Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реыональна инд..docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
115.59 Кб
Скачать

Висновок

Підсумовуючи, я ще раз хочу наголосити на актуальності харчової промисловості в господарському комплексі України. Вона є найбільшою і найважливішою серед галузей промисловості. Жодне суспільство не може жити без продуктів харчування. Основною метою харчової промисловості є задоволення потреб людини в їжі. За сприятливих умов функціонування вона приносить чималу частину державного бюджету.

Звичайно, розміщення цієї галузі промисловості здебільшого залежить від природно - ресурсного фактора, але в той же час вона орієнтується і на споживача. На території нашої держави розташовані досить родючі ґрунти та сприятливі кліматичні умови для розвитку харчової промисловості. На її розвиток також вплинув і історичний фактор, оскільки Україна завжди вважалась аграрною державою, тому на її території в різні часи розвивались такі комплекси, як зарнопродуктовий, бурякоцукровий, олійнопродуктовий та інші. Проте, в період переходу до ринкової економіки харчова промисловість зазнала великого негативного удару і тому її розвиток дещо занепав. Але в останні роки помічається стрімкий підйом і поліпшення її стану. Потужні харчові підприємства розміченні в основному в великих містах у районах з доброю ресурсозабезпеченістю. Економічні зв'язки, які існують з такими містами, дозволяють реалізовувати продукцію як на внутрішньому так і на зовнішньому ринках. На внутрішньому ринку продовольча продукція майже не поступається за якістю іноземним аналогам, проте на зовнішніх ринках її конкурентно спроможність невелика. Розвиток і реклама вітчизняної продукції дозволить зміцнити місце харчових продуктів на ринку та поповнити державний бюджет. Для удосконалення харчової промисловості потрібно виконувати ряд процедур в економічній сфері,потрібна і фінансова підтримка з боку держави. Розвиток харчової промисловості є кроком до підвищення економічного добробуту України.

Список використаної літератури

  1. Безуглий В.В., Козинець С.В. Регіональна економічна і соціальна географія світу: Навч. Посіб. Вид. 2-ге, доп., перероб. – К.: ВЦ<<Академія>>, 2007. – 688 с. (Альма-матер).

  2. Великий довідник школяра: 5-11 класи. – Харків: ВД <<Школа>> 5-11 класи, 2004. – 720с.

  3. Жук М.В., Круль В.П. Розміщення продуктивних сил і економіка регіонів України: Підручник. – ПК.: Кондор, 2006 – 296с.

  4. Заблоцький Б.Ф., 2008 Розміщення продуктивних сил України: національна макроекономіка: Посібник. – К.: Академвидав, 2007. – 368 с. (Альма-матер).

  5. Лишиленко В.І. Регіональна економіка: [ для студ. Вищ. Л 67 навч. Закл.] / В.І.Лишиленко – К.:Центр учбової літератури, 2009. – 384 с.

  6. Л. Г. Чернюк, Д.В. Клиновий Економіка та розвиток регіонів України. Навчальний посібник. – Київ: ЦУЛ, 2004. – 644с.

  7. Розміщення продуктивних сил і регіональна економіка: Підручник / за ред.. В.В Ковалевського, О.Л. Михайлик, В.Ф. Семенова. – 6-те вид., випр. – К.: Т-во “Знання”_ RJJ_ 2006- - 350 c. – (Вища освіта XXI століття).

  8. Розміщення продуктивних сил України: підручник / за ред. Проф. Є.П.Качана. – К.: <<Юридична книга>>, 2004. 552с.

  9. Стадницький Ю.І., Загородній А.Г. Розміщення продуктивних сил (теоретичні основи): навч. Посіб. – К.: Знання, 2008. – 351 с.

  10. Хвесик М.А., Горбач Л.М., Пастушенко П.П. Розміщення продуктивних сил та регіональна економіка: Навч.посібн. – К.:Кондор, 2005.-344с.

  11. www.minagro.kiev.ua

  12. www.minagro.kiev.ua, Мельник Ю.Ф., 2008

  13. www.wikipedia.org.ua

  14. http://agroua.net