Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Специалист2012-2013 Методичка по диплому.doc
Скачиваний:
46
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
657.41 Кб
Скачать

5.11. Список використаних джерел

Список використаних джерел слід розміщувати одним із таких способів:

– у порядку появи посилань у тексті (найбільш зручний для користування і рекомендований при написанні робіт);

– в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків;

– у хронологічному порядку.

Бібліографічний опис оформлюється згідно з ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання».

Опис складається з елементів, які поділяються на обов’язкові та факультативні. У бібліографічному описі можуть бути тільки обов’язкові чи обов’язкові та факультативні елементи. Обов’язкові елементи містять бібліографічні відомості, які забезпечують ідентифікацію документа. Їх наводять у будь-якому описі.

Проміжки між знаками та елементами опису є обов’язкові і використовуються для розрізнення знаків граматичної і приписаної пунктуації.

Приклади оформлення бібліографічного опису в списку використаних джерел наведено у додатку М.

6. Підготовка і збір документів

Перед поданням дипломної роботи керівнику студент повинен поставити на титульному аркуші свій підпис чорним чорнилом. Після перевірки роботи керівник підписує титульний аркуш дипломної роботи, графічні матеріали і пише відгук на роботу.

Науковий керівник готує відгук, де висвітлює глибину і повноту розкриття теми; вказує на те, як студент володіє сучасними прийомами аналізу та інше.

Приклад структури відгуку керівника наведено у додатку Н.

Якщо робота відповідає зазначеним вимогам, то науковий керівник рекомендує її до захисту.

У відгуку керівник оцінює роботу за 4-бальною системою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно») з стислим обґрунтуванням поставленого балу і дає рекомендації до захисту роботи у ДЕК і присвоєнні студенту кваліфікації спеціаліста за спеціальністю«Облік і аудит».

Рецензентами дипломної роботи можуть виступати практичні працівники-фахівці підприємств, на яких проводилися дослідження.

Письмова рецензія завершується загальним висновком про позитивну (негативну) оцінку роботи (без бальної оцінки) та можливість (неможливість) присвоєння студенту кваліфікації спеціаліста за спеціальністю «Облік і аудит», структуру якої наведено у додатку Н.

Приклад оформлення рецензії поданий у додатку П.

Також студенту необхідно отримати довідку з бази переддипломної практики.

Довідка складається у вільній формі приклад оформлення якої поданий в додатку Р.

7. Нормоконтроль і допуск до захисту

Повністю готову роботу (у непереплетеному вигляді), підписану студентом і керівником дипломної роботи, комплект вищенаведених документів студент представляє на нормоконтроль. Графік нормоконтролю і персональний склад нормоконтролерів затверджує завідувач кафедри.

Нормоконтролер в присутності студента перевіряє на відповідність роботи вимогам щодо змісту і оформлення.

Відмітка про проходження нормоконтролю проставляється на титульному аркуші дипломної роботи. Зауваження записуються в журнал нормоконтролю.

Якщо зауваження не істотні, нормоконтролер ставить відмітку відразу, якщо істотні, - після їх усунення.