Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наукова робота орегинал.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
82.81 Кб
Скачать

Вплив динамічних та статичних вправ на максимальний тиск

Через 5 хв відпочинку максимальний артеріальний тиск: після максимальної та статичної роботи відновився до початкових показників; після помірної роботи – збільшений на 10 мм.рт.ст. Через 10 хв відпочинку показники максимального тиску залишилися такими ж як і через 5 хв відпочинку.

Вплив динамічних та статичних вправ на ЧСС

Як бачимо, через 5 хв відпочинку: після максимальної роботи ЧСС не відновилася і була підвищена на 14 уд/хв, після помірної роботи – на 4 уд/хв і після виконання статичних вправ – на 6 уд/хв. Навіть через 10 хв ЧСС не відновилась і була підвищена: при максимальній роботі – на 30 уд/хв, при помірній та статичній роботі – на 6 уд/хв.

Вплив динамічної та статичної роботи на пульсовий тиск

Через 5 хв відпочинку пульсовий тиск: після максимальної роботи збільшений на 20 мм.рт.ст.; після помірної роботи зменшено на 10 мм.рт.ст.; після статичної роботи збільшено на 5 мм.рт.ст.

Через 10 хв відпочинку ПТ: після максимальної та помірної роботи відновилися; після статичної роботи відновилися.

Вплив динамічних та статичних вправ на мінімальний тиск

Через 5 хв відпочинку мінімальний АТ: після максимальної роботи зменшився на 20 мм.рт.ст; після помірної роботи – збільшився на 10 мм.рт.ст; після статичної роботи – зменшений на 5 мм.рт.ст.

Через 10 хв відпочинку мінімальний АТ: після максимальної роботизманшився на 10 мм.рт.ст; після статичної роботи зменшений на 5 мм.рт.ст.; після помірної роботи зменшився на 10 мм.рт.ст.

Висновки

1. Найбільше на ССС вплинула робота максимальної зони потужності. 2. Показники ССС швидше відновлювалися після роботи помірної потужності та після виконання статичних вправ, а повільніше – після роботи максимальної потужності. 3. Організм досліджуваного не готовий до жодної з робіт.

Рекомендації

1. Для підвищення адаптації організму до фізичних навантажень досліджуваному необхідно систематично займатися спортом робити ранкову зарядку . 2. Досліджуваному необхідно раціонально харчуватися, вживати вітаміни, а також нормалізувати режим праці та відпочинку. 3. Необхідно систематично (2 рази на рік) проходити медичне обстеження у фізкультурному диспансері.