Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостійне опрацювання (Дс-2).doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
5.67 Mб
Скачать

Самостійна робота №4 (2 год.). Автоматизоване робоче місце.

План:

1. Загальні принципи побудови систем електронного документообігу.

2. Автомаитзація робочого місця.

Література:

  1. Карминский А.М., Черников Б.В. Информационные технологии в экономике: Учеб. Пособие – М.: Финансы и статистика, 2006. – 336 с.

  2. Карпалюк І.Т. Автоматизоване робоче місце менеджера. Методичні вказівки. – Х.: ХНАМГ, 2009. – 71 с.

  3. Рагулин П.Г. Информационные технологии. Электронный учебник. – Владивосток: ТИДОТ Дальневост. ун-та, 2004, 208 с.

  4. Советов Б.Я., Цехановский В.В. Информационные технологии: Учеб. для вузов. - М.: Высш.шк., 2006. – 263 с.

1. Загальні принципи побудови систем електронного документообігу.

При проектуванні і розробці автоматизованих систем управління діяльністю підприємства виходять з наступних базових принципів:

Оперативність і достовірність інформації. Система повинна вирішувати задачу оперативно і достовірно інформувати про поточний стан справ, тобто має бути системою реального часу.

Єдина база даних. Усі програмні компоненти повинні працювати з єдиною базою даних, що забезпечує оперативне віддзеркалення змін на усіх робочих місцях. Ресурси бази даних є загальними для роботи різних модулів і підсистем.

Крос – платформна технологія. Дуже важливою функцією системи є можливість роботи на різних платформах з технікою, різної продуктивності. Це особливо важливо в умовах обмеженого фінансування, коли можливе первинне розгортання системи на мінімальному наборі апаратних засобів і використання системного програмного забезпечення з відкритим кодом.

Відкритість системи. Система, що дозволяє легко здійснювати стикування різних програмних продуктів, є відкритою. Відкритість системи надає користувачеві додаткові можливості для збільшення ефективності її роботи.

Модульне постачання системи. Постачання системи у вигляді набору модулів дозволяє на першому етапі автоматизувати тільки ті робочі місця, де це найбільш необхідно. Установка нових модулів відбувається при підключенні до системи нових робочих місць відповідно до службових функцій окремих співробітників. Крім того, модульна конфігурація системи істотно спрощує процедуру оновлення версій.

Налаштовуванність. Система повинна мати розвинені можливості налаштування, забезпечуючи максимальну гнучкість при конфігурації на кожному робочому місці відповідно до специфіки бізнес-процесів конкретного підприємства. Важливою складовою системи являється наявність детальної документації для фахівців, які забезпечують її адаптацію і розвиток відповідно до потреб підприємства.

Використання архітектури "клієнт-сервер". Архітектура клієнт-сервер є основою більшості сучасних систем з колективним використанням даних. Серед безлічі існуючих моделей розміщення клієнтських і серверних компонентів системи найчастіше зустрічається модель розподіленої функціональної логіки. Модель розподіленої функціональної логіки дає можливість частково перенести завдання обробки даних на сервер для збільшення продуктивності клієнтських додатків і зменшення об'єму даних, що передаються по мережі.

Функції доступу до інформаційних ресурсів мають бути реалізовані за рахунок використання промислових реляційних серверів баз даних, наприклад Oracle Database, Informix Dynamic Server, Borland IB Database. Таке рішення забезпечує:

  • високу продуктивність при роботі з базами даних за рахунок активного використання багатопроцесорної архітектури комп'ютера і багатопотокової архітектури операційної системи;

  • розширені можливості мови SQL, що дозволяють реалізувати складну прикладну логіку;

  • інтеграцію системи з продуктами незалежних виробників для доступу до даних;

  • взаємодія між різними операційними системами та найбільш поширеними платформами.

Безпека і адміністрування. Регламентація доступу повинна бути забезпечена для кожного користувача на рівні окремих модулів і функцій інформаційної системи. Важливим компонентом системи є аудит подій в базі даних, який дозволяє контролювати операції створення, видалення і зміни кожного документу.