Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Індивідуальне завдання.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
25.03.2016
Размер:
42.03 Кб
Скачать

8.2 Медикаментозна терапія

1. Антимікробні препарати: сульфаніламіди (сульгин, бісептол, сульфатон, фталазол), нітрофурани (фурацилін, фуразолідон), трихопол, антибіотики (тетрациклін, пеніциліни). Для видалення патогенних мікроорганізмів з організму призначають імодіум, левоміцетин, цифран.

2. Очисні клізми. Вони не тільки видалять токсичні калові маси, але і знизять тонус гладких м'язів, зменшать біль. Для клізми використовують відвари ромашки, звіробою, розчин марганцівки, саліцилової або борної кислоти, фурациліну. Після дезинфікуючого, через 20-25 хвилин, можна ввести живильний розчин.

3. Адсорбенти: активоване вугілля, поліфепан, тальк, ентеросорбент.

4. в'язкі засоби: вісмут, танін, відвар дубової кори, череди, черемхи.

5. Обволікаючі кошти: фосфалюгель, відвар лляного насіння.

6. При сильному виснаженні і зневодненні рекомендують харчування розчином Рінгера через пряму кишку. Також можна вводити м'ясний бульйон, молоко, рисовий відвар як живильної клізми.

7. Ферментотерапія. При гастроентериті у собаки порушується вироблення ферментів, тому призначають лікування ферментосодержащімі ліками: панзинорм форте, фестал, мезим, шлунковий сік.

8. Вітамінотерапія.

9. Знеболюючі та заспокійливі препарати: настій беладони, Беластезин, бесалол, альмагель, анестезин, но-шпа.

10.Антигістамінні препарати: супрастин, діазолін, кестин

9.Профилактика гастроентериту у собак

Профілактика. Профілактика шлунково-кишкових хвороб буває загальною і місцевою. Основою загальної профілактики молодняку ​​собак і кішок є біологічно повноцінна годівля їх з урахуванням фізіологічного стану, надання активного моціону, підтримка хорошого санітарного стану та мікроклімату в місцях знаходження тварин.

З раціону м'ясоїдних виключають недоброякісні і невластиві для них продукти (солодощі, кондитерські вироби, продукти з великим вмістом жиру, консерви, ковбасу і ін.). Категорично заборонено згодовування собакам і кішкам свинини. Неприпустимо вміст в кормах механічних домішок, мінеральних добрив, гербіцидів, ліків та інших отруйних речовин. У тварин завжди повинна знаходитися в достатку чиста кімнатної температури вода. Раціон повинен бути збалансований по набору кормів, цукрово-протеїнового та кальціе-фосфорного співвідношення, по кормових одиниць, перетравного протеїну і енергії, а також за наявністю вітамінів і каротину. Бажано годувати тварин 2-4 рази на добу, не перевантажуючи шлунок. Зміна раціону повинна бути поступовою. Періодично необхідно проводити профілактичні вітамінізації і кварцювання, особливо для зростаючих тварин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]