Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
цпу-1.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
170.5 Кб
Скачать

114 ) З моменту її створення

115) Місцем проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців є: виконавчий комітет міської ради міста обласного значення, або район., м. Києва, Севастополя, за місцем знаходження юр. Ос.

116) ????

117 ) Особа, яка відповідно до своїх посадових обов'язків безпосередньо проводить державну Державний реєстратор

118 ) Які з перерахованих особистих немайнових прав не можуть належати юридичній Особисті немайнові права: право на найменування, виробничу марку, знаки для товарів і послуг, на ділову репутацію, (? На честь, гідність?)

Не належать: право на здоров*я, життя, честь, гідність-за Стефанчуком

119) Відокремлений підрозділ юридичної особи, що Філія

120) Не вважається способом створення юридичних осіб наступний Створюється шляхом об*єднання осіб або майна

120. Не вважається способом створення юр осіб наступний : Моментом створення юридичної особи є день її державної реєстрації. Першим етапом створення юридичної особи є розробка її учасниками (засновниками) установчих документів. Другим етапом створення юридичної особи є державна реєстрація юридичної особи.

121. Не є органом управління товариством: За загальним правилом управління товариством здійснюють загальні збори його учасників і виконавчий орган.

122. При якому способі реорганізації створюється нова юр особа без припинення попередньої: виділення.

123. Внаслідок здійснення державної реєстрації від суб'єкта, який її проводить, юр особа отримує наступний документ: Дані державної реєстрації включаються до єдиного державного реєстру, відкритого для загального ознайомлення.

124. Розмір плати за державну реєстрацію юр особи становить (в неоподаткованих мінімумах доходів громадян): десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

125. При ліквідації юр особи в першу чергу задовольняються вимоги: задовольняються вимоги щодо відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, та вимоги кредиторів, забезпечені заставою чи іншим способом.

126. Комісія з якою назвою створюється при ліквідації юр особи: Ліквідаційна комісія.

127. Засновник (Засновники) юр особи мають право зарезервувати найменування юр особи (окрім ВАТ) строком на: два місяці

128. Засновник (Засновники) юр особи мають право зарезервувати найменування юр особи ВАТ строком на: дев'ять місяців.

129. З якого моменту припиняється юр особа: Діяльність юридичної особи може бути припинена в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) чи ліквідації юридичної особи.

130. Може бути підставою для відмови в державній реєстрації юр особи: Порушення встановленого законом порядку створення юридичної особи або невідповідність її установчих документів закону є єдиною підставою для відмови у державній реєстрації юридичної особи.

131. Якого виду об'єднань юр осіб не існує: а) приватні; б) колективні; в) державні; г) змішані.

132. Що є підставою для створення юр осіб публічного права: створюється розпорядчим актом Президента України, органу державної влади, органу влади АРК або органу місцевого самоврядування, в порядку, що встановлюються Конституцією України та законом. Юридичні особи публічного права створюються, як правило, для здійснення спеціальних публічних функцій не обумовлених їх участю у цивільному обороті (міністерства і відомства тощо). Однак, це не означає, що вони не можуть вступати у цивільний оборот.

133. У якому випадку не може бути відмовлено у держ реєстрації юр особи:

134. Хто здійснює нагляд за діяльністю установи : центральний орган виконавчої влади

135. Діяльність юр особи може бути припинена в результаті: реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) чи ліквідації юридичної особи.

136. Відповідно до законодавства ліквідація юр особи може бути таких видів : Ліквідація може проводитись добровільно або примусово.

137. Чи наділені юр особи правоздатністю і дієздатністю: Наділені.

138. Державна реєстрація юр осіб та фізичних осіб-підприємців проводиться за місцем: знаходженням юридичної особи або за місцемпроживання фізичної особи - підприємця

139. У проведенні держ реєстрації юр особи було відмінено. Ви має право засновник юр особи або уповноважжена ним особа на повторне звернення щодо подібної реєстрації: Після усунення умов через які біло відмовлено в держ реєстрації.

140. Відповідно до ЗУ “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців рішення про реєстрацію юр особи або про відмову в цьому повинне бути прийняте протягом: не раніше двох місяців з дати публікації повідомлення у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації

141. Вартість плати за реєстрацію юр особи та фізичної особи-підприємця обчислюється в неоподаткованих мінімумах доходів громадян. Станом на 2.09.2009 неоподаткований мінімум доходів громадян становить: 17 грн.

142. Система заходів, що здійснюються під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнанню боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово-господарського становища боржника це : Санація.

143. Припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна – це: Ліквідація.

144. У цивільному обороті юр особа виступає від імені :самої юр особи.

145. Господарський суд порушує справу про банкрутство юр особи за наступної умови: Що вартість майна юр особи недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

146. У статуті товариства обов'язково вказується: наймен юр особи, органи управл та їх компетенц, порядок прийняття ними рішень, порядок вступу та виходу до (з) нього…

147. Інформація, яка не підлягає зазначенню в статуті товариства:

148. Ознакою юр особи є: організаційна єдність,реєстрація у встановленому законом порядку,

наявність цивільної правоздатності та дієздатності,майнова відокремленість,самостійна майнова відповідальність за зобов'язаннями,виступ у цивільному обігу та при вирішенні спорів в судах від власного імені.

149. У разі банкрутства юр особи у першу чергу задовольняють: щодо відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, та вимоги кредиторів, забезпечені заставою чи іншим способом;

150. Правоздатність юр особи виникає: з моменту її створення і припиняється з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

150. Правоздатність юридичної особи виникає з моменту її державної реєстрації

151. філія-відокремл підрозділ ю.о., працює поза місцем її положення, виконує всі або част функцій ю.о.

152. У юридичних осіб цивільна дієздатність виникає: одночасно з правоздатністю

153. ДЗ Юридичні особи не можуть утворюватися за таким способом способи утв-ня ю.о:розпорядчий,нормативно-явочний,дозвільний,договірний

154 Для реєстрації юридичної особи не вимагається подачі наступного документу.вимагаються:2 примірники установч.док, док про внесення реєстац.збору, реєстрац.картка, рішення засновників про ств-ня юр.орг.

155 Формою реорганізації юридичної особи є.злиття,приєднання,поділ,виділення,перетв-ня

156.

157. .Місцем знаходження юридичної особи є місце її держ.реєстрації(ст.93)

158.

159. Який із видів господарських товариств створюється і діє ,на підставі засновницького договору та статуту ТзОВ ств-ся і діє на підставі засновниц.дог.

160. У юридичних осіб цивільна дієздатність виникає одночасно з вин-ням цив.правозд-сті

161 Правоздатність юридичної особи відповідно до Цивільного кодексу України є спеціальна

162. Правоздатність юридичної особи припиняється з дня внесення запису до Єдиного держ. Реєстру ю.о. про припин-ня

163. господарських товариств ие належить до госп.товариств:АТ,ТзОВ,ТзДВ,ПТ.КТ

164. .Статут є установчим документом для такого виду господарських товариств;ТзОВ,ТзДВ,АТ установч.док-СТАТУТ

165. Яке господарське товариство не може бути створено однією особою ПТ,КТ

166. Яка із перелічених юридичних осіб не належать до непідприємницьких товариств До непідприємн товариств належ:споживчі кооперат,обєдн громадян

167. Хто здійснює управління командитним товариством Повні учасники

168. Господарське товариство є залежним, якщо іншому (головному) господарському товариству належать: