Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети 25-34.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
06.03.2016
Размер:
770.74 Кб
Скачать

1. Система управління військами.

Система управління – організаційно-технічна основа управління, створена для надійного і ефективного управління військами при підготовці бойових дій.

АСУВ- автом сист управління. Засоби зв’язку А50-СРСР, AVAX-США – повітряні пункти управління.Взвод – ксп, рота – кп, ксп, батальйон – кп бат, полк, бригада – кп, зкп, тпу. Основою управління є рішення командира.

2. Комлекти для надання першої лікарської допомоги.

До складу медичного майна МПП входять: комплекти В-1, В-2, В-3, В-4, В-5, Б-4, РО-1, ЗВ, ЛУЧ, АП-2, сумка лікарська військова.  Аптечки:  АІ - аптечка індивідуальна призначена для оснащення особового складу з метою зниження впливу вражаючих факторів сучасних видів зброї і надання першої медичної допомогив порядку само - і взаємодопомоги.  АМІ - аптечка медична індивідуальна призначена для надання військовослужбовцям першої медичної допомоги в порядку само - і взаємодопомоги в польових умовах при виконанні бойового завдання.  АВ - аптечка військова призначена для надання першої медичної допомоги в порядку само - і взаємодопомоги екіпажам бойових машин і військової техніки на колісному і гусеничному ходу. Розрахована на надання допомоги 3-4 пораненим і обпаленим.Сумки:  СМП - сумка медичної допомоги призначена для надання першої медичної допомоги пораненим і хворим у польових умовах при виконанні бойового завдання.  СМС - сумка медична санітара призначена для надання першої медичної допомоги пораненим і хворим. Є оснащенням санітара. Розрахована на надання допомоги 30 пораненим.  СМВ - сумка медична військова призначена для надання першої медичної допомоги пораненим і хворим. Є оснащенням санітарного інструктора та фельдшера. Розрахована на надання допомоги 30 пораненим і хворим.  СВВ - сумка лікаря військового призначена для оснащення лікаря частини з метою проведення невідкладних заходів першої лікарської допомоги 30 пораненим і хворим.  Комплекти для надання долікарської допомоги:  ВФ - військовий фельдшерський призначений для надання долікарської допомоги пораненим і хворим. Є оснащенням фельдшера. Розрахований на 100 поранених і обпечених, 50 уражених іонізуючим випромінюваннямі отруйними речовинами і на амбулаторне лікування 50 хворих.

Комплекти для надання першої лікарської допомоги:  СБ - амбулаторія перев'язочна, призначений для оснащення частини з лікарем. Забезпечує надання першої лікарської допомоги пораненим і хворим. Розрахований на 100 поранених і обпечених, 50 уражених іонізуючим випромінюванням і отруйними речовинами і на амбулаторне лікування 50 хворих.  В-1 - перев'язочна велика, призначений для оснащення перев'язочній хірургічними інструментами і медичними предметами. Забезпечує надання першої лікарської та кваліфікованої медичної допомоги пораненим і обпаленим. Розрахований на 1-го лікаря і 2-х медичних сестер.  В-2 - приймально-сортувальний призначений для оснащення приймально-сортувального відділення хірургічними інструментами і медичними предметами. Забезпечує надання першої лікарської допомоги пораненим і хворим. Розрахований на одного лікаря і 2-х медичних сестер. 

Комплект-В-3 /спеціальна допомога/ -для надання першої лікарської допомоги 200 пораненим і ураженим іонізуючим випромінюванням і отруйними речовинами.  Комплект-В-4 / аптека військової частини / -для оснащення аптеки МПП і амбулаторного лікування хворих. Містить медикаменти для надання першої лікарської допомоги 100 пораненим і 50 ураженим іонізуючим випромінюванням і отруйними речовинами.Використовується для поповнення комплектів В-1, В-2, В-3. В між бойовий період забезпечує амбулаторне лікування 50 хворих в полку на протязі місяця.  АП-2 - автоперевязочной призначений, для оснащення автоперевязочной. Розрахований на надання першої лікарської допомоги 100 пораненим і обпаленим. 

Комплект-ЛУЧ /лікарські засоби для лікування уражених іонізуючим випромінюванням / -розрахований для надання першої лікарської допомоги 200 ураженим іонізуючим випромінюванням. 

Комплект-Б-4 /перев‘язувальні засоби для опечених, стерильні/ -забезпечує накладання пов‘язок на значні опікові поверхні 100 опеченим. Містить стерильні ватно-марлеві стрічки, ватно-марлеві подушечки і т. ін.  Комплект-РО-1 /медикаменти для лікування поранених і опечених /- забезпечує боротьбу з шоком і серцево-судинною недостатністю, обробку ран і опіків, профілактику раневої інфекції і виконання інших невідкладних і відкладених заходів першої лікарської допомоги. Розрахований на 200 поранених і опечених. 

Із засобів медичного оснащення для надання першої лікарської допомоги є ще ДП-9, ДП-10-апарати для штучної вентиляції легень портативні, БІ-2-ін‘єктор безголковий механічний.  Крім перерахованих комплектів, в МПП використовуються для надання першої лікарської допомоги також раніш перераховані комплекти-Б-1, Б-2, ПФ, а також медичне майно - АІ, ППІ, ІПП-8, ноші санітарні, СС, СМВ, апарат КІ-4.

Комплекти для надання кваліфікованої медичної допомоги:  Г-7 - операційнамала, призначений для надання кваліфікованої хірургічної допомоги пораненим і хворим. Забезпечує проведення хірургічних операцій на м'якихтканинахі обробку кістковоїрани. Розрахований на забезпечення роботи однієї хірургічної бригади.  Г-8 - операційна велика, призначений для надання кваліфікованої хірургічної допомоги пораненим і хворим. Забезпечує проведення порожнинних хірургічних операцій і обробку кісткової рани в повному обсязі. Розрахований на одночасну роботу двох хірургічних бригад.  Г-10 -операційніпредмети таматеріалипризначений для забезпечення медичними предметами іматеріаламиопераційного блоку. Розрахований на одночасну роботу трьох хірургічних бригад. Використовується спільно з комплектом Г-7, Г-8.  Г-12 - палатний призначений для оснащення лікувальних відділень медичними предметами.  Г-13 - предмети догляду - призначений для оснащення лікувальних відділень предметами догляду за хворими. Розрахований на обслуговування 50 змішаних і 25 інфекційних ліжок.  АН -анестезіологічнийпризначений для оснащення відділення анестезіології м реанімації. Розрахований на лікаря-анестезіолога і двох медичних сестер.  Ш-1-протишокових призначений для оснащення відділення інтенсивноїтерапії (протишокових) хірургічними інструментами і медичними предметами.

Комплект -ЗВ /зуболікарський / -для забезпечення роботи стоматолога. Розхідне майно на місяць роботи / 250 відвідувань хворих /. Призначений для лікування захворювань слизової оболонки порожнини роту, видалення зубів, що не підлягають лікуванню, виконання оперативних втручань в порожнині роту. До нього придається бормашина комбінована і складне зуболікарське крісло.