Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
контрольна Цивільне право 2.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
109.06 Кб
Скачать

Висновок

Виконуючи контрольну роботу по темі «Договір страхування», я ознайомилася з особливостями здійснення страхових послуг в Україні.

Основним нормативним документом, що регулює страхову діяльність в Україні є Закон України «Про страхування» від 07.03.1996 року. Цей Закон регулює відносини у сфері страхування і спрямований на створення ринку страхових послуг, посилення страхового захисту майнових інтересів підприємств, установ, організацій та громадян.

Страхування є системою особливих грошових відносин, що займають проміжну ланку між фінансовими і кредитними відносинами.

Відносини страхування на практиці письмово закріплюються укладанням договором страхування, який являє собою угоду двох або кількох осіб, яка спрямована на встановлення, зміну або припинення між ними правових зв’язків.

Покладені на сторони договору права та обов’язки зумовлюють нести певну відповідальність за вчинення, неналежне виконання або невиконання покладених на них договором обов’язків.

Інститут страхування це ланка державної політики, яка значно впливає на розвиток ринкової економіки в країні і дозволяє уникнути значної частини непередбачуваних ризиків.

Список використаної літератури

  1. Конституція України. – 2010.- ст..92, 116;

  2. Цивільний кодекс України. Глава 67. Страхування. –К.: Паливода А.В., 2009;

  3. Про страхування: Закон України від 7 березня 1996 року// ВРУ. -1996.-№18;

  4. Зобов’язальне право: теорія і практика. Навчальний посібник для студентів юридичних вузів і факультетів. –К.: Юрінком Інтер, 2004;

  5. Українське цивільне право: Навчальний посібник. -2-е вид. змін. доп. - К.: Всеукраїнська асоціація видавців «Правова єдність», 2008. – 368 с.