Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС ЗЕД МЕ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
730.11 Кб
Скачать

13. При ввезенні давальницької сировини іноземного замовника на митну територію України сплатавиплата ввізного мита, податків і зборів проводиться:

а) шляхом видачі простого векселя зіз терміном платежу, рівним терміну здійснення операції зіз давальницькою сировиною;

б) шляхом сплати грошових коштів;

в) не проводиться;

г) інший варіант.

14. У разі вивезення з митної території України готової продукції з давальницької сировини не в повному обсязі:

а) вексель, виданий при ввезенні давальницької сировини на сплату податків та зборів, погашається;

б) вексель, виданий при ввезенні давальницької сировини на сплату податків та зборів, погашається частково - відповідно до обсягу ввезеної готової продукції;

в) вексель погашається шляхом сплати грошових коштів;

г) інший варіант.

15. Витрати з оплати послуг інших організацій з переробки давальницької сировини ув,біля замовника відображаються:

а) відбивається: дебет лічбу 26 кредит 63;

б) дебет 23 кредит 63;

в) дебет 20 кредит 63;

г) інший варіант

Тема 9. Облік інвестиційних операцій

Самостійна робота на цьому етапі передбачає засвоєння облікової термінології з обліку іноземних інвестицій, набуття навичок відображення інвестиційних операцій зовнішньоекономічної сфери в фінансовому та податковому обліку.

Література: 1 – 8, 11 – 14, 28 – 31, 44, 45.

Завдання 1

Знайдіть відповідне визначення для кожного з наступних термінів

Термін

Визначення

(1)

Іноземні інвестори

А. Всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються іноземними суб‘єктами господарської діяльності в Україні, в результаті чого утворюється прибуток (дохід) або досягається соціальний ефект

(2)

Іноземні інвестиції

Б. Суб‘єкти, які провадять інвестиційну діяльність на території України, а саме: юридичні особи, створені відповідно до законодавства іншого, ніж законодавство України; фізичні особи – іноземці, які не мають постійного місця проживання на території України і не обмежені у дієздатності; іноземні держави, міжнародні урядові та неурядову організації; інші іноземні суб‘єкти інвестиційної діяльності, які визнаються такими відповідно до законодавства України

(3)

Підприємство з іноземними інвестиціями

В. Підприємство, в якому інвестору належить блокувальний пакет (більше 25%)

(4)

Асоційоване підприємство

Г. Підприємство (організація) будь-якої організаційно-правової форми, створене відповідно до законодавства України, іноземна інвестиція в статутному фонді якого, за його наявності, становить не менше 10 %.

Завдання 2

Розмір статутного фонду підприємства визначений у розмірі 10 000 $ (при курсі НБУ 7,8 грн. за 1 $). При цьому внесок до статутного фонду повинен здійснитися грошовими коштами (курс НБУ в момент фактичного внесення грошових коштів склав 7,6 грн. за 1 $ ). Відобразіть ці операції в бухгалтерському обліку.

Завдання 3

03.03 поточного року підписано засновницький договір про створення підприємства з іноземними інвестиціями зі статутним капіталом 10 000 євро і 205 500 грн. Одним із засновником є іноземний інвестор – юридична особа. Згідно з умовами договору, іноземний інвестор робить внесок у статутний капітал спільного підприємства іноземною валютою в сумі 10 000 євро, а український учасник – національною валютою в сумі 205 500 грн. До реєстрації підприємства 20.03 поточного року іноземний інвестор вносить 6000 євро, а учасник-резидент – 123 300 грн. Після реєстрації підприємства 28.06 поточного року було внесено на рахунки банку суми, які залишилися - 4000 євро та 82 200 грн.

Курс НБУ на дату здійснення операцій складав: 03.03 поточного року (дата підписання договору) – 9,42 грн./ 1 євро; 20.03 поточного року (дата зарахування валюти на рахунок до реєстрації підприємства) – 9,40 грн./ 1 євро; 28.03 поточного року (дата реєстрації підприємства) – 9,46 грн./ 1 євро; 31.03 поточного року (дата балансу) – 9,44 грн./ 1 євро; 28.06 (дата зарахування валюти на рахунок підприємства) – 9,80 грн / 1 євро.

Відобразіть дані операції в обліку.