Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_pedagogichna_praktika_M.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
85 Кб
Скачать

10.12.2012 Р.

1 пара

Курс – 1

Група – 21-Е

Спеціальність 5.03050801 «Фінанси і кредит».

Практичне заняття

Тема заняття : Графічний редактор Paint.

Практичне заняття проводиться з другою підгрупою. Присутні 10 студентів, з’ясував причини відсутності окремих студентів.

Чітко проголошено тему, завдання та план заняття.

кожен з яких виконує персональне завдання. Викладач підготував опорний конспект та план конспект практичного заняття.

Перед початком виконання практичного завдання викладач показав зразок роботи, виконаної у Paint. Рекомендації до виконання завдань та запитання для підсумкового контролю подаються в роздаткових матеріалах. Виконанню практичного завдання передувала актуалізація опорних знань і повідомлення основних теоретичних положень. Викладач здійснює індивідуальний підхід у роботі зі студентами консультуючи кожного особисто. Перевірка виконання практичного завдання за темою «Графічний редактор Paint» здійснюється у формі перегляду: спочатку в групі зліва, потім в групі з правої сторони. Перегляд виконаних завдань супроводжується аналізом, визначенням кращих робіт, типових помилок та обов’язковим оцінюванням.

Вчасно проводиться підсумок заняття у формі усного фронтального опитування.

В кінці заняття викладач провів:

- здійснення логічних висновків про основні поняття, положення, що розглядалися;

- повідомлення про досягнення запланованої теми, завдань заняття, оцінка спільної взаємодії зі студентами;

- визначення характеру підготовки до наступного заняття й обговорення аналізу зазначених питань, положень на занятті;

- коротке повідомлення питань, проблем, що будуть розглядатися у наступній лекції у взаємозв’язку з висвітленими, створення позитивних очікувань;

- подяка студентам за увагу.

Викладач постійно створював умови для розвитку критичного та творчого мислення, впроваджувались елементи проблемного навчання, що дозволяло активізувати роботу студентів, перевести її з позицій рутинної на розвиваюче навчання. Студенти з бажанням брали участь у мікрогруповій роботі, проявляли активне і свідоме ставлення до роботи.

Мета занять була досягнута. Процес навчання порушеним не був. Суттєвих зауважень до роботи викладача немає. Проте потрібно увагу звернути на розвиток комунікативних умінь та компетенції як своєї так і студентів, рефлексивного і не рефлексивного слухання. Розвивати навички аналізувати результати власної педагогічної діяльності, розвивати професіоналізм знань та професіоналізм спілкування. Зміст відповідає віковим особливостям студентів, їх індивідуальним якостям; найновішим науковим знанням з даної теми; пов‘язаний даний матеріал з практикою, досвідом студентів, місцевим матеріалом; сприяє матеріал розвитку творчого самостійного мислення, присутні у ньому елементи пошуку, виховну спрямованість матеріалу органіхована через роботу у мікро групах, де виховується відповідльність за роботу кожного члена, почуття співпраці.

Методика читання викладача дозволяла добре розуміти матеріал, оскільки викладач виділяв головні терміни і давав під запис, а тому усі види пам‘яті: моторна, слухова і зорова були активізовані. Зовнішній вигляд викладача відповідає вимогам: чисте, стримане вбрання. Під час заняття викладач постійно застосовує необхідні види діяльності для активізації пам‘яті та мислення. Активність групи досить висока і стабільна, студенти не відволікаються, оскільки глибоко були мотивовані викладачем щодо вивчення даної теми.

Висновок: в цілому мета виставлена та зазначена студентам на початку заняття була досягнути. Викладач використував усі дидактичні принципи навчання, що дозволило правильно і ефективно побудувати практичне заняття.

Аудиторія була добре підготовлена до заняття: дошка витерта, світло ввімкнене, приміщення провітрене. Відвідування студентів 100%.

Готовність робочого приміщення до заняття перевірена викладачем на початку заняття.

Домашнє завдання було оголошено по варіантам.

План-конспект лекції з дисципліни

«Маркетинг»

Спеціальність 5.003050801 «Фінанси і кредит»

Курс 2

Група 21-Е