Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
10.docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
12.06.2018
Размер:
28.83 Кб
Скачать

1.17 Усвідомлення о необхідності турботи про якість виконуваних робіт

Кожен сумлінний працівник повинен переживати за свою роботу, а тим більше документознавець, робота котрого є дуже важливою і не від'ємною частиною соціуму. Усвідомлення необхідності турботи про свою роботу є дуже важливим, так як це підтримує роботу з документами, і виконання роботи в свої терміни.

1.18 Здатність оцінювати деяку систуму і ситуацію в цілому

Здатність людини здраво мислити у будь якій ситуації, знаходити відповіді на термінові питання. Є необхідністю у роботі документознавця, це допоможе спеціалісту здраво оцінювати свої дії, і приймати неординарні рішення. Розуміти всю суть проблеми і питання яке потрібно вирішити.

1.9 Ерудованість

Ерудиція - вченість, начитаність, глибокі, ґрунтовні пізнання в якійсь галузі науки, різнобічна освіченість. Ерудованість є важливою характеристикою для граматно фахівця. Будь-яка людина має бути ерудованість щоб зайняти стату в соціальному житті.

1.20 Знання іноземної мови

У наш час знання іноземної мови дуже важливе для перспективної роботи. Робота документознавців дуже потребує знання другої мови, так як велика кількість документів які потраплятимуть до рук фахівця, будуть складені іншою мовою, це буде вимагати доброго знання іноземної мови. Якщо підприємство має закордонних партнерів, то документи потрібно складати на двох мовах, на своїй мові, і на мові партнера, що і повинен робити фахівець. Не володіючи цією мовою документознавець не зможе працювати з документами такої категорії. Тому є дуже важливим володіти іноземною мовою для фахівця з документознавства та інформаційної діяльності.

1.21 Уміння оперативно вирішувати виникаючі проблеми

Вміння оперативного вирішення проблем, є складовою гарної роботи будь якого підприємства. У житті кожного періодично виникають складнощі і проблеми. Їх рішення і становить більшу частину життя.

Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Всі, хто що-небудь роблять, допускають помилки і відчувають складності. Проблеми. З ними стикаємося щодня і щогодини. З великими Проблемами і маленькими проблемками. Уміння оперативно їх вирішувати багато в чому визначає якість життя.

Висновок

Подивившись весь перелік соціальних якостей для фахівця документознавства та інформаційної діяльності, починаєш замислюватися про те що виходить ідеальний працівник, і наврядче взагалі є таки люди. Зрозуміло, що для доброї роботи в даному середовищі не обов'язково мати всі двадцять одну якість, якщо ти хочеш працювати в даній сфері то головне мати бажання, і прагнути до кращого.

Список використанних джерел

● Рибалко Ю. Сутність поняття професійної компетентності у психолого-педагогічній літературі / Ю. Рибалко // Освіта і управління : Науково-практичний журнал. - 2012. - Том 15, N 1. - С. 82-87.

● Бурганова Л.А. Теорія управління: Навчальний посібник. - М.: Инфра-М, 2009. - 153 с.

● Ботавіна Р.Н Етикаділових відносин: Уч. посібник. - М.:Фінансиістатистика, 2002

● Чепуренко Я.О. Довідник секретаря та офіс-менеджера 2007 / №8. -88–90 с.

● Балл Г.А. Понятие адаптации и его значение для психологи личности // Вопроси психологии.-1989.-№1.-с.92-99.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]