Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародний менеджмент Збірник ситуацій 2015.docx
Скачиваний:
23
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
201.35 Кб
Скачать

Питання

  1. Якої стратегії дотримувалася «Unilever» до її реорганізації на початку 1990- років? Яку структуру мала компанія?

  2. Чи узгоджувалися між собою стратегія і структура «Unilever»? Які вигоди давали ця структура? Якими були їх недоліки?

  3. Яку стратегію і структуру прийняла на озброєння «Unilever» у 1990-і роки? Чи доцільно це в тому середовищі, де зараз компанія проводить конкурентну боротьбу «Unilever»? Які вигоди дає така організація і стратегічні зміна? Якими є витрати?

7.Roshen

Міжнародна Кондитерська Корпорація ROSHEN – один з найбільших європейських виробників кондитерських виробів. Під власним «солодким знаком якості» ROSHEN виробляє до 200 видів продукції бездоганної якості ( шоколадні і желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти). Загальний обсяг виробництва становить 410 тисяч тонн на рік.

До складу Корпорації ROSHEN входять 5 українських фабрик (Київська, дві Вінницькі, Маріупольська, Кременчуцька); дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики ( Росія ), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) , а також масло комбінат «Бершадьмолоко» та «Літинській племзавод», які забезпечують фабрики корпорації натуральною високоякісною молочною сировиною.

Кожна з кондитерських фабрик корпорації спеціалізуються на певному асортименті. На київській фабриці встановлена ​​німецько-італійська лінія з виробництва шоколадних цукерок з лікерною і кремовою начинкою. На Вінницькій фабриці виробляється пористий шоколад, вафлі та вафельні торти. На Кременчуцький кондитерській фабриці була встановлена ​​німецька високопродуктивна карамельна лінія. Маріупольська фабрика спеціалізувалася на виробництві бісквітних виробів, але у 2015 році була демонтована та вивезена до Винниці.

Для покращення умов зберігання сировини та готової продукції, для оптимізації поставок продукції та мінімізації затримок продукції на складі Корпорація ввела в експлуатацію власний логістичний центр.

Виробничі об'єкти Кондитерської Корпорації ROSHEN сертифіковані відповідно до вимог міжнародних стандартів якості та безпеки продуктів харчування ISO 22000:2005. На підприємствах корпорації ROSHEN працює система управління якістю, яка відповідає вимогам ISO 9001:2000, що підтверджується наявністю у кожної із фабрик Корпорації «Сертифікатів відповідності» .

Всі кондитерські фабрики корпорації ROSHEN забезпечені обладнанням для моніторингу контролю якості продукції та відповідних досліджень. Розробкою технологій та запуском високоякісних кондитерських виробів займаються спеціалісти, які пройшли атестацію та навчання у спеціалізованих іноземних центрах.

Представлені на ринку кондитерські вироби виготовлені відповідно з найсучаснішими технологіями. Корпорація в першій половині жовтня 2012 відкрила в Києві два нових фірмових магазини ROSHEN .

Продукція представлена ​​в Україні, Росії, Казахстані, Узбекистані, Киргизстані, Азербайджані, Вірменії, Молдавії, Естонії, Латвії, Литві, США, Канаді, Німеччині, Ізраїлі та в інших країнах.