрямок у виборчій компанії. Формування ті підтримка іміджу кандидата. Фірмовий стиль і основні агітаційні матеріали. Пряма та непряма реклама в ЗМІ. Скандали як інформаційний привід. Зовнішня реклама та розповсюдження агітаційних матеріалів. Нестандартні форми агітації. Організація роботи прес-служби.

МОДУЛЬ IV

Оргмасовий напрям виборчої компанії

Задачі напрямку та його роль у виборчій компанії. Формування команди. Основні принципи безпосередньої роботи з виборцями. Компанія «від двері до двері». Телефонне впровадження. Адресна розсилка та бази даних виборців. Зустрічі кандидата з виборцями. Масові заходи.

Інформаційно-аналітичне забезпечення

Обов’язкові задачі та особливості напрямку. Аналітика. Задачі соціології та рекомендації з організації досліджень. Перший соціологічний аналіз округа. Моніторинг та моделюючу дослідження. Зв’язки з зовнішніми організаціями. Юридичне, технічне та фінансове забезпечення компанії.

Проектування та управління компанією

Штаб виборчої компанії. Структура штабу. Проектна документація. План-графік виборчої компанії. Проект рекламної компанії. Корегування та уточнення проекту компанії. Пришвидшене проектування. Спецпроекти виборчої компанії та акції контрпропаганди.

Брудні технології

Що важать «сірим» чи «чорним» піаром. Адміністративний ресурс та брудні технології. Способи та методи боротьби з незаконними та напівзаконними заходами у виборчих технологіях.

Критерії

оцінювання знань студентів за кредитно-модульною системою:

а) робота на лекціях (активність роботи, написання конспектів) до 15 балів

б) робота на семінарському занятті до 8 балів

відповідь до 3 балів

доповнення до 2 балів

запитання до 2 балів

рецензування до 2 балів

в) реферат до 3 балів

г) самостійна робота до 35 балів

д) модульна контрольна робота до 5 балів

ж) інші види робіт (наукова робота, творчі завдання, участь в олімпіадах, конференціях і круглих столах) до 2 балів

з) екзамен до 25 балів

Ведення конспекту лекцій оцінюється за наступними критеріями: повнота, охайність, грамотність. Передбачається, що студент активно працює на лекційному занятті, відповідає на питання викладача.

(1 бал за лекцію ставиться в розрахунку – 0,5 балів за присутність і активну роботу на лекції, 0,5 балів – за конспект).

Відповідь на семінарському занятті оцінюється за наступними критеріями:

3 бали – студент у повному обсязі опрацював програмний матеріал (основну та додаткову літературу, джерела), має глибокі та міцні знання, упевнено оперує набутими знаннями, виявляє розуміння історичних процесів, робить аргументовані висновки, може вільно висловлювати власні судження та переконливо їх аргументувати, може аналізувати історичну інформацію, здатний презентувати власне розуміння, оцінку історичних явищ, вміє працювати з історичною картою.

2 бали – студент загалом самостійно відтворює програмний матеріал (на рівні підручника), може дати стислу характеристику питання, загалом правильно розуміє історичні терміни, але у викладеному матеріалі є істотні прогалини, виклад не самостійний (переказ підручника), є певні неточності як у матеріалі, так і у висновках, аргументація слабка.

1 бал – студент за допомогою викладача намагається відтворити матеріал, але відповідь неповна, в ній налічується багато неточностей, головний зміст матеріалу не розкрито.

Самостійна робота – (передбачає опрацювання проблем, винесених на самостійне опрацювання) може виконуватись у формі рефератів або виконання тестових завдань, складання колоквіумів. В залежності від якості виконання оцінюється від 1 до 25 балів.

За виконання модульної контрольної роботи студенти можуть отримати максимально 5 балів. Неповна відповідь на запитання, в якій є багато неточностей, не достатнє володіння науковим апаратом оцінюється від 1 до 2 балів. Відповідь повна, але має деякі неточності оцінюється від 3 до 4 балів.

Складання екзамену. Якщо студент отримав протягом навчальних модулів незадовільну оцінку (35-59 балів), то він може складати екзамен (з дозволу дирекції). Кожен студент, що отримав більше 59 балів, має можливість підвищити свій рейтинг під час складання екзамену, але не більше, ніж на 25 балів.

ОРІЄНТОВНА СТРУКТУРА КУРСУ

п/п

Тема

Кількість годин

Лекції

Практичні

Самостійні

Модуль І

1

Політичні технології сьогодні

2

-

5

2

PR як наука та її теоретичні засади

2

-

5

3

Функції PR у політичній сфері

2

-

5

4

PR як професія

-

2

4

Загальна кількість

6

2

19

Модуль ІІ

1

Історія виникнення зв’язків з громадськістю. Сучасна професія піармена

2

-

3

2

Громадськість у сфері PR

2

-

4

3

Громадська думка у сфері PR

2

-

4

4

Комунікаційний простір як сфера діяльності PR

2

-

2

5

Комунікація та її вплив на громадськість

-

2

1

6

Майстерність комунікації

-

2

1

Загальна кількість

8

4

15

Модуль IІІ

1.

Технології формування іміджу

2

-

3

2.

Основи виборчих технологій

2

-

5

3.

Стратегія виборчої компанії

2

-

3

4

Обрання тактики

2

-

3

5

Імідж і технології його формування

-

2

3

Загальна кількість

8

2

17

Модуль ІV

1.

Оргмасовий напрям виборчої компанії

2

-

2

2.

Інформаційно-аналітичне забезпечення

2

-

2

3.

Проектування та управління компанією

2

-

2

4

Брудні технології

2

-

2

5

Масові PR-кампанії

-

2

2

6

Організація акцій та комунікаційні технології РR-кампаній

-

2

2

7

Виборча компанія

-

2

1

Загальна кількість

8

6

13

Семінарські заняття

МОДУЛЬ І

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]