Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсач (переделанный под меня).doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
502.78 Кб
Скачать

Міністерство транспорту і зв’язку України

Київський університет економіки і технологій транспорту

Кафедра ІСТ

Курсова робота із дисципліни “Мікропроцесорні пристрої” на тему: «Проектування спеціалізованої мікропроцесорної системи на базі комплекту км1810 »

Керівник: ст. викладач

Трофімов Ю. М.

«__»______2006р.

Виконав: студент

групи 3-КІКС-2

Піщухін С.В.

Київ 2007

Загальні методичні вказівки

Розвиток інформатики, обчислювальної та мікропроцесорної техніки є другим після нових технологій та пріоритетним напрямком науково-технічного прогресу. Це обумовлює необхідність широкої підготовки інженерів по електронно-обчислювальним машинам, системам і сіткам, програмному забезпеченню і прикладній математиці, а також автоматизованим ситемам обробки інформації і управління та іншим напрямкам, що пов`язані з інтенсивним використанням засобів обчислювальної техніки. Всім цим спеціалістам необхідні глибокі знання принципів побудови і функціонування сучасних електронно-обчислювльних машин, обчислювальних комплексів, обчислювальних систем та обчислювальних сіток. В сучасних умовах широкого введення обчислювальної та мікропроцесорної техніки в усі сфери людської діяльності ­- від побуту, освіти і мистецтва до високих технологій і соціального керування - при неконтрольованому імпорті як правило неякісних і застарілих технічних і програмних продуктів особливе значення набуває підготовка не тільки підготовка спеціалістів по експлуатації, а й розробників апаратно-програмного забезпечення дозволяючого збільшити виробництво, надійність, функціональну гнучкість і адаптованість засобів обчислювальної техніки в складі системи управління.

Метою дисципліни є вивчення основ організації технічних засобів автоматизованих систем обробки і відображення інформації, архітектур і принципів функціонування електронно-обчислювальної машини, обчислювальних комплексів, систем і сіток різного призначення, принципів організації обчислювального процесу.

В результаті вивчення дисципліни студенти повинні:

  1. Знати архітектуру та принципи функціонування основних сімейств ЕОМ

останніх поколінь, структуру і організацію центральних і периферійних пристроїв, інтерфейси різних рівнів, методи побудови ЕОМ, обчислювальних комплексів, мікропроцесорних систем і обчислювальних систем, схемотехніку обчислювальних засобів 3-го і 4-го поколінь, сучасний стан і перспективи розвитку обчислювальної техніки.

  1. Вміти розробляти спеціалізовані операційні пристрої і засоби поєднання

різних видів зовнішніх пристроїв з обчислювального комплексу, розробляти функціональні і принципові схеми вузлів спеціалізованих пристроїв, підгодовувати основні види документації на ці вузли згідно з потребами існуючих стандартів, синтезувати структуру обчислювальних комплексів при побудові конкретних автоматизованих систем обробки і відображення інформації, визначати характеристики обчислювальних систем при вирішенні проблем заданої предметної області.

Дисципліна зв`язана з попередніми її курсами “Системне програмування й операційні системи”, “Інформаційні технології”, “Мікросхемотехніка й схемотехніка АСОІ”. Дана робота потребує від студента знань з основ алгебри-логіки, прикладної теорії з цифрових автоматів й схемотехніки.

Зміст: