Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗАТВЕРДЖУЮ.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
77.64 Кб
Скачать

План – конспект

для проведення занять з гуманітарної підготовки з особовим складом 29-ї державної пожежної частини по охороні нафтопромислів підприємства "Охтирканафтогаз"

ТЕМА: «Завдання особового складу органів і підрозділів МНС України на 2011/2012 навчальний рік».

Навчальна мета: Ознайомлення із завданнями особового складу органів і підрозділів МНС України на 2011-2012 навчальний рік.

Час: 45 хв.

Місце проведення: учбовий клас

Метод проведення: лекцiя.

Література: Указ Президента України від 10 жовтня 2005 року №1430/2005 “Положення про Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи”

Порядок проведення занять:

І. Організаційний момент5 хв.

- перевірка присутніх, оголошення теми і мети заняття, питань, які вивчатимуться.

II. Інформування з громадсько-політичних, міжнародних питань 10 хв.

ІІI. Викладення теми матеріалу25 хв.

Питання, які вивчатимуться:

  1. Завдання та функції службової підготовки на 2008-2009 навчальні рік.

  2. Інформаційно-пропагандистське забезпечення – основне завдання гуманітарної підготовки на 2008-2009 навчальний рік.

Підведення підсумків - 5 хв. (вказати на питання, які вимагають підвищеної уваги; відповісти на запитання слухачів; дати завдання на самостійну підготовку).

Питання та їх короткий зміст

Методичні вказівки

1.

2.

МНС України є головним (провідним) органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення.

Реалізація положень Конституції України, Закону України “Про правові засади цивільного захисту” потребує посилення професійного навчання, інформаційно-пропагандистської роботи та патріотичного виховання особового складу МНС України, формування у нього національної свідомості й культури, гуманістичного світогляду, високих моральних якостей та психологічної готовності до виконання завдань за призначенням. Вирішенню цих завдань сприяє як службова, так і соціально-гуманітарна підготовка.

На виконання наказу МНС України № 584 від 11.08.2008 р. “Про організацію та проведення гуманітарної підготовки з особовим складом органів і підрозділів системи МНС у 2008 –2009 навчальному році” основною задачею впровадження в практичну діяльність службової підготовки є: вивчення нових законодавчих і відомчих нормативно-правових актів, які регламентують діяльність Міністерства, а з особовим складом та працівниками Служби забезпечення практичного відпрацювання завдань на об’єктах району обслуговування з ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру.

Основними завданнями підготовки особового складу органів і підрозділів МНС є:

оволодіння необхідними знаннями, вміннями і спеціальними навичками спрямованими на виконання основних завдань Оперативно – рятувальної служби цивільного захисту;

формування особистих високих моральних якостей, почуття колективізму і товариської взаємодопомоги, відповідальності за виконання службового обов’язку;

навчання вмілому виконанню професійно-службових обов’язків за профілем служби у суровій відповідності з вимогами статутів, настанов і правил безпеки праці.

Згідно наказу МНС України від 06.03.2008 року № 177 “Про затвердження настанови з організації соціально-гуманітарної роботи з особами рядового і начальницького складу та працівниками органів і підрозділів цивільного захисту”

Інформаційно-пропагандистське забезпечення – це діяльність підрозділів роботи з особовим складом щодо впровадження гуманітарної політики держави в органах і підрозділах цивільного захисту через систему інформування та патріотичного виховання осіб особового складу працівників органів і підрозділів МНС.

Метою інформаційно-пропагандистського забезпечення роботи з особовим складом є формування та розвиток у них особистої відповідальності за свідоме виконання вимог Конституції та законів України, вірності Присязі, почуття патріотизму, державного світогляду, високої духовної культури, засвоєння морально-етичних норм поведінки та психологічної готовності до виконання завдань за призначенням.

Вирішенню завдань з інформаційно-пропагандистського забезпечення сприяє гуманітарна підготовка, яка є предметом навчання особового складу в системі службової підготовки.

Завдання для організаційного забезпечення гуманітарної підготовки включають в себе:

проведення занять державною мовою з усіма категоріями особового складу;

проведення поточного контролю знань;

підвищення якості відпрацювання наказів з організації гуманітарної підготовки;

формуванні у особового складу почуття патріотизму та любові до України та її народу, культури, традицій і духовних цінностей, гідності, честі, національної свідомості, вірності Присязі, особистої відповідальності за безпеку Української держави та її народу;

вивченні положень Конституції та законів України, статутів;

підвищенні рівня інформованості особового складу про суспільно-політичний, соціально-економічний стан та духовний розвиток суспільства, міжнародне становище та зовнішню політику держави, питання життєдіяльності МНС;

вивченні історії України та МНС, актуальних проблем розбудови Міністерства, вихованні поваги до традицій, ритуалів, правил поведінки, форми одягу;

формуванні у начальницького складу свідомої потреби в удосконаленні навичок, вмінь з організації та проведення соціально-гуманітарної роботи з підлеглими.

Основними методами проведення занять із гуманітарної підготовки з начальницьким складом є лекційно-семінарський; з рядовим та молодшим начальницьким складом – розповідь-бесіда.

На виконання наказу МНС України № 584 від 11.08.2008р. “Про організацію та проведення гуманітарної підготовки з особовим складом органів і підрозділів системи МНС у 2008 –2009 навчальному році”, з метою забезпечення належного проведення гуманітарної підготовки з особовим складом органів і підрозділів МНС України необіхдно:

підвищити рівень інформованості особового складу про суспільно-політичний, соціально-економічний стан та духовний розвиток суспільства, міжнародне становище та зовнішню політику держави, про життєдіяльність МНС України;

виховувати повагу до традицій, ритуалів, правил поведінки, форми одягу;

формувати у начальницького складу свідомої потреби в удосконаленні навичок, вмінь організації й проведення виховної роботи з підлеглими.

Викладення матеріалу в усній формі (головне під запис).

Начальник караулу 29-ї державної

пожежної частини по охороні нафтопромислів

підприємства "Охтирканафтогаз"

лейтенант служби цивільного захисту О. А. Калуга

«_____» _____________ 2011 року

ЗАТВЕРДЖУЮ”

Начальник 29-ї державної пожежної

частини по охороні нафтопромислів

підприємства "Охтирканафтогаз"

майор служби цивільного захисту

Д.В. Проценко

“ ___” ____ __ 2011 року

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]