Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсачТАНАИС / Zrazok_vikonannya_sukhovantazh_1.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
386.05 Кб
Скачать

2 Коротка характеристика портів

Порт Маріуполь (47 03N, 37 30 E) - найбільший з портів Азовського моря. Порт розташований біля північного берега Таганрогської затоки в 8 милях від входу в неї.

Лоцманська проводка в порт Маріуполь обов'язкова для всіх іноземних суден і для українських суден з осадкою більше 4.3м.Портовий лоцман сідає на судно у районі буя №1 підхідного каналу. Лоцман замовляється за 4 години до підходу до порту.

У порту є буксири й крани. Ремонт корпусу й механізмів судна може бути зроблений у порту Маріуполь.

У порту можна поповнити запаси палива, продовольства й води.

З порту вивозять руду, вугілля, зерно. В порту є невеликий контейнерний термінал.

Порт відкритий для заходу суден всіх прапорів круглий рік і приймає судна довжиною до 200м, осадкою до 8,0м.Можна завантажувати судна до осадки 8,2 м за домовленістю з капітаном порту.

Весь рух в порту регулює чергова служба капітана порту і ні одне судно не має права входити до порту і виходити із нього, займати або міняти причал без дозволу чергового капітана портнагляду.

На акваторії порту швидкість судна не повинна перевищувати 6 вузлів.

Порт Хайфа (32 49 N, 35 00 E) розташований в південній частині бухти Акка і є єдиним добре захищеним морським портом Ізраїлю, доступним для великих суден. У порту є відкритий рейд і велика гавань, захищена молами. У східній частині порту розташовані п'ять рейдових причалів для танкерів, до яких підведені нафтопроводи від нафтобази.

У гавані глибини до 11 м підтримуються днопоглиблювальними роботами. Границі мілководних ділянок акваторії порту огороджені буями.

На набережній гавані споруджені великі складські приміщення й прокладені залізничні колії. На пірсах і на набережних установлені стаціонарні і пересувні крани вантажопідйомністю від 2 до 27 т. У порту є два плавучі крани вантажопідйомністю 100 т й 25 т. У порту є два високопродуктивних елеватори, що забезпечують максимальну швидкість вивантаження 480 т/годину. Місткість елеватора 42 000 т.

В порту Хайфа виконують ремонт механізмів і корпусів. Плавучий док може обслуговувати судна водотоннажністю до 7500 т; є три плавучих доки менших розмірів .

В порту є великі суднобудівний і судноремонтний заводи.

В порту є необмежена кількість рідкого палива. Рідке паливо можна прийняти в нафтовій гавані. На судна, що стоять на якорі, рідке паливо доставляється наливними суднами.

На набережні й пірси гавані підведений водопровід. На судна, що стоять на рейді й у нафтопроводів, вода доставляється водоліями.

У місті можна придбати продовольство й предмети суднового постачання.

Ввозяться в порт Хайфа сирі й рафіновані масла, зерно, сталь, деревина, залізна руда, сірка, сільськогосподарські й промислові машини, мастильні матеріали, кам'яне вугілля, кокс, шкіри, каучук. Вивозяться азбест, мармур, цемент, поташ, фосфати, мотори, фанера, текстильні вироби, фарби, добрива, гумові шини, домашні

Рейдові причали для танкерів розташовані на відстані близько 3 миль до N від мису Рас-эль-Курум.

На березі проти рейдових причалів розташована нафтобаза з великою кількістю примітних нафтових цистерн.

Глибина біля причалів 15,8 м.

Соседние файлы в папке курсачТАНАИС