Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бизнес-план мий.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
276.99 Кб
Скачать

Персонал підприємства.

Посада

Кількість працівників

Виплата

Заробітня плата за 2011 рік на одну особу, тис. грн

Середній стаж роботи, років

Головний директор

1

щомісячно

15

31

Головний інженер

1

щомісячно

12

8

Бухгалтер

1

щомісячно

9

15

Секретарка

1

щомісячно

5

5

Технік

2

щомісячно

5

25

Кур`єр

1

щомісячно

2,5

3

Дизайнер

1

щомісячно

3,5

10

Вбиральниця

1

щомісячно

3

18

ВСЬОГО

9

60

Підбір персоналу планується здійснювати перед початком виробництва з урахуванням наступних вимог:

  • наявність професійної підготовки та кваліфікації за даною спеціальністю;

  • наявність досвіду роботи на аналогічних підприємствах;

  • вміння і бажання працювати з віддачею.

Конкурентноздатність нашого підприємства є високою (див. розділ «Конкуренція»).

Класифікація підприємства:

за потужністю – мале;

за структурою – вузькоспеціалізоване;

за масштабом – в межах України.

Юридичний розділ.

Акціонерне товариство - це така форма підприємництва, за якої майно підприємства поділено на визначене число рівних частин (акцій), що знаходяться у окремих засновників і учасників. Наше акціонерне товариство, надалі «підприємство», є товариством приватного типу, тобто весь пакет акцій розподілено тільки між засновниками, і вони не можуть розповсюджуватися шляхом підписки, купуватися чи продаватися. Засновники і учасники акціонерного товариства несуть обмежену відповідальність за результати pоботи свого товариства, що визначається тільки вартістю свого внеска (тобто вартістю акцій).

Вищим органом управління нашого підприємства є загальні збори, брати участь у роботі яких можуть всі акціонери не залежно від кількості акцій, якими вони володіють.

Загальні збори визнаються правомощними, якщо в них беруть участь акціонери, що мають відповідно до статуту 60 відсотків голосів. До компетенції зборів належать найбільш важливі питання, які визначають долю самого товариства, а саме: визначення основних напрямків діяльності підприємства, внесення змін до статуту, обрання керівних органів товариства, затвердження річних результатів діяльності підприємства, порядку розподілу прибутку тощо. При цьому вирішення питань зі зміною статуту, ліквідацією підприємств а чи створенням дочірних філій здійснюється більшістю у 85% голосів акціонерів, які беруть участь у загальних зборах. Голосування відбувається за принципом: одна акція – один голос.Загальні збори акціонерів скликаються не рідше одного разу на рік. Статус рядових власників акцій дуже своєрідний: хоча кожний з них є співвласником підприємства і бере участь у прийнятті рішень, але конкретного впливу на роботу акціонерного товариства він не має, тому що він не має контрольного пакету акцій і не входить до складу керівних органів підприємства. Підприємство є юридичною особою, має самостійний баланс і розрахунковий рахунок у банку.

Підприємство має круглу печатку зі своїм найменуванням, кутовий і технічний штампи, товарний і фірмовий знаки, інші, передбачені законом, реквізити.

Фізична адреса підприємства - Україна, 568941 м. Київ, вул. Оболонська, 18.

Юридична адреса підприємства - Україна, 568941 м. Київ, вул. Володимирська, 7.

Електронна адреса підприємства – www.Gelios.com.ua

Банківські реквізити – розрахунковий рахунок № 1235497625 у комерційному банку «Приватбанк».

Підприємство має право від свого імені укладати договори, одержувати майнові і особисті майнові права, нести обов`язки, бути позивачем і відповідачем у арбітражі, третейському суді, самостійно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, бути учасником і засновником господарських товариств і об`єднань.

Засновниками і учасниками акціонерного товариства є всі працюючі на підприємстві люди. Акції розподілені відносно їх внесків. Акції є простими, що дозволяє їх власникам отримувати прибуток (дивіденди) в залежності від конкретних результатів роботи підприємства.

Контрольний пакет акцій, що складає 50% плюс одна акція від загальної кількості акцій, належить генеральному директору підприємства Іващенку Петру Степановичу.

Головна мета діяльності підприємства – виробництво і реалізація сувенірних чашок з малюнками.

Предметом діяльності є реалізація виробленої продукції у м. Києві та Київській області.

Підприємство зареєстроване Виконкомом районної ради народних депутатів Шевченківського району м. Києва 27 лютого 2011 року, взято на облік і зареєстровано в ДПУ 2 березня 2011 року.

Вищим органом управління є загальні збори.

На певному етапі функціонування у підприємства можуть виникнути певні складнощі у вирішенні економічних чи юридичних питань. Тому для надання консультацій і рекомендацій з різних питань, наприклад: стягнення податків, бухгалтерський облік, зміна економічної нормативно-правової бази, робота з документами та юридичне обслуговування здійснює аудиторська компанія «Глобус». Її юридична адреса: м. Київ, вул. Ярославів Вал, 65, кімната 14.

Радниками фірми є споживачі. Саме вони вносять пропозиції щодо розширення асортименту, а також пред`являють інші вимоги.

Основна мета діяльності нашого підприємства – задоволення потреб жителів Києва та Київської області у сувенірній галузі. Наше мале підприємство спеціалізується на виготовленні сувенірних чашок, а точніше просто наносить різні малюнки на чашки. Тому наше підприємство можна назвати поліграфічним. Наша продукція орієнтована на широкий загал покупців у м. Києві та Київській області. Приймаються також і індивідуальні замовлення.