Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Базові.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
669.7 Кб
Скачать

Варіантт № 23

  1. Мова і дійсність. Гіпотеза Сепіра – Уорфа.

  2. Метод лакун у порівняльному мовознавстві.

  3. На каналі СТБ упроваджуються форми: у метрі, прем’єрка, катедра. Які підстави для їх укорінення?

Варіант № 24

  1. Поняття мовної політики. Типи мовної політики.

  2. Типологічне мовознавство.

  3. Перекладіть з української мови на мову яку ви вивчаєте: попоходити, попосидіти, пополежати, попогуляти. Визначте значення префікса.

Варіант № 25

  1. Мовна норма.

  2. Фрейм як метод лінгвістичного аналізу

  3. Чому в українських текстах спостерігаються коливання в написаннях: Арістотель – Аристотель, Зінгер – Зингер, А.Білий – А.Бєлий, Д.Ліхачов – Д.Лихачов, Симона Синьоре – Сімона Сіньоре.

Vііі. Підсумковий контроль

Формою підсумкового контролю із «Загального мовознавства» є екзамен.

Екзамен

Студентам, які мають семестровий рейтинговий бал з дисципліни 63–70, за рішенням кафедри може бути виставлена підсумкова оцінка за дисципліну за національною шкалою «відмінно», за шкалою ЄКТС – А. Підсумковий рейтинговий бал виставляється шляхом додавання до семестрового рейтингового бала студента 30 балів.

Екзамен відбувається в усній формі. Максимальний екзаменаційний бал становить 30. Викладач оцінює відповідь студента на екзамені (диференційованому заліку) у 4-бальній шкалі. Ця оцінка трансформується в екзаменаційний рейтинговий бал у такий спосіб:

«5» — 30 балів;

«4» — 23 бали;

«3» — 18 балів;

«2» — 0 балів.

Підсумкова оцінка за дисципліну виставляється за підсумковим рейтинговим балом (сума семестрового рейтингового бала та екзаменаційного бала) за таблицею:

Підсумковий рейтинговий бал

Оцінка за шкалою ЄКТС

Підсумкова оцінка за дисципліну за національною шкалою

90-100

А

відмінно

82-89

В

Добре

75-81

С

66-74

D

задовільно

60-65

Е

40-59

незадовільно з можливістю повторного складання

39 і менше

F

незадовільно з обов'язковим повторним курсом

Якщо студент на екзамені з дисципліни, з якої він мав семестровий рейтинговий бал менше 42 балів, отримує позитивну екзаменаційну оцінку («5», «4», «3»), то такому студенту виставляється підсумкова оцінка з дисципліни за національною шкалою лише «задовільно», за шкалою ЄКТС – E, а в екзаменаційній відомості в графі «Підсумковий рейтинговий бал» ставиться 60 балів.

За результатами роботи студентів під час семінарських занять та самостійної роботи наприкінці семестру проводиться атестація. Атестуються студенти, які відвідували заняття, відповідали на семінарських заняттях, виконували самостійну роботу. При цьому:

1) оцінка “відмінно” ставиться студенту, який не пропускав заняття без поважної причини, відповідав не менше 2-х разів на семінарських заняттях, має оцінку за реферат “5”, середній бал якого вищий за “4,5”;

2) оцінка “добре” ставиться студенту, який відвідував заняття, виконував завдання самостійної роботи, середній бал якого вищий за “4”;

3) оцінка “задовільно” ставиться студенту, який відвідував заняття, виконував завдання самостійної роботи, середній бал якого вищий за “3”;

4) оцінку “незадовільно” отримує студент, який пропускає заняття, за відповіді на семінарських заняттях має “2”. “Незадовільно” ставиться студентові і тоді, коли він відвідував заняття, але не виконав робочої програми від початку атестації, не відповідав на семінарських заняттях, не виконав завдання самостійної роботи.

7) Не атестується студент, який не був присутній на жодному семінарському занятті, не виконав самостійну роботу і не має жодної оцінки.