Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Visual1.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
4.35 Mб
Скачать

Контрольні питання

1. Призначення функції GetDlgItem.

2. Призначення діалогових вікон класу CFileDialog.

3. Призначення діалогових вікон класу CFontDialog.

4. Призначення діалогових вікон класу CColorDialog.

5. З яким елементом керування пов'язаний макрос ON_EN_CHANGE, яку подію він оброблює?

6. З яким елементом керування пов'язаний макрос ON_LBN_SELCHANGE, яку подію він оброблює?

7. З яким елементом керування пов'язаний макрос ON_CBN_SELCHANGE, яку подію він оброблює?

8. Яке призначення функції DoDataExchange?

9. Яке призначення функції UpdateData?

10. Яке призначення функції DoModal?

11. Опишіть основні події та методи класу CListBox.

12. Опишіть основні події та методи класу CButton.

13. Розкрийте сутність роботи з таймером. Які функції при роботі з таймером Вам відомі?

14. Опишіть основні події та методи класу CEdit.

15. Опишіть основні події та методи класу CSliderCtrl.

16. Опишіть основні події та методи класу CSpinCtrl.

17. Опишіть основні події та методи класу CProgressCtrl.

18. Розкрийте призначення функції OnNotify при роботі з діалогами.

19. Розкрийте призначення функції OnCommand при роботі з діалогами.

20. Розкрийте алгоритм формування вхідного документа на основі діалогу.

Завдання Робота з типовими елементами керування

Вибравши варіант індивідуального завдання, необхідно розробити програмне забезпечення з використанням діалогових вікон із типовими елементами керування: напис (Static Text), текстове поле (Edit Box), кнопка (Button), перемикач (Radio Button), прапорець (Check Box).

Перелік варіантів завдань:

Варіант 1

В два компоненти Edit Box вводяться аргументи функції Х1 та Х2. За допомогою потрібного перемикача обирається математична операція. (додавання, віднімання, множення, ділення). В написі вивести результат операції.

Варіант 2

При натисненні на кнопку 1 перевести суму в національній валюті, що вводиться в Edit Box1, у валюту обраної країни згідно курсу. Розраховане значення розмістити в Edit Box2. Країна повинна обиратися з п’яти варіантів за допомогою перемикачів.

Варіант 3

Розрахувати опір двох резисторів, з’єднаних або послідовно, або паралельно. Вибір типу з’єднання обирається за допомогою перемикачів. Значення опорів вводяться в компоненти Edit Box, результат виводиться в напис.

Варіант 4

Розрахувати площу фігури, обраної користувачем (прямокутний трикутник або прямокутник), за допомогою перемикачів. Розміри двох сторін вводяться в компоненти Edit Box.

Варіант 5

За допомогою групи перемикачів користувач обирає місяць року. Вивести в поле компоненту Edit Box пору року, до якої відноситься обраний місяць.

Варіант 6

У вікні діалогу розмістити три питання з трьома варіантами відповідей в кожному. Кожне питання може мати будь-яку кількість правильних відповідей. В компонент Edit Box вивести, чи правильно користувач відповів на питання.

Варіант 7

У вікні діалогу знаходиться одна група перемикачів та одна група прапорців. В групі перемикачів знаходяться три значення: іспит, залік, курсовий проект. В групі прапорців знаходяться назви дисциплін поточного семестру. При виборі користувачем одного із значень перемикачів (іспит чи залік) встановити прапорці біля відповідних дисциплін.

Варіант 8

За допомогою групи перемикачів користувач обирає день тижня. Вивести в поле компоненту Edit Box робочий чи вихідний день вказав користувач.

Варіант 9

В залежності від того, який місяць року обрано користувачем в групі перемикачів, вивести в полі Edit Box кількість днів в цьому місяці.

Варіант 10

У вікні діалогу розміщено п’ять прапорців з назвами геометричних фігур з різною кількістю сторін. Вивести в компоненті Edit Box загальну кількість сторін фігур, для яких встановлені прапорці.

Варіант 11

В компонент Edit Box1 вводиться радіус кола з центром в точці (0, 0). В компоненти Edit Box2 та Edit Box3 вводяться координати точки. При натисненні на кнопку визначити та встановити перемикач у відповідне значення: точка знаходиться всередині кола з даним радіусом, поза колом або належить колу.

Варіант 12

В групі перемикачів знаходяться числа від 0 до 9, які розміщені в два стовпчики. При натисненні на кнопку додати до компоненту Edit Box число, яке обрано в групі перемикачів.

Варіант 13

В компоненти Edit Box1 та Edit Box2 користувач вводить координати точки. При натисненні на кнопку визначити та встановити перемикач у значення, що відповідає квадранту, до якого належить введена точка.

Варіант 14

У вікні діалогу розміщено п’ять перемикачів з назвами геометричних фігур з різною кількістю сторін. В компонент Edit Box1 користувач вводить розмір однієї сторони фігури. Розрахувати та вивести в Edit Box2 периметр фігури, що обрана в групі перемикачів, за умови, що всі фігури є рівнобічними.

Варіант 15

В групі перемикачів знаходяться числа від 0 до 9, які розміщені в два стовпчики. При натисненні на кнопку помножити число, що вводиться користувачем в Edit Box, на число, яке обрано в групі перемикачів.

Варіант 16

Розмістити у вікні діалогу 10 прапорців з назвами країн, що знаходяться в різних частинах світу. В групі перемикачів повинні знаходитися назви частин світу. При виборі певної частини світу необхідно встановлювати прапорці з назвами тих країн, які знаходяться в цій частині світу.

Варіант 17

В залежності від обраного прізвища студента вашої групи в групі перемикачів вивести в компонент Edit Box стать відповідного студента.

Варіант 18

В групі перемикачів наведено декілька назв шрифтів. В залежності від зробленого користувачем вибору змінити шрифт підпису кнопки.

Варіант 19

Вікно діалогу містить 5 компонентів Edit Box та 5 прапорців відповідно. В написі отримати текст, який складається з текстів тих компонентів, для яких встановлено прапорці.

Варіант 20

Розмістити у вікні діалогу п’ять прапорців та п’ять компонентів Edit Box. В іншій групі користувач обирає, суму чи добуток відмічених елементів необхідно знайти. Результат вивести в напис.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]