Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа по Методам принятия управленчес....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
2.29 Mб
Скачать

Опрацювання теоретичного матеріалу за темою курсової роботи

Виконання курсової роботи починається з усвідомлення природи питання. Тому розпочинати роботу слід з вивчення матеріалу, що стосується теми дослідження та в подальшому послугуватиме підґрунтям для написання розрахункової частини роботи.. Мета цього етапу виконання курсової роботи полягає у наступному:

теоретичне опанування основами прийняття управлінських рішень;

дослідження основних методів прийняття управлінських рішень;

визначення особливостей застосування методів прийняття рішень в контексті управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства;

обґрунтування вибору методів прийняття рішень в процесі планування зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Студент самостійно повинен підібрати літературні джерела (підручники, навчальні посібники, інші науково-методичні видання за темою) та досконало вивчити їх. Глибоке вивчення літературних джерел дає змогу з'ясувати сучасний стан найважливіших питань теми курсової роботи та рівень їх розробки, чітко визначити напрями та методику досліджень, обсяг та характер інформації, необхідної для виконання курсової роботи.

У мінімальному необхідному обсязі теоретичний матеріал за темою курсової роботи наведений у розділі 2 даних «Методичних вказівок...».

Складання плану курсової роботи

Якісне написання курсової роботи забезпечує оптимально збалансований план її основної (розрахункової) частини, який, у даному випадку, кореспондує зі структурою завдання курсової роботи. А саме, виходячи з теми курсової роботи, яка полягає у детальній розробці процесу планування ЗЕД підприємства, план розрахункової частини обумовлюється завданнями, які необхідно вирішити в процесі обґрунтування експортної діяльності підприємства (див. табл. 1.1), та має наступний вигляд (табл. 1.2).

Таблиця 1.2

План основної (розрахункової) частини курсової роботи

Розділ 1. Вибір оптимальної технології виготовлення експортної продукції підприємства

Розділ 2. Визначення фінансових можливостей підприємства при здійсненні ЗЕД (аналіз кредитоспроможності, ліквідності та фінансової стійкості підприємства)

Розділ 3. Планування обсягів виробництва експортної продукції

Розділ 4. Вибір зовнішніх ринків збуту та системи товаропросування в умовах невизначеності зовнішнього середовища

Розділ 5. Розробка комунікаційної схеми управління ЗЕД

Розділ 6. Оптимізація робіт із планування експортної діяльності підприємства

Розділ 7. Узагальнення результатів розрахунку щодо планування експортної діяльності підприємства

Написання розрахункової частини курсової роботи

В розрахунковій (основній) частині курсової роботи студент повинен вирішити поставлені завдання з планування експортної діяльності підприємства, керуючись певними методами прийняття управлінських рішень.

Підґрунтям для вибору та застосування методів прийняття рішень для вирішення конкретних управлінських завдань послугуватимуть практичні рекомендації щодо написання курсової роботи, які містяться у розділі 2 даних «Методичних вказівок...».