Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры bardok.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
2.08 Mб
Скачать

27

  1. Поняття Web-сайт, способи розробки.

Веб-сайт — сукупність програмних та апаратних засобів з унікальною адресою у мережі Інтернет разом з інформаційними ресурсами, що перебувають у розпорядженні певного суб'єкта і забезпечують доступ юридичних та фізичних осіб до цих інформаційних ресурсів та інші інформаційні послуги через мережу Інтернет.

Створення веб-сторінок статичних сайтів - це трудомісткий процес. Статичні сайти з пасивними веб-сторінками створюються вручну, за допомогою будь - якого редактора HTML у файловій системі комп'ютера, потім завантажуються на сайт. Створення нових веб-сторінок або редагування існуючих сторінок користувач виконує на ПК в редакторі, а потім знову завантажує на Web-сайт.

Для створення сайту використовують різні засоби: редактори тексту типу Блокнот, візуальні редактори типу Microsoft FrontPage, Macromedia Dreamweaver і безліч інших редакторів, а також конструктори сайтів (дизайнери). Конструктори веб-сайтів розміщуються на деяких сайтах в мережі Інтернет.

2. Класифікація Web-сайтів.

Коммерческие сайты.

сайты-визитки ,промо-сайты, интернет магазины, корпоративные сайты.

Некоммерческие сайты.

Сайты организаций. разные виды образовательных сайтов, сайты школ, детских садов.Создают в основном для удобства посетителей. Эти сайты расчитаны только для тех кто както связан с данной организацией.

Личные сайты. этот вид сайтов самый популярный. Таким сайтом владеет в основном только один или два человека.

Форумы,Блоги,сайты информационные (тематические),развлекательные.

Классификация некомерчиских веб сайтов

Информационный сайт ,Игровой сайт или сайт клана ,Персональный сайт ,Сайт-форум ,Блог

Сайты не для людей или ГС

Сателиты, Дорвей, MFA и MFS сайты

Классификация сайтов по функциональности и стилю оформления

Статические сайты и веб-страницы, Динамические сайты и веб-страницы, Флэш-сайты.

Классификация веб сайтов по размеру аудитории

Простые сайты, ("сайты-визитки", домашние странички и т. п.). Тематические, узконаправленные сайты. Многофункциональные сайты (порталы).

Классификация сайтов (виды сайтов)

Сайт-визитка, Корпоративный информационный web сайт, Корпоративный имиджевый web сайт, Интернет-магазин, Информационный сайт, Игровой портал, Персональный проект, Контент-проект, Промо-сайт, Сайт-форум, Блог.

3.Переваги та недоліки децентралізованої структури Internet.

Достоинства: Лёгкость наращивания интэрнэта путём сокращения между двумя ISP.

Недостатки: Сложность модернизации технологий и услуг интернета,поскольку требуется согласованое усилие всех поставщиков услуг.

4.Основні типи постачальників послуг Internet.

Просто поставщик услуг; Поставщик интернет контента; Поставщик услуг хостинга; Поставщик услуг доставки контэнта; Поставщик услуг по поддержке приложений; Поставщик билинговых услуг.

5. Модель взаємодії відкритих систем osi (Open System Interconnection), її призначення та переваги принципів відкритості?

Модель OSI, (Open System Interconnection), описує взаємозв'язки відкритих систем. Що ж таке відкрита система?У широкому сенсі відкритою системою може бути названа будь-яка система (комп'ютер, обчислювальна мережа, ОС, програмний пакет, інші апаратні і програмні продукти), яка побудована відповідно до відкритих специфікацій.

Використання при розробці систем відкритих специфікацій дозволяє третім сторонам розробляти для цих систем різні апаратні або програмні засоби розширення і модифікації, а також створювати програмно-апаратні комплекси з продуктів різних виробників.

Для реальних систем повна відкритість є недосяжним ідеалом. Як правило, навіть в системах, званих відкритими, цьому визначенню відповідають лише деякі частини, що підтримують зовнішні інтерфейси.

Якщо дві мережі побудовано з дотриманням принципів відкритості, то це дає наступні переваги:

- можливість побудови мережі з апаратних і програмних засобів різних виробників, що дотримуються одного і того ж стандарту;

- можливість безболісної заміни окремих компонентів мережі іншими, досконалішими, що дозволяє мережі розвиватися з мінімальними витратами;

- можливість легкого сполучення однієї мережі з іншою;

- простота освоєння і обслуговування мережі.

прикладом відкритої системи є міжнародна мережа Internet.

Взаємодія двох вузлів

Засоби кожного рівня повинні відпрацьовувати, свій власний протокол та інтерфейси з сусідніми рівнями.

Ієрархічно організований набір протоколів, достатній для організації взаємодії вузлів в мережі, називається стеком комунікаційних протоколів.

Комунікаційні протоколи можуть бути реалізовані як програмно, так і апаратно. Протоколи нижніх рівнів часто реалізуються комбінацією програмних і апаратних засобів, а протоколи верхніх рівнів - як правило, чисто програмними засобами.

Протоколи реалізуються не тільки комп'ютерами, але і іншими мережними пристроями - концентраторами, мостами, комутаторами, маршрутизаторами і так далі Дійсно, в загальному випадку зв'язок комп'ютерів в мережі здійснюється не безпосередньо, а через різні комунікаційні пристрої. Залежно від типу пристрою в ньому повинні бути вбудовані засоби, що реалізують той або інший набір протоколів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]