Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповіді вогнева.doc
Скачиваний:
39
Добавлен:
31.10.2018
Размер:
204.8 Кб
Скачать
    1. Призначення, бойові властивості і будова ручної гранати ргд-5

Ручна уламкова граната РГД-5 - граната дистанційної дії, призначена для поразки живої сили супротивника в період наступу і в обороні. Кидання гранати здійснюється з різних положень при діях пішки і на бронетранспортері (автомобілі).

  • Радіус розлітання уламків гранати, що вбивають, приблизно 25м

  • Середня відстань кидання гранати 40-50м

  • Маса спорядженої гранати 310г

  • Час горіння уповільнювача запалу 3,2-4,2 сек

Будова гранати

Ручна уламкова граната РГД-5 (мал. 3) складається з корпусу з трубкою для запалу, розривного заряду і запалу.

    1. Призначення, бойові властивості і будова ручної гранати ф-1 Призначення і бойові властивості гранати

Ручна уламкова граната Ф-1 - граната дистанційного руху призначається для поразки живої сили, переважно в оборонному бою. Кидання гранати можливе з різних положень і тільки з сховища, з бронетранспортера або танка (самохідної артилерійської установки).

  • Радіус розлітання уламків під час вибуху гранати приблизно 200м.

  • Середня відстань метання гранати 35-45м

  • Маса спорядженої гранати 600гр

  • Час горіння затримувача запалу 3,2 -4,2сек

Будова гранати

Ручна уламкова граната Ф-1 складається з корпусу, розривного заряду і запалу.

8, 9 Запитання

10. Склад комплексу озброєння бмп.

У башті машини установлені 30-мм автоматична гармата 2А42, кулемет ПКТ калібру 7,62 мм (спаренннй з гарматою) і пускова установка для пуску ПТУР.

Для наведення в ціль гармати і спареного з нею кулемета в башті установлені комбінованннй (дневний і пассивно-активний нічний) приціл БПК-1-42, приціл 1ПЗ-3 (денний). стабілізатор 2Э36-1 і ручні приводи наведення.

Для наведення в ціль на пусковій установці маються приціл 9Ш119М1 і автономні ручньі приводи наведення.

У машині предусмотрені: кріплення для особистої зброї — двох ручньгх кулеметів ПК. калібру 7,62 мм і шість автоматів АКМ калібру 7,62 мм; місця для установки двох виробів 9К34 (9К32) для стрельби по повітряним цілях (замість виробу 9К34 може встановлюватися гранатомет РПГ-7). У машині предусмотреньї укладання для дванадцяти гранат Ф-1, сигнального пістолета 56-Н-574 калібру 26 мм, дванадцять освітлювальних ракет, четирьох ПТУР.

  1. Боєприпаси до кпвт бтр- 80

Для стрільби використовується 14,5 мм патрони з бронебійно-запалювальною кулею Б32, бронебійно-запалювально-трасуючими кулями БЗТ та БСТ, заплювальними кулями ЗП та з запалювальними кулями моментальної дії МДЗ

14,5 мм патрони використовуються для враження легко броньованих наземних цілей на дальностях до 1000 м, неброньованих цілей, вогневих засобів противника та групових цілей до 2000 м, а також повітряних цілей на висотах до 1500 м та дальностях до 2000 м. Патрони з кулями ЗП та Б-32 також використовується для запалення легкозаймистих предметів та пального, яке знаходиться в баках, на дальностях до 1500 м. Крім того патрони з кулями БЗТ, БСТ використовуються для корекції вогню та можуть використовуватися для щлеуказання. Дальність трасування кулі БЗТ не менше 2000 м, а кулі БСТ та ЗП не менше 1500 метрів.

Патрони з кулями МДЗ призначаються для враження повітряних цілей на дальності до 2000 м. Куля МДЗ має осолочно-фугасно та запалювальну дію, забезпечує враження повітряних шлей осколками та розривною хвилею, а також забезпечує зашшювання легкозаймистих рідин які знаходяться в баках з товщиною стінок 2-8 мм на дальностях до 2000 метрів.

Примітки:

-14,5 мм учбові патрони призначаються для навчання

прийомів зарядки, розрядки та вистрілу, а також для

вивчення роботи механізмів кулемета.

14,5 мм холості патрони призначаються для імітаційної

стрільби

Гільза ціяьнокорпусна стальна складається з:

  • корпусу;

  • дульця для з'єднання зі снарядом;

  • скату для фіксації патрону в патроннику;

  • фланца, який служить для захвату екстракторами затвора пушки при викиданні стріляної гільзи.

Різьбовий отвір призначений для вгвинчування капсульної втулки. Через запальний отвір передається запалювальний імпульс від капсульної втулки до порохового заряду.

Пороховий заряд.

Пороховий заряд служить для передачі снаряду швидкості та забезпечення роботи автомати та гармати. Заряд складається з деякої кількості пороху марки 67 П-5БП фл, який знаходиться у коморі гільзи розсипом. При пострілі пороховий заряд згорає, розвиваючи при цьому тиск, під дією якого снаряд отримує необхідну швидкість.

Капсульна втулка.

Капсульна втулка КВ-30 призначена для запалювання порохового заряду.

Капсульна втулка складається з стального корпусу, в якому розміщена:

  1. Капсульний вузол, який складається в латунної оболонки, латунного кружку, капсуля запальника, латунної пружинної втулки,

  2. Ємність з зарядом запалювального складу, який закритий ковпачком.

При ударі бойка затвору гармати по латунній оболонці капсульного вузла запальника, а потім запалювальний склад ємкості у якій запалюється бойовий заряд. При ударі бойка затвора пушки по латунній оболонці капсульного вузла починає працювати ударний состав капсуля-запальника, а потім запальний состав

б) капсюль з зарядом запального складу, закритий ковпаком.

При ударі бойка затвору гармати по латунній оболонці капсульного вузла спрацьовує ударний склад капсуля-запальника, а потім запальний склад капсюля, який запалює бойовий заряд в гільзі.

Учбово-тренувальний патрон.

Учбово-тренувальний патрон призначений для навчання особового складу розрахунків прийомів поводження з гарматою. Учбово-тренувальний патрон складається з:

  • корпусу снаряду;

  • гільзи;

  • стягування;

• балістичної втулки. Примітки:

1. Учбовий патрон має гільзу з подовжніми канавами на корпусі. В учбовому патроні капсуль розбитий, порохового заряду в гільзі немає і куля представляє собою звичайну кульну оболонку, що не містить інші елементи кулі.

2. Холостий патрон складається з гільзи з капсулем, порохового заряду і картонного ковпака. Для утримання ковпака дульце гільзи дещо обжато. Стрільба холостими патронами проводиться з використанням

пристосування для стрільби холостими патронами, опис якого наведений в даному розділі.

Кулі:

Бронебійно-запалювальна куля Б-32 складається зі сталевої латуньованій оболонки, свинцевої сорочки, сталевого сердечника і запалювального складу. Головна частина кулі забарвлена в чорний колір з червоним поясочком

Бронебійно-запалювальна трасуюча куля БЗТ складається зі сталевої латуньованої або біметалічної оболонки, свинцевої сорочки, сталевого сердечника, запалювального складу, скляночки трасера, всередині якого запресовані запальний і трасуючий склади. Головна частина кулі забарвлена у фіолетовий колір з червоним, поясочком Бронебійно-запалювальна трасуюча куля БСТ складається зі сталевої латуньованої оболонки, алюмінієвої сорочки, металокерамічного сердечника, запалювального складу, скляночки трасера, всередині якого запресовані запальнувальний і трасуючий склади. Головна частина кулі забарвлена у фіолетовий колір, а інша - в червоний. Запалювальна куля ЗП складається із сталевої латунюючої або біметалічної оболонки, томпакового ковпака, свинцевої сорочки, запалювального складу, стакана з ударним механізмом, що знаходиться, в ньому, свинцевої прокладки, скляночки трасера, всередині якого запресовані запальнувальний і трасуючий склади. Головна частина кулі забарвлена в червоний колір.

Запалювальна куля миттєвої дії МДЗ складається із сталевої латунюючої оболонки, свинцевої сорочки, стакана з вибуховою речовиною, що знаходиться, в ньому, прокладки і вибухового пристрою. Куля забарвлена в червоний колір. При попа данні в перешкоду (броню) сердечник кулі пробиває її і завдає поразки за перешкодою осколками кулі і броні. Запалювальний склад кулі від удару об броню запалав, і полум'я, що утворюється, запалює пальне. Склад трасера кулі запалав в каналі стовбура від порохових газів та внаслідок його горіння на польоті кулі утворюється траса При зустрічі з перешкодою кулі МДЗ вибухає вибухова речовина і осколки, що утворюються, при цьому і розривна хвиля завдають поразки цілі і запалюють пальне.