Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_8_Prosteyshie_vstroennye_dialogovye_okna_u....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
323.07 Кб
Скачать

Вбудовані діалогові вікна

План

1. Застосування функції Input Box 1

2. Створення простого вікна повідомлення 1

2.1. Додавання командних кнопок у вікно повідомлення для створення діалогового вікна 2

2.2. Набуття значень від функції MsgBox 4

3. Застосування діалогових вікон інших типів 5

4. Виклик діалогових вікон додатка 5

Існують різні способи організації введення і виведення даних — від діалогових вікон до дискових файлів.

Visual Basic надає можливість застосовувати діалогові вікна для отримання даних від користувача і для передачі йому інформації. Окрім власних вбудованих діалогових вікон, Visual Basic може використовувати всі діалогові вікна Excel або Project. Додатково надається можливість використовувати діалогові вікна користувача.

Лаву функцій забезпечують створення діалогових вікон.

    1. Застосування функції Input Box

Функція InputBox() створює вбудоване діалогове вікно іншого типа. Базове вікно введення містить вікно редагування тексту, командну кнопку ОК і командну кнопку Cancel. Коли ви застосовуєте цю функцію, будь-який текст, записуваний в текстове вікно діалогового вікна, буде повернений функцією після того, як користувач натискуватиме командну кнопку ОК. Якщо ж користувач натискуватиме командну кнопку Cancel, то буде повернений порожній рядок ("").

Аналогічно функції MsgBox() першим аргументом функції InpulBox() буде рядок тексту, вживаний як запит на введення в діалоговому вікні. Функція InputBox() не використовує аргумент buttons; таким чином, другим аргументом є заголовок. Третій аргумент, default, містить будь-який текст за умовчанням, який ви можете відображувати у вікні редагування тексту при відкритті диалого­вого вікна. Всі аргументи мають бути рядками тексту, і значення, що повертається функції, також є рядком тексту. Якщо ви передбачаєте, що функція поверне число, то ваша процедура повинна використовувати функцію Val() для перетворення числа, поверненого функцією InputBox(), з символьного уявлення в двійкове, придатне для використання в програмі.

Інколи користувачі записують в діалогове вікно помилкові дані і, следо­вательно, необхідно контролювати правильність даних, що вводяться. В даному випадку процедура намагається використовувати значення, повернені з діалогового вікна, тому потрібно контролювати ці значення з погляду їх обгрунтованості правильності типа (рядок або число). Чи є значення обгрунтованим, залежить від того, що ви намагаєтеся отримати від користувача, тобто зробити перевірку.

    1. Створення простого вікна повідомлення

Для створення простого вікна повідомлення застосовується зарезервоване слово MsgBox, за ним слідує текст, який відображуватиме у вигляді повідомлення.

Синтаксис:

MsgBox ‘Текст’, vbOkOnly, ‘Заголовок’

де Текст – повідомлення у вікні повідомлення; vbOkOnly – константа дозволяє відображувати одну кнопку <Ok> у вікні повідомлення; Заголовок – текст в рядку заголовка вікна повідомлення.

При створенні діалогового вікна MsgBox використовується заголовок за умовчанням "Microsoft Excel". Якщо ви використовуєте форму списку аргументів, то заголовок буде третім аргументом; інакше використовуйте title:= "текст заголовка".

Якщо у вікні повідомлень потрібно відображувати числа, використовуються функції Str() або Format() що дозволяють перетворити число в символьне уявлення. MsgBox використовувалася для відображення результатів обчислення:

Option Explicit

' Процедура визначає середнє арифметичне всіх числових значень в масиві Аi

‘ i=1,2 .n і відображує це значення у вікні повідомлення.

Sub MAverage()

Dim A As Array

Dim theAverage As Single, theSum As Single

Dim A () As Single, el As Single, coun As Integer

' Визначення середнього арифметичного елементів масиву.

theSum = 0

coun=0

For each el in A

theSum = theSum + el

coun= coun+1

Next el

theAverage = theSum / coun

MsgBox "Середнє Арифметичне " & Str(theAverage)

End Sub

Функція Str() використовується для перетворення числа (середнього) в символьне уявлення. Результат перетворення об'єднується з текстом і відображується MsgBox у вигляді вікна повідомлення.

Можна розширити можливості такого вікна, додавши деяку кількість командних кнопок і надавши їм деяке значення, що повертається, вказуюче, яку командну кнопку натискував користувач, ці можливості розгледять в подальшому курсі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]