Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з комп.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
427.52 Кб
Скачать

Мал. 10. Запит "оцінки"

В запиті використовуються наступні поля: З таблиці "оцінки":

  • спеціальність

  • ПІБ студента

  • Номер групи

  • Оцінка за сесію

7. Проектування меню та управління системою

Після завантаження інформаційної системи на екрані монітора з'являється головна форма, що пропонує три режими роботи: Довідники, Обслуговування клієнта та Звітна документація, а також додаткові можливості Інформація про програму і Сервіс. Дана форма була створена за допомогою надбудови MS Access "Диспетчер кнопковых форм". За допомогою цієї надбудови була створена таблиця "Switchboard Items", яка використовується для збереження інформації про елементи головної форми.

Робота з системою повинна починатися з заповнення початкової інформації – главная конопочная форма. Після вибору команди "главная кнопочная форма" на екрані з'явиться Сторінка головної форми "главная кнопочная форма". Дана сторінка дає можливість завантажити форми: "документи ", "отчёты" та " про проггу".

При виборі команди "отчёты" на екрані з'являється екранна форма

При виборі пункту Інформація про програму в головній кнопковій формі – з’являється форма в якій міститься інформація про автора системи і завдання на практикум.

Усі назви команд меню повинні бути такими, щоб вони коротко, але повністю відображали о відображали тематичну спрямованість задач.

8. Опис нереалізованих можливостей.

Зрозуміло, що інформаційна система, створена нами, являється не досконалою.

На нашу думку, інформаційну систему можна вдосконалити в таких напрямках - Для системи обліку студентів потрібно додати розділ "особові картки студентів ", який би містив повну інформацію про студентів та їх паспортні дані.

Висновок

Досвід використання персональних комп'ютерів для створення прикладних програм обробки даних показав, що найбільш ефективним інструментом тут є спеціалізовані програмні пакети для створення систем управління базами даних (СУБД). СУБД дають можливість користувачам здійснювати безпосереднє управління даними.

Сучасне програмне забезпечення нараховує велику кількість офісних пакетів, які в своєму складі мають СУБД. Оскільки фірма Microsoft є лідером як серед виробництва операційних систем для персональних комп'ютерів, так і серед офісних пакетів, то ми використали саме СУБД ACCESS, яка являється потужнім додатком Windows. Вона входить в склад професійних випусків Microsoft Office. Це функціонально повна реляційна СУБД. В ній передбачені всі необхідні засоби для визначення і обробки даних, а також для управління ними при роботі з великими об'ємами інформації.

Практичне засвоєння навичок роботи в середовищі Microsoft ACCESS дало можливість нам реалізувати задачу автоматизації роботи деканатів інституту.

Таким чином, використання пакета прикладних програм, а не універсальних алгоритмічних мов високого рівня, дало можливість створити завершену прикладну програму, повністю придатну для використання.

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

  1. Шевкун И.Н. Компьютерные курсы: базовая компьютерная подготовка Чернигов: Эльвисофт, 2004 г.

  2. Глинський Я.М. Практикум з інформатики. Навч. посібник. 6-те вид. – Львів: Деол, СПД Глинський, 2003. – 224с.

  3. Руденко В.Д., Макарчук А.М., Патланжоглу М.А. Курс информатики / Под ред. Мадзигова В.Н. – К.: Феникс, 2001. – 370с.

  4. Дибкова Л.М. Інформатика і комп’ютерна техніка. – К., 2005р. – 415с.

  5. Інформатика та комп’ютерна техніка. Навчальний посібник. / За ред.. М.Є. Рогози, - К., 2006р. – 367с.

  6. Microsoft Office 2003: краткое руководство. М.: Издательство «Вильямс», 2005. – 368с.

  7. Виллетт Эдвард, Каммингс Стив Office XP. Библия пользователя.: Пер с англ. – М.: Издательский дом «Вильямс», 2004. – 848с.: ил.

  8. Microsoft Office : краткое руководство. - М.: Изд Вильямс, 2005 368с.

  9. Симонович С.В. и др. Информатика СПб.: Питер, 2002. - 640 с.

  10. Кравцов О.Л. Начальный курс пользователя ПК. Суммы: Изд-во "Университетская книга", 2000

  11. Зарецька І.Т., Колодяжний Б.Г. Інформатика. Х.: Факт; К.: Гала, 1998. - 384 с.

  12. Електронні підручники в комп’ютерному класі.

12

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]