Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OTChET.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
55.29 Кб
Скачать

Розділ іі. Економіка підприємства

Цілі і напрями діяльності

Виробниче об'єднання «Київприлад» - сучасне приладобудівне підприємство, має потужну виробничу базу, насичену прогресивним обладнанням, передовими технологіями і укомплектоване висококваліфікованими робітниками і інженерно-технічними кадрами.

Якість продукції забезпечується сучасними технологіями при розробці і виробництві, а також багатогранної випробувальною базою, яка дає можливість проведення кліматичних, вібраційних, ударних та інших випробувань.

Підприємство брало участь у розробці і виробництві приладів та апаратури для здійснення космічних програм «Січ», «Океан-О», МКС «Альфа», «Союз», «Світ», «Інтеркосмос», «Енергія-Буран», «Горизонт» , «Гонець», «Протон» та ін

Сертифіковані та серійно випускаються мікропроцесорні пристрої захисту, автоматики, контролю і керування приєднань 6-35 кВ МРЗС-05, в Держреєстр України внесені серія багатотарифних трифазних лічильників електроенергії «Каскад» і серія однофазних лічильників електроенергії «Каскад-1».

Враховуючи значні можливості підприємства, великий потенціал і використання новітніх технологій, ВО «Київприлад» пропонує співпрацю зацікавленим партнерам.

Підприємство має у своєму розпорядженні власне інструментальне виробництво з можливістю автоматизованого проектування й виготовлення оснащення. На підприємстві задіяні 38 основних технологій, 11 з яких є унікальними, що дає реальну можливість без значних капіталовкладень освоїти виробництво високотехнологічної наукомісткої продукції для споживання на зовнішньому й внутрішньому ринку.

Сьогодні підприємство випускає прилади системи управління бортовим комплексом космічних кораблів «Союз - ТМА » , «Прогрес - ТМ » , бере участь у міжнародних космічних проектах «Морський старт», «Наземний старт» , розробило , виготовило і поставило замовнику апаратуру системи автоматичної підготовки та пуску ракети- носія « Циклон- 4 » для космодрому Алкантара в Бразилії .

Основними напрямками виробництва є такі: виробництво устаткування для енергетики (пристрою мікропроцесорного релейного захисту МРЗС, диспетчерських щитів, автоматизованої системи управління „КВАНТ-2000”, джерел живлення для пристроїв МРЗС ІП-01-МРЗС РСГІ.436111.002, лічильників електроенергії); - виготовлення побутової продукції (багатоабонентної переговорно-контрольної системи МПКС, багатоабонентної переговорної системи МШС-3, переговорної системи ПС, електронних таксометрів ТАЕ-ЛР, ТАЕ-ЛР-МА, фарборозпилювача пневматичного низького тиску, фарборозпилювача пневматичного високого тиску, машина ручної свердлильної, електричної, ударно-оборотної ІЕ-1506Е, газонокосарки механічної, обприскувача садово-городнього ОП-209 „Каскад”, культиватора для обробки ґрунту; - виробництво друкованих плат.

Оцінка ефективності діяльності підприємства «Київприлад»

Оцінка ефективності на підприємстві проводиться з певною метою (оцінювання розвитку бізнесу, оцінювання доцільності інвестування капіталу) для конкретних споживачів такої інформації (власники підприємства, менеджери, інший персонал), на певному рівні в межах підприємства (можна оцінювати ефективність діяльності підприємства в цілому, а можна - ефективність використання окремих груп його активів), на підприємствах різних розмірів та організаційно-правових форм, публічних (цінні папери яких обертаються на ринку) і непублічних.

Підприємство використовує декілька методичних підходів оцінки ефективності.

Традиційний підхід. Базується на класичній моделі Дюпона "Рентабельність капіталу", передбачає оцінку ефективності на основі двох груп показників: узагальнюючих - показників першого рівня, які характеризують ефективність діяльності підприємства в цілому, порівнюючи результативні показники з витратами усіх ресурсів, та показників другого рівня, які оцінюють ефективність використання окремих видів ресурсів підприємства.

Багаточинниковий підхід. Пропонується в науковій економічній літературі, проте рідко застосовується на практиці. Передбачає використання агрегованих індексів ефективності, що є складними і важкими для інтерпретації, а тому і не стали загальновизнаними .

Оцінка ефективності діяльності на основі концепції "PerformanceManagement" (управління результативністю) передбачає використання так званої збалансованої системи індикаторів (BalanceaScorecard (BSC)), яка включає різні фінансові й нефінансові показники, що дають змогу комплексно оцінити вартість підприємства й ефективність його діяльності. Показники рентабельності використовуються в цій системі як другорядні, а основним є економічна додана вартість (EVA).

ЗЕД

ВО «Київприлад» здійснює також зовнішньоекономічну діяльність: експорт апаратур і приладів електроніки; імпорт матеріалів і комплектуючих для виготовлення радіоелектронних апаратур, приладів.

Компанія експортує товари в наступні країни:Білорусь, Росія.Компанія імпортує товари з наступних країн:Нідерланди.

Відповідно до Закону України "Про ЗЕД" (ст. 4) в нашій країні суб'єктами ЗЕД здійснюються такі види діяльності (додаток Д):

- експорт та імпорт товарів, капіталів і робочої сили;

- надання суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності послуг іноземним суб'єктам господарської діяльності;

- наукова, науково-технічна, науково-виробнича, виробнича, навчальна та інша кооперація з іноземними суб'єктами господарської діяльності;

- навчання і підготовка спеціалістів на комерційній основі;

- міжнародні фінансові операції та операції з цінними паперами у випадках, передбачених законами України;

- кредитні та розрахункові операції між суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та іноземними суб'єктами господарської діяльності;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]