Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КП методичка Нов.DOC
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
557.57 Кб
Скачать

1.5 Заходи з безпеки праці на дільниці.

Розробляючи дипломний проект, необхідно передбачити можливі причини травматизму або професійних захворювань, пов'язаних з виробництвом. В дипломному проекті необхідно обґрунтувати інженерні рішення по їх попередженню з метою створення нешкідливих і безпечних умов праці працюючих, вирішити питання пожежної безпеки, а також розробити заходи, направлені на усунення небезпечного забруднення виробничими відходами повітряного середовища, ґрунту і водоймищ.

В дипломному проекті повинні бути передбачені всі основні методи інженерної охорони праці: безпечний технологічний процес і устаткування; наукова організація праці, пристрій цеху або його ділянки відповідно до вимог Гостів і СН і П, засоби індивідуального захисту працюючих.

Обсяг підрозділу 1,5 2 сторінки рукописного тексту.

2 Розрахункова частина

Розрахункова частина дипломного проекту складається з наступних підрозділів:

  1. Вибір сляба і розрахунок режиму обжимань при прокатуванні товстих листів або розрахунок калібрування валів для прокатування сортових профілів.

  2. Розрахунок швидкісного режиму прокатування.

  3. Розрахунок енергосилових параметрів прокатування.

За наслідками розрахунку швидкісного режиму прокатки виконується розрахунок продуктивності стану і креслення тахограми проекту.

Розрахунок виконується по методиці, що рекомендується керівником і можуть виконуватись з використанням ЕОМ.

3. Графічна частина.

Графічну частину проекту рекомендується виконувати по мірі виконання всіх необхідних розрахунків відповідного розділу.

Обсяг графічної частини з вказівкою обов'язкових креслень визначається в курсовому завданні і повинен бути не менше за 2-х листів.

Перший лист креслення обладнання прокатного стану, яке визначається згідно із індивідуальним завданням.

Другий лист тахограма прокатування для товстолистових станів та блюмінга, або калібрування валків для сортопрокатного стану.

Оформлення пояснювальної записки.

Загальний об'єм розрахунково-пояснювальної записки до курсового проекту не повинен перевищувати 30 сторінок. Кожний лист повинен мати рамку і основний напис. Рамка виконується суцільною основною лінією на відстані від зовні рамки справа, знизу і зверху -5мм, зліва-20мм.

На листі зміст виконують штамп 185х40мм,на всіх листах - штамп185х15мм. Рукописний текст виконується креслярським шрифтом по ДЕСТ 2 -804 з висотою букв і цифр не менше 2.5мм. Цифри і букви необхідно писати чітко чорним чорнилом.

Відстань від верхньої чи нижньої строки тексту до верхньої чи нижньої рамки повинно бути не менше 10 мм. Відстань від рамки до межі тексту спочатку та наприкінці строк не менше 3 мм.

Описки та графічні неточності, які виявлені в процесі виконання документа, допускається виправляти підчисткою чи замалювати білою фарбою.

Текст документа розподіляють на розділи та підрозділи. Розділи повинні мати номера в межах всього документа, визначеними арабськими цифрами без крапки та записані с абзацу. Підрозділи повинні мати нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу і підрозділу, розділених крапкою. Наприкінці номера підрозділу крапка не ставиться, наприклад:

  1. Типи і основні розміри

1.1

1.2

Якщо розділ чи підрозділ складається з одного пункту, він також нумерується.

Розділи та підрозділи повинні мати заголовки, які слід писати з прописної букви без крапки наприкінці. Переноси слів в заголовках не допускаються.

Відстань між заголовком та текстом повинна бути 15 мм. Відстань між заголовками розділу та підрозділу 8 мм. Кожний розділ рекомендовано починати з нового листа.

Нумерація листів повинна бути наскрізною.

Текст документа повинен бути кратним та не припускати різних тлумачень.

В формулах в якості символів слід застосовувати символи, встановлені державними стандартами. Пояснення символів та числових коефіцієнтів, які входять в формулу, якщо вони не пояснені раніше в тексті, повинні бути приведені безпосередньо під формулою. Приклад: середня товщина овального калібру визначається за формулою,мм:

hсер = Fов/bов

де: Fов площа овального калібру, мм2,

bов ширина овального калібру, мм.

Переносити формули на чергову строку припускається тільки на значках операцій, при чому знак спочатку строки імітують.

Формули повинні нумеруватись наскрізь арабськими цифрами, котрі записують на рівні формули справа в круглих скобках.

Назви таблиці слід поміщати над таблицею. При переносі частини таблиці на іншу сторінку назву розташовують тільки над першою частиною таблиці. Над другою „Продовження таблиці 1.

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами. На всі таблиці повинні бути приведені зноски з сказанням слова „таблиця з номером.

Заголовки граф та строк таблиці слід писати з прописної букви, а підзаголовки граф зі строчної букви, якщо вони складають єдине речення з заголовком.

Висота строк таблиці повинна бути не менше 8 мм.

Допускається містити таблицю вздовж великої сторони листа.

Графу „Номер в таблицю включати не допускається. Нумерація граф таблиці арабськими цифрами допускається в тому разі, якщо в тексті документа маються зноски на них, при розділенні таблиці на частини чи при переносі її на чергову сторінку.

Якщо всі показники, приведені в графі, виражаються однією одиницею величини, то її величину необхідно поміщати над таблицею справа, а при діленні таблиці на частини над кожною її частиною.

Наприклад, „Розміри в міліметрах, „Напруження в вольтах.

Р

исунки слід нумерувати арабськими цифрами. Рисунки при необхідності можуть мати найменування та пояснювальні данні (текст). Слово „рисунок і найменування слід поміщати після пояснювальних даних і розташовують так:

1) Методичні печі.

2) Перша чорнова група клітей

3) Підігрівальна піч

4) Ділильні ножиці

5) Друга чорнова група

6) Передавальні шлепери.

Рисуннок 1 - Схема розташування обладнання сортового стану "600" ВАТ АМК.