Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
10.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.06.2018
Размер:
28.83 Кб
Скачать

1.11 Здатність адаптуватися до нових ситуацій

Здатність до адаптації, пристосуванню людини до існуючих в суспільстві вимог та критеріїв оцінки за рахунок присвоєння норм і цінностей даного суспільства.

Кожен структурний компонент процесу адаптації є в свою чергу системою, яка включає :

а) об’єктивне явище і його умови (так звані зовнішні умови);

б) відносини, що виникають у людини, яка адаптується з відповідним явищем (ставлення, відносини, зв’язки);

в) індивідуальні особливості самої людини, що відповідають чи не відповідають вимогам (внутрішні умови або власні ресурси людини).

1.12 Здатність застосовувати знання на практиці

На мою думка здатність застосовувати вивчені знання на практиці є однією із найважливіших якостей працівника, у будь якій сфері праці. Знати матеріал це ще не все, потрібно вміти використовувати свої знання на практиці, а саме спеціальність документознавця потребує здатності використання знань на практиці.

1.13 Креативність

Рівень творчої обдарованості, здатності до творчості, що становить відносно стійку характеристику особистості. Спочатку До розглядалася як функція інтелекту, і рівень розвитку інтелекту ототожнювався з рівнем К. Згодом з'ясувалося, що рівень інтелекту корелює з К. до певної межі, а надто високий інтелект перешкоджає К. В даний час К. розглядається як несвідомих до інтелекту функція цілісної особистості, залежна від цілого комплексу її психологічних характеристик. Відповідно, центральний напрям у вивченні К. - виявлення особистісних якостей, з якими вона пов'язана.

1.14 Самостійність

Самостійність - здатність самому ставити свої цілі і самому їх досягати, здатність вирішувати свої проблеми за свій рахунок. Дві головні сторони самостійності - це свобода власного вибору і здатність оплачувати цю свою свободу.

Самостійність - це можливість самому направляти своє життя для тих, хто хоче сам розпоряджатися своїм життям. Можливість робити те, що хочеться робити саме тобі саме зараз. Самостійна людина контролює себе сам, а не кимось ззовні. Надати співробітникові самостійність - це означає надати свободу вибору, чим і коли він буде займатися. Якщо хлопчикові забороняє мама, а чоловікові - дружина, це не про самостійні, що не про дорослих людей.

1.15 Уміння розробляти і управляти проектами

Вміння розробляти та здійснювати проекти в суворій відповідності з поставленими цілями - велике мистецтво, це вміння е однією з складових роботи професійного документознавця.

1.16 Ініціативність

Ініціативність - здатність особистості, виражена в прагненні до самостійних громадським починанням, ініціативи, активності, підприємливості.

На ентузіастах та ініціативних людях тримається світ: завдяки їм з'являються нові цікаві ідеї та знаходять своє втілення в різних сферах життя. В умовах бізнесу, де в даний момент вже досить складно знайти вільну нішу, свіжі рішення та їх реалізація дозволяють відкривати нові можливості для розвитку і міцного становлення. Здорова напористість, відстоювання своїх інтересів, вміння помітити можливість і вчасно нею скористатися - ось що відрізняє ініціативну людину.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]